Papilloomavirus? (Koirat > Koirien hoitaminen)

17.02.2016 17.41
Avatar_female
Viestejä: 2
Pari viikkoa sitten huomasin vajaan vuoden ikäisellä valkkariuroksellani kielen päässä valkoisia näppylöitä. Koiraa itseä ei näppylät vaivaa ja syö/juo normaalisti. Internetistä etsiskelin vastauksia ja tämä papilloomavirus tuli vastaan. Onko minkälainen virus? Tarttuuko? Tarvitseeko eläinlääkärissä käyntiä? Kauan näppylät kestävät ja vaikuttaako 1 vuotiaan rokotuksen ottamiseen, kun sekin on kohta ajankohtainen? Kiitos jos joku viitsii vastata
01.03.2016 22.46
Avatar_female
Viestejä: 6

Meidän sankarilla oli kodin vaihdoksen yhteydessä jalassa muutama syylä/näppy. Luulen että stressi sai immuunipuolustuksen heikkenemään ja siksi ilmestyivät. meillä eivät estäneet rokotusta :)

Eläinlääkäri voi noita poistaa, mutta meillä lähti noin kuukauden aikana. En tiedä oliko "hoidostani" apua, mutta sivelin haavojenpuhdistukseen tarkoitetulla vetyperoksidilla näpyt 2xpäivässä. Kannattaa kuitenkin kysäistä lääkäristä jos yhtään arveluttaa, suun alueelta tuskin kannattaa hirveästi rassailla.

Hevosilla noita esiintyy etenkin nuorilla ja elämän muutoksen yhteydessä. Tarttuvat kyllä muihin, joilla immuunipuolustus on heikolla. Yleensä lähteneet yhtä nopeasti kuin ilmestyneetkin.

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti