Koiran vatsa- ja eturauhasongelmat/ kemiallinen kastrointi (Koirat > Koirien hoitaminen)

07.10.2015 12.52
000035219_r
Viestejä: 222

Laitan nämä kysymykset nyt samaan.

Eli kokemuksia joko tuosta implantista tai ypozane tabletista?

Ja toinen : Koira syö ruohonjuurituppoja, sammalta. Ja siis todellakin reilusti. Ell vain ihmetteli tuota sammalen syömistä.

Närästyslääkettä ja antepsinia käski antaa. Niitä on kokeiltu. Ei juurikaan apua.

Millä tuon saa loppumaan, ja ennenkaikkea, mistä se voi johtua?

 

16.10.2015 12.32

Sammaleen ja juurten syöminen viittaa siihen, että koirallasi on joku puutostila. Saa kai jotain mineraaleja tai vitamiineja sieltä maasta. Mitä ruokaa syötät koirillesi? Kun ruokinta on tasapainoista ja koira saa tarvitsemansa aineet ruuasta, sen ei tarvitse lähteä etsimään niitä luonnosta.

Sirpillä on tehty kemiallinen kastraatio piikin avulla ja toimii hyvin. Pidän sen silti erillään juoksuisista nartuista.

Muokattu viimeksi: 16.10.15 12.34
16.10.2015 19.56
000035219_r
Viestejä: 222

Ajattelin, että jos olisi kipuun liittyvää toimintaa tuo syöminen? Ruokana ollut brit care, raakaa. Tällä hetkellä eukanuba ja raakaa. Meillä tuo tardak pistos ei tainnut kovin hyvin tehota, siksi mietein pidempivaikutteista kokeilla, ennen kastrointia.

16.10.2015 20.21

Kaiken ryönän syöminen on hyvin tyypillinen närästys- tms. ruoansulatuskanavan ongelma ja liittyy juuri kivun tai muuten vaan omituisen olon tukkimiseen. Ei siis puutostiloihin. Muuten kuivamuonaa syövät koirat ei söisi gyproc-seiniä tai heinää kuidun tarpeeseen. :P Se, että Antepsin tms. ei auta, viittaa siihen, että joko ruoka ei sovi koiralle tai nielussa tai syvemmällä on jotain isompaa häikkää, joka taas voi olla ärtyneistä sisuskaluista johtuvaa ja menee ohi, kun tilanne rauhoittuu tai sitten jotain isompaa. Onko sammaleen tms. syönti jokapäiväistä vai pystytkö linkittämään sitä tiettyihin ruoka-aineisiin tai ruoka-aineiden määriin? Tai stressiin? Osalle koirista liian iso määrä kuivamuonaa närästää, osa taas tarvitsee normikoiraa enemmän kuitua. Osalle se on rasva, osalle heikkolaatuinen rehuliha, osalle pienikin määrä luuta tai luumurskaa, jota saa helposti liikaa koirille tarkoitetuista pötköistä. Jos et ole jo FB:n Luonnonmukainen ruokinta, barffaus, raakaravinto -ryhmässä, kannattaa tutustua, siellä on paljon närästävien vertaistukea ja tietoa.

Itse juuri alkusyksystä yhden Tardakin koiralle hakeneena tutustuin noihin mainitsemiisi vaihtoehtoihin ja jos Vinskin ongelma uusisi, lähtisin ensisijaisesti kokeilemaan Ypozanea, sitten implanttia ja sitten kastraatiota. Ypozane on apu eturauhasen laajentumaan, mutta se ei poista ongelmien alkulähdettä. Implantti on siis vähän erilainen apu ja turvautuisin siihen, jos koiran hormonihörhöily jatkuu.

Edit. Koputan puuta, mutta meille Tardakista näyttäisi olleen riittävä apu, tosin tää kyseinen hermanni on vasta kymmenkuinen ja aika hiljattain sukukypsyyden saavuttanut, joten se kehittyy jatkuvasti myös impulssikontrollin osalta.

Muokattu viimeksi: 16.10.15 20.22
16.10.2015 20.34
000035219_r
Viestejä: 222

Tuo sammalen, puiden lehtien syönti on päivittäistä. En edes osaa yhdistää sitä mihinkään ruokaan tm. Joka kävelyllä niitä yrittää napsia, yritän estää. Aina ei pysty. Laaja verikoe ok, mutta eosinofiilit koholla. Madotettiin. Väsyneempi tuo on etenkin aamulenkeillä. Metsässäkin lähinnä vain löntystelee, vaikka on vapaana. Itse olen miettinyt, että eturauhanenko vielä kipuilee, siksi ajattelin pyytää ypozanea. Jos ei muutu olemus, jotain muuta tutkittava?

16.10.2015 21.14

Mulla on molemmilla pojilla kemiallinen kastraatio ja oon ollut tosi tyytyväinen muuten paitsi Rasmuksen turkki muuttui aika kauheeks, mutta se nyt on aina kastraation huonoja puolia osalla koirista. Ja nykyäänhän tuossa on enää "vain" 2 vuoden varoaika kun ennen oli elinikäinen kielto, oli ihan mukava muutos kennelliitolta näin kisakoiran omistajana. Ei tarvitse siis jättää virallisia kisoja Orionin kanssa kunhan odotellaan, että tuo varoaika umpeutuu. :)

16.10.2015 21.54
000035219_r
Viestejä: 222

Oliko teillä eturauhasvaivaa? Ja miten oireilu? Huomasitko liikkumisessa? Tuo ypozane lienee kaiketi aika turvallinen?

16.10.2015 22.00

Ei meillä eturauhasvaivaa ollu kummallakaan, Orionilla suurin syy sen laittamiseen oli liiallinen hormonitoiminta ja se oli aina astumassa kaikki nartut ja stressasi kotonakin olevaa narttua vaikkei edes juoksuja ollut. Toki silloin muutenkin oli se elämä vähän tappelemista ja tuo siihen lisäksi niin helpotusta kyllä toi elämään toi, saa nähdä miten nyt kun ikää tullut lisää, että olisko sen hormonit vähän tasaantuneet jo ensi vuoden puolella kun vaikutus lakkaa.

Rasse sai implantin kun ei se periaatteessa palleillaan mitään tee kun ei ole sopiva jalostuskäyttöön, mutta ei ole urokseksi mikään hormonihirviökään, suht lepponen kaveri ja halusin testata miten kastraatio muuttais sitä. Karvaha tuolla meni huonoks ja ruokahalu lisääntyny vaan. Näin narttujen kanssa kun asustavat niin helpompaa on juoksujen aikaan kun ei ole uroksilla hormoneita, mutta saa nähdä leikkautanko Rassea ollenkaan kun tuo karva harmittaa.. Ei se ulkonäkö nyt niin tärkeä ole, muttakun sillä on muutenkin tuo karvanlaatu huono ja ei mm. pidä pakkasellakaan kylmää melkein ollenkaan ja tarvii takkia niskaan jo -15 asteessa viimestään niin en haluaisi, että se karva menee yhtään huonommaks. 

16.10.2015 22.20
000035219_r
Viestejä: 222

Aivan.​ Onkohan tuossa ypozanessa vastaavat haittavaikutukset? Tuntuu, että jo tardak lisäsi ruokahalua. Kun saisi kokeiltua, auttaako kipuiluun, vai onko alettava tutkimaan jotain muuta. Kertokaa ihmeessä lisää eturauhasoireiluista, hoidoista jne.

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti