Kissa raastaa itseään (Kissat > Kissojen hoitaminen)

02.02.2016 22.50
022209740_r
Viestejä: 180
Turku

Nyt on taas neiti Vanille vauhdissa.
Vanillella on aina ollut tapana rapsutella itseään hampaillaa pesun yhteydessä. Nyt tyttö on kuitenkin onnistunut raastamaan itselleen pari kaljua länttiä, ja ihon vereslihalle. Oletimme, että kyse olisi uudesta nappulasta ja täten allergiasta, joten lopetimme sen syötön ja laitoimme tötsän, ettei Vanille pääse kyseisiin läntteihin käsiksi.
Vaikeata tästä tekee sen, että Morrigan pelkää tötsää aivan kuollakseen, sähisee ja murisee tauotta. Kirjaimellisesti. Morrigan on vääntänyt "hätäkakat" meidän sängyllemme kahdesti tämän takia... me olemme hermoraunioina murinasta ja sähinästä enemmän kuin tötsän kanssa tappelusta.

Ostimme Pet Remedy haihduttimen, mutta emme ole juurikaan eroa huomanneet. Jos Vanillelta ottaa tötsän pois, alkaa hän heti raastamaan joko vanhoja kohtia - tai tekee uuden! Kyse ei voi olla allergiasta, raksujen jättämisestä on jo pari viikkoa...
Vanille on myös pesty kosteuttavalla shampoolla, josko kyse olisi ollut kuivasta ihosta näiden ilmojen takia.

Luin toisaalta, että jollain oli samanlaista ongelmaa tästä raastamisesta, ja että kyse olisi ollut päälle jääneestä stressireaktiosta. Olemme hankkineet Calmex Cat -nimisen liuoksen, joka pitäisi olla jollain tavalla rauhoittava. Ajatus olisi nyt antaa tätä molemmille jonkun aikaa, mutta olisi kyllä aina parempi, jos tietäisi, mistä tämä raastaminen voisi johtua...?
Ja kurjaahan tässä on myös se, että Vanille on aivan kurjana tötsästä kun ei voi tehdä mitään, kuten normaalisti. Tyttö on todella läheisyydenkipeä, ja hän onkin tämän takia saanut extra-huomiota. Ettei vain suutahda tästä ja pitä meitä niinä ilkeinä tötsä-ihmisinä.

"I am a biotic god. I think things -- and they happen! Fear me, lesser creatures, for I am biotics made flesh!"
15.03.2016 16.36
022209740_r
Viestejä: 180
Turku

Toimivatkohan sivut, kun tämä viesti näyttäisi olevan joka päivä "tänään" kirjoitettu, vaikka jo yli kuukauden vanha. Hrmh.

Ongelma on edelleen. Kai tässä on pakko viedä kissa ELL tai myydä pois. :/

"I am a biotic god. I think things -- and they happen! Fear me, lesser creatures, for I am biotics made flesh!"
15.03.2016 17.09
022699214_r
Viestejä: 322
Oulu

Kuukauden olet sen tuskia katsellut eikä vieläkään kissa ole käynyt ellillä? Ja pois myymällähän ne kutinat loppuu... Menkää nyt vaan sinne lääkäriin.

Gotta go fast!

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti