4kk koiranpentu oksentelee ruskeaa limaa (Koirat > Koirien hoitaminen)

04.08.2018 14.48
Avatar_female
Viestejä: 14

Hei,
Aamusta lähtien sekarotuinen narttupentu Ruka on oksennellut ruskeita limalammikoita tämän tästä vähän joka paikkaan (sohva on paras paikka tietenkin), mutta ei muuten käyttäydy poikkeavasti. Oksennus on koostumukselta vetelää limaa ja ruskeaa purumaista tavaraa. Se juo normaalisti ja hyppii ja juoksee ja leikkii vanhemman koiran kanssa ja on sosiaalinen. Se ei syö koiranruokaa, mutta kerjää kyllä kaikkia ihmisten ruokia ja oikein ahneesti hotkii jos sellaisen nenän eteen saa. Yleensä syö koiranruokiakin ilman mitään nirsoiluja. Juo aivan tuttuun tapaan.

En oikein keksi mistä tämä voisi johtua. Ainoa tavallisesta poikkeava, mitä olen nähnyt Rukan syövän, oli vahingossa ostettu senioriruoka kun luulin ostaneeni junioria, mutta en tiedä voiko siitä johtua tuollainen. Onko kyseessä vain joku mahapöpö tai flunssa, vai jokin allerginen reaktio (Rukan syömä junioriruoka on samaa merkkiä kuin tämä seniori mitä eilen vahingossa hotki)? Pitääkö huolestua, vaikka oksentelu ei ole mitenkään rajua ja koira on muuten oma itsensä? Koitin googlailla ja monessa ketjussa tunnuttiin suosittelevan lyhyttä paastoa, että vatsa rauhoittuu. Koira painaa noin 12kg.

Osaako joku paremmin koirien vatsavaivoihin tutustunut antaa kommenttia, että mistä on kyse ja mitä tehdä? 

04.08.2018 21.13
Avatar_female
Viestejä: 14

Ja nyt kun oksennus oli päivän oksentelun jälkeen punertavaa, kyseessähän on vain ärtynyt maha, vai? On edelleen normaali iloinen itsensä kaikesta huolimatta

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti