Poikasten oudot kuolemat (Kanit > Pennut)

20.09.2017 01.26
022656186_r
Viestejä: 297
Tampere

Meillä on nyt yli kuukauden ikäisiä poikasia ja hieman yli viikko sitten niistä kuoli 2 naarasta. Tulin parin tunnin poissaolon jälkeen kotiin ja poikaset makasi kyljellään omituisesti niskaa/päätään taaksepäin kouristaen ja oikoen raajojaan. Pari kertaa availivat suutaankin. Mutta silmätkin vaikutti kuin halvaantuneilta, ettei saanet niitä edes räpyteltyä. Kouristelun helpotuttua makasivat vain velttoina ja harvakseltaan syvempään hengitellen kunnes lopettivat hengityksen. Tässä koko tapahtumassa meni ehkä noin 2-3 tuntia.

Tuolloin poikaset oli juuri alkaneet maistella kiinteää ruokaa ja arvelin sen liittyvän jotenkin tähän, että oli jokin ruuansulatuselimistön kehityshäiriö tms. ja kun kuolivat lähes tunnilleen samaan aikaan. Tänään kuitenkin poikueen viimeiselle naaraalle kävi samoin :( sen taistelu tosin kesti vain noin tunnin.

Silloin viikko sitten eläinlääkärikään ei osannut sanoa tarkemmin mikä niille tuli. Käski vain pitää ne lämpiminä, ja antoi juotto- ja syöttöohjeet. Jos ois jostain tartuntataudista tai pilaantuneesta ruuasta kyse, niin luulisi muillakin kaneilla olevan samantyyppisiä oireita?

Ohessa kuva kouristusasentoisesta poikasesta.(en osaa muokata kuvan kokoa)

 

Muokattu viimeksi: 20.09.17 01.41
20.09.2017 01.30
Avatar_female
Viestejä: 297

Jaa, ei näköjään onnistunu liittää kuvaa...

mutta siis onko muilla kokemuksia tai tietoo tälläsestä, mitä vois olla?

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti