Etukulmauksia! (Koirat > Koirien hoitaminen)

14.05.2016 13.05
000078339_r
Viestejä: 9

Eli miten lähtisitte kehittämään etukulmauksia eli eturintaa? Nallella kauheen olematon rinta ja haluaisin sitä lähteä kehittämään. Elikkäs neuvoja! Pääsee juoksemaan mahdollisuuksien mukaan vapaana, mutta ei nyt kovin mahdollista kun lähtee hajujen perään. 

Kiitos jo etukäteen! :)

14.05.2016 17.22
022478348_r
Viestejä: 4350
Muurame

Jos koiralla on heikot kulmaukset eli se on kovin suora edestä, ei mikään liikunta tai treeni muuta asiaa. Luusto on mikä on ja siihen vaikuttavat pääosin kasvuiän ravinnon lisäksi genetiikka. Vain lihaksistoa pystyy jälkikäteen muokkaamaan, eikä pelkillä lihaksilla kovin ihmeisiin pystytä. Eteenkin jos etupää on kovin suora jolloin lihasten kiinnityspintä jää pieneksi eikä lähtökohtaisesti voi rakentaa niin muhkeata "pattia" kuin paremman kiinnityspinnan antaviin parempiin kulmauksiin.

Minkä ikäisestä koirasta nyt puhutaan? Irtoliikunta ylipäätään on liikuntana hyödytöntä, sillä koira pysähtelee ja spurttailee eikä pidä sykettä kyllin pitkään kyllin ylhäällä jotta kuntokaan kohoaisi. Irtoliikunta hoitaakin enemmän psyykettä kuin lihaksistoa.

Ihan periaatteessa liikunnan laatu ratkaisee minkä muotoiseksi liikkuja kehittyy. Vertaa kuivakkaa maratoonaria ja bodaria. Eri treeni, eri muotoinen kroppa. Jos koiraa treenataan bodarin näköiseksi eli halutaan lihasmassaa, se ei liiku pitkää lenkkiä vaan lyhyttä ja raskasta. Liikunta tapahtuu maksimisykkeellä mutta kestää lyhyen aikaa ja on usein hyvin rasittavaa. Esim. jotakin syöksähtelyä pallon perässä tms. Raskas tapa liikkua altistaa tapaturmille joten lihashuoltoa ei laiminlyödä, eikä unohdeta verryttelyjä.

14.05.2016 18.06
022706620_r
Viestejä: 1327
Espoo

Kuten Zorro jo totesikin kulmaukien voimakkuus ja etuosan rakenne ovat perinnöllisiä ominaisuuksia, eikä niihin voi vaikuttaa. Nuoruusiän tasapainoinen ruokinta on toki tärkeää, mutta ei silläkään kulmauksia lisää saa jos niitä ei ole tullakseen. Näkyvät "bodarimaiset" lihakset koiralle on mahdollista kehittää samalla tavalla kun ihmisellekkin lyhytkestoisella ja raskaalla korkean sykkeen liikunnalla. Nuorta koiraa ei kuitenkaan saa tällä tavoin rasittaa ja lihashuollosta on pidettävä huolta. 

Oletan nyt, että halusit parantaa koirasi etuosaa näyttelyitä varten. Pakko kuitenkin sanoa, etten usko lihaksiston treenaamisesta olevan apua. Huono etuosa ja kulmaukset näkyvät liikkeen pituudessa ja asiantunteva tuomari kyllä huomaa puutteelliset kulmaukset ja etuosan, olipa koira millaisessa lihaskunnossa tahansa. Hyvä handleri tosin pystyy jossakin määrin piilottelemaan koiransa vikoja tuomarilta esittämällä koiran oikein. Itse todennäkösesti välttelisin myös niin sanottuja "liiketuomareita," joille koiran liikkeet ovat erityisen tärkeä osa arvostelua, sillä huonot kulmaukset näkyvät nimeomaan liikkeessä. 

Muokattu viimeksi: 14.05.16 20.36
http://www.tazzu.netai.net/ - - - http://www.puudelit.blogspot.fi/
14.05.2016 20.33
022658574_r
Viestejä: 322
Oulu

Ruokinta ei vaikuta yhtään mitenkään luuston kehitykseen. Tämä on joku vanhan ajan luulo johon näköjään jotkut vielä uskovat. Tietty jos syöttää ranskanleipää ja perunankuoria niin se ei hyväksi ole mutta tuskinpa kovin moni niin tekee.

Kulmauksia ei voi itse kehittää, ehkä rintalihaksiin vaikuttavaa treeniä voit kokeilla.

"Eikö ole hauskaa, kun on joku, joka kaipaa ja odottaa joka hetki?" - Tove Jansson
14.05.2016 20.43
022706620_r
Viestejä: 1327
Espoo

"Ruokinta ei vaikuta yhtään mitenkään luuston kehitykseen."

Nyt on kyllä niin absurdi väite, että huhhuh... :D Ruokinta vaikuttaa luuston kehitykseen ja lujuuteen varsinkin pennuilla ja nuorilla koirilla. Riittämätön määrä energiaa, ravintoaineita, antioksidantteja, vitamiineja ja hivenaineita aiheuttaa kehityshäiriöitä ja todellakin vaikuttaa koiran luuston kehitykseen. Tämä on fakta, enkä vaivaudu siitä enempää edes kiistelemään. Hyvin selvästi sekä Zorro että minä totesimme myös, ettei ruokinnalla silti kulmauksiin voi vaikuttaa vaan kehitystä ohjailevat geenit. Faktat kuntoon ja lukutaitoa kiitos! 

Muokattu viimeksi: 14.05.16 20.59
http://www.tazzu.netai.net/ - - - http://www.puudelit.blogspot.fi/
14.05.2016 21.12
022658574_r
Viestejä: 322
Oulu

Höpöhöpö. Jos koiralla on huonot geenit niin niitä ei voi ruualla pelastaa. Ja myös päinvastoin, jos koira on ihan priimaa luustoltaan niin ei sitä voi juuri mitenkään ruualla pilata. Kalsiumin puute ja liian köyhä ravinto voivat aiheuttaa kehityshäiriöitä mutta eiköhän jokaisessa penturuuassa ole laskettu tarpeelliset määrät kutakin. Ja painotan vielä sanomaani että pelkillä perunoilla syötetylle pennulle on suurempi riski tulla kasvuhäiriöitä, kuin pennulle joka saa tavallista penturuokaa.

Luuston kasvunopeutta ei voi itse säädellä yhtään mitenkään. Ellei mene muuttamaan dna:ta.

"Eikö ole hauskaa, kun on joku, joka kaipaa ja odottaa joka hetki?" - Tove Jansson
14.05.2016 22.04
022706620_r
Viestejä: 1327
Espoo
Eihän täällä ei ole muuta väitettykkään, kun että luuston kehitys on perinnöllistä. Jo mun ensimmäisen viestin ensimmäisessä lauseessa totean saman asian. Vai sanonko jossakin kohtaa jotain mikä on ristiriidassa sun sanomisien kanssa?

Kasvunopeudesta täällä ei ole puhuttu mitään. Ruokinta vaikuttaa luuston kehitykseen ja sitä kautta kulmauksiin, että jos se ei ole tasapainossa kehitysongelmia voi tulla. Kukaan ei ole silti väittänyt, että ruokinnalla voisi esimerkiksi vaikuttaa positiivisesti kulmauksien kehittymiseen.

Kuten ajemmin sanoin. Oletan, että alottaja kysyy neuvoa koiranäyttelyitä varten. Treenaamalla ei saa parempaa etuosaa, koska etuosaanhan vaikuttavat kulmaukset ja rinnan muoto/syvyys, jotka muodostuvat luista. Etuosan lihaksia kasvattamalla voi ehkä (?) saada silti aikaan optisen harhan, joka hämää joitakin tuomareita paremmasta etuosasta. Hyvä tuomari kuitenkin huomaa virheet rakenteessa viimeistään koiran liikkuessa, olivatpa lihakset missä kunnossa tahansa.
Muokattu viimeksi: 14.05.16 22.19
http://www.tazzu.netai.net/ - - - http://www.puudelit.blogspot.fi/
15.05.2016 15.31
000078339_r
Viestejä: 9

Kiitoksia vastauksista

15.05.2016 15.38
022658574_r
Viestejä: 322
Oulu

Johan tuolla Zorro ylempänä väitti että kasvuun vaikuttaa myös kasvuiän ruokinta. Mutta kun millään ruualla ei saa luustoa muokattua mihinkään suuntaan (eikä ruualla saa myöskään ranteita väännettyä). Aloittajan koiralla on luusto kehittynyt niin että etukulmauksia ei paljoa ole, eikä niitä olisi voinut minkäänlaisella ruokintatyylillä tullakaan jos geenit niin ovat päättäneet.

Luusto vahvistuu ja kasvaa kalsiumilla ja kivennäisaineilla, ja niiden puutosta on aika mahdoton saada. Jos aihe kiinnostaa niin linkistä voi lukea lisää. Ja kyseisellä sivustolla on aloittajallekin hyödyllistä tietoa lihasten kasvattamisesta.

http://www.katiska.info/katiska/jagster_poiminnat/kehitys-ja-kasvuhairiot/

"Eikö ole hauskaa, kun on joku, joka kaipaa ja odottaa joka hetki?" - Tove Jansson
15.05.2016 19.41
000078339_r
Viestejä: 9

Täältä saa niin hyviä neuvoja että kysytäämpä toinen; Miten saisi selkään lisää lihaksia? Muutakin kuin pyöräilyä.

Muokattu viimeksi: 15.05.16 21.59
15.05.2016 20.15
022478348_r
Viestejä: 4350
Muurame

Voi kyllä vaan ruulla saadaan ranteet kääntymään. Ja suoristumaan. Ja kääntymään taas. Ja suoristumaan taas. Kaikki vähän enemmän eri menetelmin pentuja ruokkineet ja kasvattaneet tietävät tämän.

Pentuhan ei synny luustonsa kanssa. Se kasvaa ajan kanssa. Ja ravinto on se mistä kasvuvoima tulee. Joten totta ihmeessä ruokinta vaikuttaa. Jopa paljon enemmän kuin mitä yleisesti uskotaan. Suomessakin on meneillään pitkän periodin seurantatutkimuksia aiheesta. Minultakin on koiria mukana niissä. Jos ravinto ei vaikuttaisi kasvuun mitenkään, ei meillä olisi riisitautia tai liian vahvan ruokinnan aiheuttamia tulehdussairauksia.

15.05.2016 22.15
022664237_r
Viestejä: 766
Helsinki
Zorro kirjoitti:

Voi kyllä vaan ruulla saadaan ranteet kääntymään. Ja suoristumaan. Ja kääntymään taas. Ja suoristumaan taas. Kaikki vähän enemmän eri menetelmin pentuja ruokkineet ja kasvattaneet tietävät tämän.Jaa, kerroppa miten tämä on mahdollista? :D
15.05.2016 23.17
022658574_r
Viestejä: 322
Oulu

Tuosta ranteiden vääntymisestä ei ole mitään faktatietoa että se johtuisi ruuasta. Ne joko kääntyvät tai eivät, se kuuluu normaaliin kehitykseen kun rintakehä ja jalat kasvaa eri tahtia. Siihen auttaa aika. Ei ruoka.

Ja mitä on liian vahva ruoka? Pennun kuuluu saada enemmän proteiinia ja rasvaa kuin aikuinen, koska ne ovat kehon tärkeitä rakennusaineita.

"Eikö ole hauskaa, kun on joku, joka kaipaa ja odottaa joka hetki?" - Tove Jansson
17.05.2016 12.13
022706620_r
Viestejä: 1327
Espoo
Nalle21 kirjoitti:

Täältä saa niin hyviä neuvoja että kysytäämpä toinen; Miten saisi selkään lisää lihaksia? Muutakin kuin pyöräilyä.

Et vastannut kysymykseen, minkä ikäisestä koirasta on kysymys. Edelleen haluan korostaa, että jos kyseessä on nuori koira anna sen mieluummin kehittyä rauhassa äläkä ala treenaamaan mitään yksittäisiä lihaksia. Itse muutenkin uskon perinteiseen monipuoliseen liikuntaan kaikkien "perus wuffejen" kohdalla, esim. irti liikuttaminen, uittaminen ja hiekkakuopissa juoksuttaminen. Liian yksipuolinen ja väärin toteutettu treeni ilman kunnollista lihashuoltoa voi aiheuttaa koiralle todellista vahinkoa.

 Mikäli alottaja kuitenkin haluaa alkaa muokata koiransa lihaksistoa, ei lihashuoltoa saa unohtaa. Alottajan tulisi perehtyä koiran lihashuoltoon kokonaisvaltaisesti, eikä vain kysellä yksittäisiä kikkoja lihasten kasvattamiseen täällä netissä...  Suosittelen lainaamaan kirjan: Koiran lihashuolto, kirjoittanut Minna Saarelainen ja Timo Vallius.

"Tuosta ranteiden vääntymisestä ei ole mitään faktatietoa että se johtuisi ruuasta. Ne joko kääntyvät tai eivät, se kuuluu normaaliin kehitykseen kun rintakehä ja jalat kasvaa eri tahtia. Siihen auttaa aika. Ei ruoka."

Itse käsitän asian niin, että koiralla on geeneissä alttius kääntyviin ranteisiin, jos on. Tällöin epätasapainossa oleva ruokavalio saattaa saada ranteet kääntymään. Toisilla koirilla tätä alttiutta ei ole, eikä ruokavalio näin vaikuta asiaan mitenkään. Toisilla taas geenit ohjaavat ranteet vääntymään niin voimakkaasti, ettei hyvällä ruokavaliollakaan voi tilannetta pelastaa. Yhtäkaikki emme voi tietää millaiset geenit pennulla on, joten tasapainoinen ruokavalio pienentää todennäköisyyttä siihen, että pennun ranteet kääntyvät. Ei tosiaankaan ole aivan sama, mitä kasvavalle pennulle syöttää, niin kuin ei ole ihmislastenkaan kohdalla.
 

Muokattu viimeksi: 17.05.16 16.33
http://www.tazzu.netai.net/ - - - http://www.puudelit.blogspot.fi/
17.05.2016 16.59
000078339_r
Viestejä: 9
Hertta kirjoitti:
Nalle21 kirjoitti:

Täältä saa niin hyviä neuvoja että kysytäämpä toinen; Miten saisi selkään lisää lihaksia? Muutakin kuin pyöräilyä.

Et vastannut kysymykseen, minkä ikäisestä koirasta on kysymys. Edelleen haluan korostaa, että jos kyseessä on nuori koira anna sen mieluummin kehittyä rauhassa äläkä ala treenaamaan mitään yksittäisiä lihaksia. Itse muutenkin uskon perinteiseen monipuoliseen liikuntaan kaikkien "perus wuffejen" kohdalla, esim. irti liikuttaminen, uittaminen ja hiekkakuopissa juoksuttaminen. Liian yksipuolinen ja väärin toteutettu treeni ilman kunnollista lihashuoltoa voi aiheuttaa koiralle todellista vahinkoa.

 Mikäli alottaja kuitenkin haluaa alkaa muokata koiransa lihaksistoa, ei lihashuoltoa saa unohtaa. Alottajan tulisi perehtyä koiran lihashuoltoon kokonaisvaltaisesti, eikä vain kysellä yksittäisiä kikkoja lihasten kasvattamiseen täällä netissä...  Suosittelen lainaamaan kirjan: Koiran lihashuolto, kirjoittanut Minna Saarelainen ja Timo Vallius.

"Tuosta ranteiden vääntymisestä ei ole mitään faktatietoa että se johtuisi ruuasta. Ne joko kääntyvät tai eivät, se kuuluu normaaliin kehitykseen kun rintakehä ja jalat kasvaa eri tahtia. Siihen auttaa aika. Ei ruoka."

Itse käsitän asian niin, että koiralla on geeneissä alttius kääntyviin ranteisiin, jos on. Tällöin epätasapainossa oleva ruokavalio saattaa saada ranteet kääntymään. Toisilla koirilla tätä alttiutta ei ole, eikä ruokavalio näin vaikuta asiaan mitenkään. Toisilla taas geenit ohjaavat ranteet vääntymään niin voimakkaasti, ettei hyvällä ruokavaliollakaan voi tilannetta pelastaa. Yhtäkaikki emme voi tietää millaiset geenit pennulla on, joten tasapainoinen ruokavalio pienentää todennäköisyyttä siihen, että pennun ranteet kääntyvät. Ei tosiaankaan ole aivan sama, mitä kasvavalle pennulle syöttää, niin kuin ei ole ihmislastenkaan kohdalla.
 Oho viesti ei lähtenyt... Eli kyseessä yli 3v6kk oleva koira ja on ollut jo "valmis" reilun kahden vanhana. Toki huollatan koiran lihaksia. Ja lähinnä tarkoitus saada selkään kunnolla lihasta. Niin ja uintia ei voida harrastaa kun koira vihaa yli kaikkensa vettä... Hiekkakuoppia ei ole lähimaillakaan. 

 

09.05.2018 06.34
Avatar_male
Viestejä: 175

mt0509

pandora jewelry

salvatore ferragamo shoes

burberry outlet

polo ralph lauren outlet online

jordan shoes

coach outlet

mont blanc pens

pandora charms

pandora jewelry

philipp plein shirt

coach outlet

adidas yeezy boost

ray ban sunglasses discount

pandora jewelry official site

canada goose outlet

moncler

canada goose jackets

canada goose

jordan shoes

polo ralph lauren outlet

pandora charms

oakley sunglasses sale

salvatore ferragamo

uggs canada

adidas shoes

tiffany and co

ralph lauren sale clearance

ralph lauren outlet

mulberry uk

coach outlet

oakley sunglasses

adidas outlet

harden vol 1

new balance shoes

cheap jordans

adidas nmd

canada goose sale

nike shoes

coach outlet

pandora jewelry

ralph lauren outlet

cheap jordans

cheap nfl jerseys

valentino shoes

supra shoes

coach outlet

coach outlet

pandora jewelry

yeezy boost

coach factorty outlet

michael kors outlet

michael kors outlet

michael kors outlet

canada goose

oakley sunglasses

rolex watches

michael kors outlet

ugg outlet

air max 2018

red bottoms

red bottom shoes

christian louboutin outlet

michael kors outlet

supreme clothing

longchamp handbags

pandora charms

canada goose uk

gucci handbags

nmd shoes

canada goose outlet

birkenstock shoes

tory burch outlet store

fitflops

coach outlet

fitflops

ugg outlet

north face jackets

nike shoes for men

louis vuitton handbags

kate spade outlet store

coach outlet online

cheap uggs

moncler jackets

michael kors outlet canada

mbt shoes

coach factory outlet

nike free 4.0

moncler outlet

cheap oakley sunglasses

kobe bryant shoes

mcm handbags

cheap nfl jerseys

nike outlet store

fitflops

adidas nmd shoes

polo ralph lauren

supreme clothing

birkenstock

michael kors outlet canada

canada goose outlet

fitflops sale clearance

yeezy boost

canada goose outlet

burberry outlet

moncler coats

michael kors

timberland boots

polo ralph lauren outlet online

yeezy 350 boost

coach outlet store

ray ban sunglasses discount

air jordans

oakley sunglasses

rolex watches

canada goose uk

louis vuitton outlet

michael kors outlet clearance

air jordan shoes

cheap jordan shoes

kate spade outlet

cheap nba jerseys

oakley sunglasses

canada goose uk

prada handbags

coach outlet

coach factory outlet

michael kors factory outlet

philipp plein outlet

supra shoes

jordan shoes

adidas yeezy boost

fitflops

ralph lauren sale

kevin durant shoes

louis vuitton outlet

coach outlet

coach factorty outlet

uggs outlet

adidas campus

ralph lauren

moncler outlet

jordan shoes

burberry outlet store

cheap mlb jerseys

polo outlet

nike outlet online

canada goose outlet

nike shoes

cheap oakley sunglasses

louis vuitton

tory burch outlet online

gucci outlet

timberland boots

birkenstock outlet

uggs

hermes birkin

ralph lauren sale clearance

adidas shoes

ralph lauren outlet

birkenstock sandals

oakey sunglasses

adidas superstar

ecco shoes

polo ralph lauren outlet online

canada goose jackets

oakley sunglasses

mcm outlet

tory burch outlet

air max 97

fitflops sale clearance

coach outlet

nike outlet

canada goose outlet

air max 2018

adidas yeezy boost

valentino shoes

kate spade handbags

toms shoes

birkenstock shoes

coach outlet

ralph lauren uk

birkenstock sandals

fitflops sale

adidas outlet

red bottoms shoes

air jordan shoes

hermens bags

converse shoes

michael kors outlet canada

michael kors outlet online

north face jackets

coach outlet

ray ban sunglasses

pandora outlet

michael kors outlet online

nike huarache

hermes handbags

birkenstocks

burberry outlet

canada goose uk

ralph lauren outlet

canada goose jackets

longchamp outlet

hermes handbags

pandora charms uk

mlb jerseys

coach outlet

adidas superstar

cheap ray bans

pandora charms

coach outlet store online clearances

abercrombie

moncler outlet

jordan shoes

coach outlet

nike store

oakley sunglasses outlet

moncler jackets outlet

canada goose

gucci handbags outlet

north face outlet

canada goose outlet

kate spade outlet store

ugg boots

cheap ray ban sunglasses

polo ralph lauren outlet

pandora charms

supreme clothing

kate spade

moncler jackets

coach factory outlet

coach factory outlet

adidas nmd

canada goose

ralph lauren

air max 97

pandora store

yeezy boost

birkenstock sandals

birkenstock outlet

coach outlet

canada goose outlet

hermes bags

christian louboutin outlet

toms outlet

puma shoes

uggs

pandora charms

canada goose jackets

moncler outlet

jordans

timberland outlet

michael kors handbags

ultra boost

cheap nike air max

jordan shoes

valentino shoes outlet

pandora jewelry

kate spade outlet

ugg australia

nike air max

reebok shoes

moncler outlet

pandora jewelry outlet

pandora jewelry

ferragamo outlet

converse outlet store

uggs outlet

kate spade

adidas outlet

polo ralph lauren outlet online

michael kors outlet

kate spade outlet

christian louboutin shoes

adidas shoes

cheap mlb jerseys

mulberry handbags

ugg boots

louis vuitton

fitflops sale

canada goose jackets

christian louboutin outlet

kobe shoes

kate spade bags

ray ban sunglasses

nike zoom

polo outlet store

hollister clothing

timberland boots

cheap jordans

coach factory outlet

coach outlet store

replica watches

pandora outlet

pandora jewelry outlet

supreme new york

kate spade outlet

hermes outlet

fred perry polo

pandora jewelry official site

adidas shoes

michael kors outlet

nike air max

coach outlet

nike outlet

air jordans

coach outlet

adidas yeezy

yeezy boost

asics shoes

canada goose sale

coach factory outlet

coach factory outlet online

pandora outlet

polo outlet

canada goose jackets uk

yeezy boost

coach outlet

coach outlet

ugg outlet

cheap oakley sunglasses

adidas yeezy

nike outlet online

discount oakley sunglasses

kate spade handbags

cheap jordans free shipping

louboutin shoes

cheap oakley sunglasses

prada outlet

nike outlet

canada goose outlet

kate spade outlet

louboutin shoes

jordan retro 11

vans shoes

nike shoes

air max 2019

kate spade

michael kors

coach factory outlet

michael kors outlet clearance

nike shoes

nba jerseys

canada goose sale

michael kors outlet

canada goose jackets

abercrombie and fitch

ugg outlet

coach outlet store

yeezy boost 350

moncler jackets

ralph lauren uk

birkenstock sandals

ugg boots on sale

oakley sunglasses

christian louboutin

air max 90

pandora jewelry

hermes handbags

longchamp outlet online

pandora charms sale clearance

jordans

longchamp outlet

mbt shoes

vans store

canada goose outlet

michael kors handbags

skechers shoes

cheap ray ban sunglasses

coach factory outlet

louboutin shoes

cheap mlb jerseys china

polo ralph lauren outlet

polo ralph lauren outlet

polo ralph lauren outlet

ferragamo shoes

nike shoes

cheap jordans for sale

michael kors outlet clearance

nmd adidas

michael kors outlet clearance

ray ban sunglasses

pandora jewelry

jordan retro

canada goose outlet

adidas originals

oakley sunglasses

coach factory outlet online

michael kors outlet

coach outlet store online

ecco shoes for men

michael kors outlet

coach factory outlet

michael kors outlet

ugg boots

nike outlet

pandora charms

pandora charms sale clearance

oakley sunglasses

kate spade outlet store

coach outlet store

coach factory outlet

pandora charms

coach outlet online

pandora

timberland outlet

mulberry bags

pandora outlet

michael kors outlet online

fred perry

adidas shoes

new balance outlet

mulberry outlet

moncler jackets

fitflops

coach outlet store

tods outlet

michael kors outlet clearance

adidas yeezy

adidas yeezy

coach canada

canada goose uk

coach outlet

nike air max

coach outlet store

tiffany outlet

coach outlet online

nike air max outlet

michael kors outlet

moncler outlet

louis vuitton outlet online

coach factory outlet

ralph lauren sale clearance

pandora charms sale

tiffany and co

coach outlet

adidas nmd

kate spade outlet store

christian louboutin

air max 2017

canada goose jackets

mont blanc

adidas yeezy

cheap jordans

mbt

ralph lauren

coach outlet store

louis vuitton outlet store

kate spade outlet

michael kors outlet

ugg boots on sale

nfl jerseys wholesale

ralph lauren outlet

tory burch outlet

adidas nmd

ralph lauren outlet

adidas

coach outlet canada

louis vuitton outlet online

kate spade handbag

fitflops sale clearance

moncler jackets

ugg outlet

ralph lauren outlet online

nike free run

tory burch outlet

pandora jewelry

timberland boots outlet

ray ban sunglasses

uggs

toms outlet

cheap jordans

michael kors outlet

ray ban sunglasses

mt0509

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti