Kani "kurnuttaa"??? (Kanit > Yleistä keskustelua kaneista)

11.06.2016 00.21
000113064_r
Viestejä: 3

Eli siis, minulla ja kumppanilla on uroskani Joksu, joka on vähän yli 2v. Sille iski varmaan isoin kiimahimot marraskuussa 2015 ja alkoi pitää sitä "hump" ääntä aina, kun pyörii jaloissa tai seuraa meitä. Myös Röllin perässä, kun välillä juoksutamme yhdessä (tosin harvoin), Joksu pitää tätä "hump" ääntä ja yrittää tietysti päästä selkään. 

Mutta nyt ilmestyi kiintoisa ääntely tälle kaverille. Se alkoi pitää ihmeellistä "kurnutus" ääntä, kun pyörii jalkojen ympärillä tai juoksee Röllin häkin luokse, mutta enimmäkseen, kun pyörii jaloissa. Ja se siis alkoi nyt vasta ensimmäistä kertaa. Ei tule nenästä mitään vuotoa, ei silmät vuoda, syö ja juo ilman ongelmia, tekee tarpeensa ja juoksee/hyppii kaverin häkin päälle eli on energinen. Joten pohdimme voiko tämä "kurnutus" olla kiimasta johtuvaa? Ei ole leikattu (ei Rölliäkään mutta se ei vielä pidä tätä "kurnutusta") Joksua, mutta suunnitelmissa on molempien leikkaus jossain vaiheessa.

http://vocaroo.com/i/s1kYsK6OBqvd

Tuossa on ääninäyte siitä "kurnutuksesta". Äänitteen kuulee, kun laittaa äänet aikalailla kovalle tai varmaan kuulokkeilla. Kuuluu myös sellainen hankaus ääni varmaan äänitteellä, mutta minä vain liikutin villasukkaa edestakaisin, sillä Joksu tykkää jahdata villasukkia ja pitää hänen "hump" ääntä kuin nyt näköjään tuotakin ääntä.

Mutta olisin todella, todella kiitollinen, jos joku osaisi sanoa, onko kyseessä vain kiimaisuus/huomionhaku ettei olisi mitään sen vakavempaa. 

Muokattu viimeksi: 11.06.16 00.22
12.06.2016 23.21
022588962_r
Viestejä: 129

Tuo ääni kuulostaa vähän samalta kuin meidän Nuutin "röhkimis" ääni. Ja meillä se ainakin johtuu herran hormooneista.:)

Tee toiselle niin kuin toivoisit itsellesi tehtävän.
13.06.2016 21.48
000113064_r
Viestejä: 3
Nuutti kirjoitti:

Tuo ääni kuulostaa vähän samalta kuin meidän Nuutin "röhkimis" ääni. Ja meillä se ainakin johtuu herran hormooneista.:)Joo samaa vähän täällä pääteltiin, kun "röhmis/kurnutus" (miksi lie kutsua :D) ei ollut koko aikaista ja ei ole kuin tuon kerran nyt vasta tehnyt. Jatkanut nyt sen vanhaa tuttua "röhkintää".

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti