Apua! koira "kaljuuntuu" (Koirat > Koirien hoitaminen)

07.06.2015 15.28
020389957_r
Viestejä: 48
Sotkamo

Onko kenelläkään tietoa mistä johtuu, että 5 vuotias bostoninterrieri uros kaljuuntuu kaulasta ja reisistä? Melkein koko kaula ja reidet ovat paljaana ja osittain jopa vereslihalla. Turkki kasvaa takaisin tupsuina. Eläinlääkärissä on otettu verikokeet ja ihonäyte eikä niissä ilmennyt mitään poikkeavaa.

Koira syö kerran päivässä raakaa naudan jauhelihaa ja Royal caninin bostoninterrierille kehitettyä raksua kahdesti päivässä.

Koira on virkeä ja hyvässäkunnossa (ei ylipainoinen), pestään n.2 kertaa kuukaudessa Pet head Fears for tears merkkisellä shampoolla.

Onko kenelläkään muulla vastaavanlaisia kokemuksia? Ja onko vinkkejä mitä tässä tilanteessa pitäisi nyt tehdä? 

07.06.2015 15.35

Mitä kaikkea siitä ihonäytteestä otettiin? Ja oliks se joku koepala vai raapenäyte? Paljonko ruoasta tulee rasvaa? Koska oli syy mikä tahansa (kannattaa kenties jatkaa selvittelyitä), iho tarvitsee rasvaa/rasvahappoja, sinkkiä 2 mg per painokilo per päivä ja varmaan biotiini olisi kova juttu myös. Jälkimmäistä kahta on monesti samoissa valmisteissa, esim. Biotiini Fortessa. Proteiininsaanti teillä on luultavasti ihan okei, ellei lihaa mene joku onneton nokare.

Joskus nylkkykarvoille tulee näitä karvattomia alueita, just kaulaan, vatsaan ja reisiin ihan ilman mitään syytä. Tai joku mekanismi sen taustalla on toki. Tulee mieleen useampi manssi ja whippet esim.

07.06.2015 15.37

Kuulostaa karvatupentulehdukselta minusta. Se voi tosin olla myös allergia, rodun huomioon ottaen...

Kannattaa käyttää toisellakin tohtorilla.

07.06.2015 18.58
022658574_r
Viestejä: 322
Oulu

Voi olla jokin ihosairaus tai loinen, joka ei eläinlääkärissä näkynyt. Tai sitten allergia/yliherkkyys ruualle, royal canin tunnetusti ei ole mikään hyvä ruoka ja sisältää paljon allergeeneja (viljat) joten ihan hyvin koira voi niistäkin oireilla.

"Eikö ole hauskaa, kun on joku, joka kaipaa ja odottaa joka hetki?" - Tove Jansson

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti