Otherkinit ja lajidysforia (Yleinen keskustelu > Yleinen keskustelu)

14.01.2016 20.36
000109354_r
Viestejä: 99

Off topic -keskustelut ovat kiellettyjä, joten en halunnut jatkaa raiteilta karannutta keskustelua toisessa topicissa. Uusille keskustelijoille neuvoksi, että googlatkaa "otherkin" tai "species dysphoria", jos haluatte tietää mistä puhutaan.

Ja sitten asiaan:

Sirppi kirjoitti:
 Minun mielestä kaikki noista videolla näkyvistä nuorista ei kyllä ole mitenkään psyykkisesti sairaita tai psykoosissa. - - - 

Omaan silmään tuo näyttää kaikkein eniten siltä, että itseään ja identiteettiään etsimässä olevat nuoret on löytäneet toisensa ja keksineet yhteisen leikin jonka avulla turvallisesti piirissään tutustua toisiinsa ja itseensä. Sitähän se on aika monille nuorille, siksi tuota ikäluokkaa edustavat nuoret ovat milloin mitäkin. Vegaaneja, ateisteja, himouskovaisia, sateenkaarikansaa tai vaikka punkkareita. Se pointti on että ne kokeilevat omia rajojaan yhteiskunnassa ottamalla erilaisia rooleja, joilla "vavisuttaa yhteiskuntaa", ja näin löytää omat rajat sen suhteen mikä on ok ja mikä ei ole ok.

Mutta tämän kaikki aivan varmasti tiesikin. :D 

En katsonut videoitasi, joten en tiedä, onko asia todellakin noin. Jos on, niin mahtava homma heille. Eläimen leikkiminen kuulostaa paljon terveemmältä tavalta kokeilla rajoja kuin vaikka huumeet. 

Ei silti pidä unohtaa, että vaikka kyseisten videoiden ihmiset olisivatkin rooleilla leikkiviä teinejä, niin lajidysforia on ihan todellinen, jopa hengenvaarallinen mielisairauden muoto. Läheskään kaikki sairastuneet eivät ole niin rikkaita, että voisivat muuttaa itsensä showeläimiksi. Suljetun osaston "eläinihmiset" ovat jotain todella surullista ja minusta on hyvin kyseenalaista haukkua ja nauraa vakavasti sairaita ihmisiä. Käy sääliksi myös ne viimeisen päälle leikellyt viihdealan ihmiset, jotka tarvitsisivat kipeästi hoitoa, mutta eivät sitä ymmärrä itse hakea. 

Muokattu viimeksi: 14.01.16 20.36

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti