Rottavauvat (Jyrsijät > Poikaset)

04.06.2015 11.48
Avatar_female
Viestejä: 10

Nyt on siis sellainen tilanne, että pitkän harkinnan jälkeen olen päättänyt hankkia kaksi rottaa. Lähiaikoina menen katsomaan ensimmäsitä poikuetta. Tiedän siis, miten rottaa tulee hoitaa ja ruokkia yms. mutta lisätieto ei ole koskaan pahaksi :D eli siis olisi kiva jos laittaisitte tänne omia vinkkejä hyvistä ruoista, vitamiineista ja virikkeistä. Itseäni jännittää ottaa rotat, koska aiempaa kokemusta ei ole ja en tiedä osaanko täyttää pikkuisten tarpeet aivan 100% :/ JOTEN SIIS VINKKEJÄ!

04.06.2015 13.50
Avatar_female
Viestejä: 38

http://www.kesyrottayhdistys.fi/

Sivuilta löytyy perustietoa rotista, sekä paljon harrastajien ja kasvattajien keskusteluita. Täälä Petsiessä on myös useampi keskustelu rotista. Kerää tietoa niin kauan että tunnet olevasi valmis rottia ottamaan, ja koskaanhan ei voi liikaa tietoa haalia.

04.06.2015 14.01
Avatar_female
Viestejä: 10

Siis ongelmana on juuri se että kaiken maailman sivustot olen jo lukenut yms. mutta nyt haluaisin vain rottia omistavien omia vinkkejä ja kokemuksia :D 

06.06.2015 23.16
Avatar_female
Viestejä: 38

No jos osaat rotan perushoidon ja olet lukenut sairauksista, onko joku erityinen asia miksi epäilet ettet rottia osaisi hoitaa?

Vinkkejä on lukemattomia, ja jokaisella on omat variaationsa mm. virikkeistä ja aina mennään tietty rottayksilöitten ehdoilla. Rottayhdistyksen foorumilla ja tällä palstalla on hirveästi keskusteluita joissa näitä vinkkejä jaetaan.

Ja tähän keskusteluun olisi helpompi jakaa vinkkejään jos erittelisit tarkemmin millaisia juttuja kaipaat? :) Tai jos kertoisit esim ruokinnasta, mitä aiot syöttää tuleville rotille, minkälainen häkki niille tulee yms?

Oma vinkkini ruokintaan on se, että kokeile rohkeasti kaikkea mitä rotat vain voivat terveellisesti syödä, yleensä kaikille rotille on joku spesiaaliherkku ja jokaisen rotan makumieltymykseet ovat yksilölliset. Ja tee ruokailusta mielenkiintoista, esim. piilota ruoka tyhjiin vessapaperirulliin tai kiinnitä herkkuja häkin kaltereihin.
Vitamiineja en ole koskaan varsinaisesti antanut omille rotilleni koska tarvetta ei ole ollut, mutta toipilaille olen syöttänyt Nutriplus-geeliä, ja joskus ne vie sen tuubin mukanaan häkkiin vaikka kuin yrittäisi pitää kiinni... :D
Virikkeisiin sanoisin että ruuan piilotus häkkiin ja riippumatot on ihan ehdottomia!
Ja mielestäni loistovinkki on se, että totuta rotat jo pienenä veteen. On kamalaa kun aikuinen rotta pelkää/inhoaa vettä ja se pitäisi pestä sen maattua pissalammikossa...

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti