Aggressiivinen uroskani (Kanit > Kanien hoitaminen)

22.06.2016 19.58
000112679_r
Viestejä: 12

Santtu on reilu 1v kastroitu uroskani joka käyttäytyy aggressiivisesti muita kaneja kohtaan. Ymmärsin tän käytöksen sillon kun mulla oli toinen leikkamaton uroskani ja Santtu oli tällöin myös itse leikkaamaton. Mutta nyt Santtu tosiaan leikattu ja kun kuukausi sitten tuli tyttöpupu taloon niin edelleen käyttäytyy aggressiivisesti, koittaa kaltereiden läpi purra pikkuista aina kun vaan mahdollisuus tulee. En uskalla missään nimessä päästää molempia samaan aikaan vapaaksi. Onko tollanen aggressiivisuus yleistäkin kaneilla esim. luonteenpiirteenä? Eräältä kasvattajalta kuulin että ei ole koskaan kuullut tapauksista jolloin leikattu uros ja leikkamaton naaras ei olisi tulleet toimeen keskenään. Jotenkin harmittaa hirveesti ettei noita voi päästää tutustumaan toisiinsa kunnolla kun Santtu luultavasti kävisi tytön päälle samantien jos mahdollisuus tulisi.

22.06.2016 20.08
022706988_r
Viestejä: 52

Ootko kokeillut tutustuttaa/näyttää Santulle täysin vieraassa (= reviirittömässä) ympäristössä uutta pupua? 

Joskus se aggressiivisuus tosiaan on vähän ikävämpi luonteenpiirre, johon ei juuri voine vaikuttaa. Ei se varsinaisesti yleistä ole, mutta ei nyt harvinaistakaan.

Onko siitä kovinkin pitkä aika, kun Santtu on kastroitu tai toinen uros (ilmeisesti?) poistui kuvioista? Millanen kokoero näillä kaneilla on?

22.06.2016 20.42
000112679_r
Viestejä: 12

En oo kokeillut, täytyypä koittaa kyllä viedä johonkin muuhun huoneeseen ja kattoa miten reagoi!

Santtu kastroitiin huhtikuun lopulla, ja toinen uros multa kuoli pääsiäisenä. Eli ei nyt niin kovin kauaa ole näistä muutoksista. Kokoero on vielä tässä vaiheessa aika huomattava vaikka molemmat leijonanharjaksia onkin, tyttöpupu on noin puolet pienenpi (reilu 4kk ikäinen vasta) kuin Santtu.

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti