Krooninen haimatulehdus koiralla. (Koirat > Koirien hoitaminen)

03.01.2016 13.08
Avatar_female
Viestejä: 1
Terve kaikille! Meille tuli viikko sitten tulokset koiran verikokeista. "Yllättäen" sieltä sitten löytyikin muutoksia. Olen vuoden verran epäillyt koirallani olevan haimassa jotain vikaa, mutta eläinlääkärit ovat sanoneet löysämahaisuuden johtuvan allergioista. Arvot olivat kaksinkertaiset. Meidän käskettiin siirtymään vähärasvaiselle ruokavaliolle ja tulemaan kolmen kk päästä kontrolliin. Koira on iloinen, eikä ole missään vaiheessa ollut kipuinen. Lääkäriin veimme koiran viimeksi pitkittyneen suolistotulehduksen vuoksi. Meille määrättiin siihen antibiiootit ja otettiin verikokeet, kun vaadin sitä. Onko muilla kokemusta näin vähäoireisesta haimatulehduksesta? Koiran uloste muuttui ab-kuurin jälkeen suht kovaksi, kun pitkin vuotta se on ollut puuromaista ja hieman kellertävää. Kuinka koiranne ovat pärjänneet taudin kanssa? Onko ruokavalionmuutoksesta ollut huomattava apu? Miten koiranne haima- arvot ovat ruokavalionmuutoksesta muuttuneet? Kiitos jo etukäteen vertaistuesta ja neuvoista! Hieman olen peloissani ja huolissani tulevaisuudesta. Niin ja koira on rodultaan Newfoundlandinkoira.
04.03.2016 07.03
Avatar_female
Viestejä: 1

Moi! Meillä epäiltiin haimatulehdusta. Haima lipaasi ensimmäisellä kerralla koholla 117 ja nyt 228. Koira oireili helmikuun alussa olemalla vaisu ja oksentamalla kerran ruokansa pihalle. Laajassa verenkuvassa ei mitään poikkeavaa. Tarkemmassa haima lipaasi testissä ensin tuo 117 (melkein kaksinkertainen arvo) ja siitä kolme viikkoa eteenpäin arvo on noussut lisää, 228. Meillä päin on vaan sellainen paskamainen tilanne, että on kaksi sisätauteihin erikoistunutta eläinlääkäriä, joista kummallekin ajat menee 2-3 viikon päähän. Kumpikaan el.lääkäreistä ei voi joustaa. Toiselle 50 min aika ei kuulemma riitä, vaan pitäisi olla 1h 20 min aika. Joka siis menee 3 viikon päähän. Toiselle sain ajan 2 viikon päähän. Toivotaan ettei koiran olo pahene. Koira on tällä hetkellä rasvattomalla ruokavaliolla (alle 10% rasvaa) Robur merkkinen light ruoka tuntui tuoteselosteeltaan paremmalta vaihtoehdolta kuin Royal Caninin eläinlääkäri ruoka. Samoin menee myös ZiwiPeakin purkkiruokia, joissa 7% rasvaa. Ja taitaa HauHaullakin olla purkkiruoissa rasvaa vain 7%. Mitään lääkitystä meillä ei ole.

Koirassa ei nyt ole mitään vikaa. Syö, juo, ulkoilee, kakkaa, pissaa normaalisti. Ollaan treenattukin. Toki pelkään myös, että se osaa piilottaa kipunsa. Ainut mikä on vähän outoa, se on alkanut nukkumaan minun vieressäni sängyssä ja peiton alla, luulisi että tulisi kuuma...  Viime yönä se myös "kieri" matolla, hinkaten seläkäänsä mattoon ( ei siis tee tätä normaalistikaan, pihalla ei edes kieri lumessa). Eli tämä viittaisi joko siihen että on kipuja tai siihen että koira kutiaa. Tänään mennään taas käymään lyhyellä eläinlääkäri ajalla viemässä taas verinäytteet, kun tällä ajalla vatsaa ei kuulemma ehdi ultrata/röntgenkuvata. Viimeksi on maanantaina verinäyte annettu.. Pelkään, että meillä haima-arvot on nostanut jokin sisäelinsyöpä.

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti