Keinot alkaa olla vähissä (Kissat > Kissojen ruoka)

01.02.2016 10.07
Avatar_male
Viestejä: 3

10 vuotiaan maatiaisnarttukissamme ripulointi jatkuu.

Suljimme viljan vaikutuksen pois ja vaihdoimme joulukuun lopulla  raksut viljattomiin Arden Grange tuotteisiin.

Kissa on saanut kaksi Axilur madotuskuuria, joista ei havaittavaa vaikutusta.

Seiti jätettiin pois, koska syönnin jälkeen meni  välittömästi astialle ripuloiden voimakkaasti.

Antibiootti kuuri lopetettiin kesken annosteluvaikeuksien ja ripuloinnin vuoksi.

Nyt kissan päivittäinen ruoka koostuu pelkästään, Arden  Grangen Light, tai Sensitive raksuista,

sekä naudan ja broilerin jauhelihasta a 50g annos. Voiko jauhelihat aiheuttaa ripulia.

Voiko Enteromicro Pasta maitohappobakteerikuuria käyttää osittaisena hoitokeinona. Korvasimme  vuosia sitten maidon vedellä.

Tuleeko kissa toimeen pelkästään raksuilla ja vedellä. Kissa on aina juonut runsaasta vettä.

Kissa ripuloi edelleen ja ihopoimu on punainen, sekä arka. välillä on parempi päivä, kunnes taas....

t.Pertti

01.02.2016 11.01
022688903_r
Viestejä: 322
Oulu

Antibiootteja ei koskaan saisi lopettaa kesken, ainakaan ilman eläinlääkärin suostumusta. Kyllä kissa voi elää pelkillä raksuilla jos ei niistä ripuloi, kunhan saa riittävästi vettä. Raksuja voi myös turvottaa veteen. Lihan kypsennystä kannattaa myös kokeilla ja maitohapotkaan tuskin ovat haitaksi.

Mitä eläinlääkäri kertoi? Tai epäili? Oletko kertonut että ripuli jatkuu edelleen?

01.02.2016 12.36
Avatar_male
Viestejä: 3

Lääkäri antoi kolme viikkoa sitten verikokeen tulokset, munuais ja sokeri y.m. arvot OK, ainoastaan ripuli kiusaa " ruoka-aineiden imeytymistä. Nyt on ollut hieman paremaa aikaa tämän " kevennetyn ruokavalion" jälkeen, ripulointi on hieman vähentynyt. Aloitimme maitohappo kuurin. Mitä mieltä olet päivittäisen jauhelihan osuudesta. Kissa syö normaalisti, on leikkisä ja kehrää, kuono on kostea ja kylmä. ainoastaan ripuli välillä kiusaa. Puolitamme jauheliha annosta ja seuraamme tilannetta. Mainitsit kypsän lihan, onko se nautaa, possua, vai kanaa..

01.02.2016 19.53
022438131_r
Viestejä: 1638
Helsinki

Kissa voi olla allerginen ihan noille proteiinin lähteille. Esim. nauta on kai varsin yleinenkin allergian aiheuttaja ja kanakin voi aiheuttaa allergiaa. Onko kissa oireeton pelkillä raksuilla vai onko niidenkin kanssa maha sekaisin? Giardian häätö vaatii sellaisen 10 päivän axilur kuurin ja hiekkisten huolellisen siivouksen (siis desinfiointia myöten) muistaakseni noin madotuspäivinä 3 ja 7 tai vastaavasti kuitenkin pari kolme kertaa. Tosin et kerro millaisista oloista kissa on kotoisin. Sillä noita alkueliöitä on muitakin, jotka voi mahan pistää sekaisin, jolloin kakkanäyte (tuore hiekaton ja mieluiten toki sitä ripulituotostakin muutamalta päivältä kerättynä ja kylmässä säilytettynä) kannattaa tutkituttaa, eläinlääkäri varmaan osaa neuvoa, jos on pieneläimiin erikoistunut. http://www.sell.fi/user_files/elainlaakarilehti/sisalto/EL_6_2011_tiede.pdf Tritrichomonas foetus on yksi niistä ärsyttävämmistä alkueliöistä, koska sen hoito on hankalaa, mutta lääkityksen voi kyllä saada kissalle, jos sitä osaa vaatia.

Edit. vaikka tuolla mainitaan, että usein nuorilla rotukissoilla, niin mulla oli yhen kaverin esy pennuilla toi kanssa, että noi vapaasti lisääntyvien kissojen jälkeläiset voi ihan hyvin kantaa myös.

Muokattu viimeksi: 01.02.16 19.54
02.02.2016 11.43
Avatar_male
Viestejä: 3

Hei! Kiitti hyvistä neuvoista.  Nyt taisi selvitä yksi tärkeä, ehkä jopa tärkein  syy ripulin jatkumiseen, kopan harvoin tapahtuva desinfiointi, jonka olen tehnyt Mäntynesteliuoksella ja kuumalla vedellä. Pissapaakut ja ulosteet poistetaan tapahtuman jälkeen. Oletus: ripuliulosteen osittainen siirtyminen kopan siivousvaiheessa tassuihin ja jossain vaiheessa, niiden " nuolemisen" yhteydessä suuhun  Jätimme naudan jauhelihan eilen pois, kissa saa nyt pelkkiä Arden Grange Sensitive raksuja kuivana, koska juo mielellään runsaasti vettä. Maitohappobakteeri kuuri loppuu ylihuomenna. Uusi Aloitan tänään uuden Axilur kuurin. Piilotan sen broilerin jauhelihaan, Kun ripulointivaihe" ei ole päällä, hän on täysin normaali leikkisä kissa. Rosa on leikattu maatiaiskissa Sauvosta, jonka perimästä ei ole tarkkaa tietoa. Seuraan tilannetta ja ilmoitan missä mennään. 

 

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti