Kanille uusi kaveri? (Kanit > Yleistä keskustelua kaneista)

28.01.2016 20.29
Avatar_female
Viestejä: 1

Moikka! Haluaisin vähän neuvoja viisaammilta! Eli toinen pupumme kuoli äkillisesti niiden elettyä 6 v yhdessä. Nyt tämä poikakani jäi siis yksin ja on tosi murheellinen... :( Etsiskelee toista koko ajan eikä vramaan ymmärrä ettei se tule ikinä takaisin :( Joten, kannattaako ottaa vielä uusi pupukaveri tälle 6v leikatulle pojalle? Eläinkaupasta vai kasvattajalta? Kasvattajalta vaan ei nyt tähän hätään ole saatavilla. Poitsu masentuu koko ajan vaan lisää. Tottuisiko vielä uuteen? Poikanen vai aiukuinen? Tarvitaanko joku karanteeniaika? Pojalla ollut jo pari vuotta vuotava silmä jota hoidettu silmätipoilla ja hammaspiikejä poistettu. Eikä eläinlääkärikään osaa antaa kunnon syytä sille. Voikohan olla tarttuvaa? Kiitos kaikille jotka viitsisivät vastata! :)

04.02.2016 19.43
022708419_r
Viestejä: 704
Lapua

Silmävaiva voisi johtua hammaspiikeistä. Varmista, että kani syö paljon tarpeeksi kortista heinää, joka kuluttaa hampaita.

Voi tottua uuteen kaveriin. Voisit kokeilla hankkia esimerkiksi jonkun kodinvaihtajan, joka olisi hieman vanhempi? Facebookin Kanirescue ryhmässä on joskus ollut vanhempiakin kodinvaihtajia. Eläinkaupasta en menisi kania ostamaan. Kasvattajiltakin voi saada jalostuksesta poistuvia vanhempia kaneja. 

Hyvä olisi pitää 2vk karanteeniaika. Varsinkin, jos on silmävaivaa. Kannattaa hoidattaa kani ensin kuntoon erikoistuneella eläinlääkärillä, ettei uuteen kaniin tarttuisi mikään. Esimerkiksi jos kyseessä on pasteurellaa niin se tarttuu ja vie lopulta molempien hengen. 

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti