Hevosen pesu (Hevoset > Hevosten hoitaminen)

27.04.2016 15.49
021869173_r
Viestejä: 9
Kuopio

Hei,

Miten pesette hevosenne? Entäs talvella? Oma hevonen pestään vain kesäisin sillä se asuu pihatossa.

Sen iho on hilseinen, onko se normaalia? :'D

#kokemuksia vain omasta hepasta

Muokattu viimeksi: 27.04.16 15.58
27.04.2016 16.31
022645168_r
Viestejä: 514
Hyvinkää

Kastelen sen, pesen sienen kanssa pesuaineella, ja huuhtelen.

Talvella ei hevosta pestä jos ei ole lämmitetty talli johon tulee lämmin vesi, sillon pesun jälkeen äkkiä lämpövalojen alle kuivumaan tai kunnolla takki päälle ja vaihto kuivaan tarpeeks usein.

Talven jälkeen on normaalia, jos ei oo harjattu kunnolla joka päivä ja karvan rehottumista ei oo estetty loimilla tai klippauksella. 

http://villavaaa.blogspot.fi
04.05.2016 18.06
021541238_r
Viestejä: 4350
Muurame

Minulla on lämmin talli mutta en pese ylipäätään hevosia aikani ratoksi. Vain jos esim. ripulin tai kiiman takia pitää pestä häntää, takapuolta tms. tai jos ollaan menossa näyttelyyn. Hikisen hevosen pyrin huuhtomaan ilman saippuapesua.

Useimmat hevoset hilseilevät keväisin kun karva vaihtuu. Silloin hevosen olo muuttuu mukavammaksi jos sen pesee ja ihon saa kunnolla puhtaaksi. Kutinatkin hellittävät.

Pesen yleensä menetelmällä koko hevosen kastelu päätä lukuunottamatta, shampoon vaahdotus, jynssäys ja hyvä huuhtelu. Lopuksi pää jos on tarvetta. Yleensä lasken letkulla sopivan lämpöistä vettä mutta jos olen laiska, saatan hoitaa alkukastelun ja shampoon levittämisen sankopelillä. Letkulla huuhtoen saa hevosen varmasti puhtaaksi pesuaineen jäämistä jotka voisivat jäädä kutittamaan mutta onnistuu sekin sangoillakin.

Jos hilsehtiminen ei ole tavallista karvanvaihdon pölinää, niin olisin todella tarkka siitä, että pesuaine on kosteuttavaa. Pesu kun kuivattaa ihoa ja hilsehtivä iho on jo liian kuiva. Tällöin käytetään öljypesua tai muuta ihoa vedeltä suojelevaa, kosteuttavaa pesuainetta. ESim. moni kesäihottumapotilas voi olla samalla atoopikko milloin jatkuva peseminen hoitamisen sijaan pahentaa tilannetta.

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti