Dobermanni? (Koirat > Pennut)

13.03.2007 10.16
Avatar_female
Viestejä: 357

minkälainen dobermanni on pentuna?

meneekö kaikki huonekalut ja muukin asunnon sisältö uusittavaksi?

onko kukaan kokeillut niitä sumutteita jotka haisevat vain koiran nenään ja se estää puremisen?

Muutenkin, kokemuksia dobermanneista :D

meillä oli perheenjäsenenä hetken aikaa Wilma tytteli mutta muistikuva on melko heikko. olisin kiitollinen jos joku voisi hieman kertoa omaa näkemystään ko. rodusta :D

13.03.2007 10.48
000030827_r
Viestejä: 1459
mielyttävä koirahan tuo on mutta tarvitsee erittäin paljon virikettä niin ei paikat mee ja sillä saa siitä viellä kaupanpäälle helpomminkoulutettavan ja muutenkin mielyttävämmän =) minun kokemus rodusta. =)
13.03.2007 11.50
020743175_r
Viestejä: 3
Ihana omapäinen ja todellakin rotu joka tarvitsee paljon tekemistä ja pentuna toisiin koiriin sosiaalistaminen erittäin tärkeää,omani tulee toimeen myös uroksien kanssa tarvitsee jämäkkää johtajaa jossa itse menin pahasti metsään jossain vaiheessa..meidän toope on aina sisällä ollut kiltti ei ole hajoittanu mitään no se varmaan johtuu siitä että pentuna jo opetettiin mitkä tavarat on koiran omat ja mihin ei kosketa ja hajoiteta :) meillä lenkillä vedetään yhä vaikka olen opettanut koko ajan sitä vetoa pois..joten voimaakin tarvitaan :) viihtyy hyvin myös yksin kotona ja sekin opetettiin heti kun tuli pienenä perheenjäseneksi.) erittäin utelias rotu ja rekisteröi ulkona kaiken mahdollisen joten pentu aikana mahdollisimman paljon erilaisiin paikkoihin tutustumaan kaiken maailman asioihin...IHANA ROTU ja mikä parasta itsekin oppii koko ajan lisää.....
13.03.2007 15.44
Avatar_female
Viestejä: 357
Perheenlisäystä on odotettavissa tämän viikon lopulla. Saas nähä millanen riiviö tytteli saapuukaan meille :D
13.03.2007 15.54
Avatar_female
Viestejä: 1

No niin, pentu onkin ilmeisesti jo tulossa.

Dobermanni vaatii määrätietoisuutta ja selkeän johtajan. Kun nämä ovat kunnossa, niin oikeastaan kaikki menee aika lailla putkeen. Se tuhovimma ym. onkin sitten eri juttu. ;)

Meillä toinen koira tuhosi kaiken pienenä; kengät, kännykät, sohvan, tyynyjä, seiniä, kaikki lelut, raapi ovet jne... Toinen (joka saa itse nyt pentuja) oli aivan rauhallinen ja helppo.

Eli aika paljon on luonteesta kiinni. Sosiaalistaminen on tärkeää! Mutta liiallinen aktivointi pentuna voi kostautua myöhemmin, sillä koira saattaa helposti oppia siihen että aina pitää olla tekemistä... Maalaisjärjellä pärjää pitkälle.

Ihana rotu! Mutta vaatii hermoja.

Tsemppiä! ;)

30.03.2007 13.02

Samaa mieltä edellisten kanssa.

Todellakin utelias rotu ja tämä tyttö ainakin rekisteröi KAIKEN lenkellä. Muutenkin meillä ainakin tyttö on sosiaalinen, muttei kaikkia kohtaan. Pihalla vastaan tulevalla joka haluaa silittää, saattaa heiluttaa häntää ja antaa tai sitten ei anna silittää. Varsinkin jos tyhmä ihminen ei osaa lähestyä oikein niin ei ainakaan mielellään mene lähelle.

Jämäkän ja itsevarman johtajan tarvitsee. Meillä ainakin koira huomaa HETI jos mä pelästyn jne.. Yksi päivä kävi hyvä juttu kun kaveri huuti ikkunasta, että tulee yhtä-äkkiselle visiitille. Mä sitten säihkähdin, kun yhtä-äkkiä mua huudetaan alhaalla. No Nasu hyppäs pystyy alle 2s ja haukkuminen alkoi. Ei yleensä niin tee, joskus murahtelee ikkunan edessä. Mutta kun mami säihkähti niin nasu tyttökin kanssa..

Vinkkinä just että kannattaa opettaa koiralle kodin olevan "nukkumapaikka"..nyt hyvinhän se onnistuu kun on kesä. talvella oli pakko leikkiä ton kaa sisällä, mutta kyllä toi on näköjään ittestäänkin tajunnu rauhottua tääl.

Tsemppiä :)

15.11.2007 16.30

Dobermanni on juuri sellainen koira joka tarvitsee johtajan. Jos johtajasta ei ole tietoa koira voi yrittää ottaa johtajan paikan itselleen. Se taas johtaa hirveisiin ongelmiin. Dobermanni voi raapia ovet..jne Mutta tältä asialta säästytään jos koiralla on paljon virikkeitä! Ja kuten sanotaan nartut ovat hieman helpompia kuin urokset, mutta se riippuu ihan yksilöstä! Onnea teille uuden toopen johdosta!

T. Lindex & Indi!

12.11.2008 09.55

dobberien/dobberimixien omistajille / dobbereista kiinnotuneille on muuten petsiessä oma yhteisönsäkin! tervetuloa http://www.petsie.fi/community/dobermann/92/

suomen parhain dobberiaiheinen keskustelupalsta lienee seuraava
http://www.kriegerhof-dobermanns.com/forum/index.php
Muokattu viimeksi: 24.09.09 19.12
25.12.2008 17.45
022196260_r
Viestejä: 50
Hankasalmi

Tutustu kenneleihin rauhassa ja ajan kanssa. Ota yhteyksiä kasvattajiin ja käy kylässä jos mahdollista.Saatat päästä tutustumaan tulevan koiran sukulaisiin, ja näet miten koirat siinä kennelissä asuvat.

Mieti onko sinulla oikeasti aikaa aktiiviselle vahvalle koiralle, ja aikaa myös sen opettamiseen, koska se sinun täytyy tehdä...Dobberi aikuistuu aika myöhään joten vauhtia ja intoa riittää vuosiksi eteenpäin ;) Jos harrastaa kävelyä/juoksua, saa koira hyvää liikuntaa vetovyössä samalla, ja jos hiihto kiinnosta, aina parempi, liikunta koiralle on taattu :)

Itse ottaisin mieluummin kotimaisesta kennelistä, ainakin ensimmäiseksi koiraksi, kuin ulkomailta. Paljon helpommin saatavilla esim. kasvattajan tuki ja apu kun puhutaan edes samaa kieltä.Samoin nämä kotimaiset koirat saattavat olla ominaisuuksiltaan helpommin sopeutuvat kotioloihin, kasvaneet perheen parissa jne. Tai sellaiselta kasvattajalta itse koiran ottaisin, en tarhakasvattajalta.

Pennun kodintuhoamisesta ei ole kokemusta, kun olen edelleen sillä "kodinvaihtajien" tiellä. Liikuuntaa sopivasti jotta sisällä osataan rauhoittua ja oikea luu pureksittavaksi sen jälkeen, säästää monilta harmeilta....yksinoloon täytyy joka koira opettaa, jotta yksinolosta ei tule "mörkö" joka sitten saa aikaan kodintuhoamiskäytöstä.Kiellettyjen kamojenkantaminen vaihdetaan johonkin sallittuun kuten puruluuhun

Etukäteen kannattaa selvittää pääsy penturyhmiin, jotta pääset hyvään alkuun alkuopetuksessa, jokainen koira tarvitsee arkitottelevaisuutta ja sosiaalistamista, joihin hyvässä ryhmässä on mahdollisuus, samoin sieltä helposti pääsee etenemään, jos koulutus ja koiran kanssa harrastaminen alkaa kiinnostaa isommassakin määrin.

Dobberi on suht isokokoinen ja vahvatahtoinen, joten hyvä tapakasvatus alkaen jo pienestä kuuluu asiaan ihan itsestäänselvyytenä. Vaikka se onkin hellyyttävä pienenä, ja osaa sen taidon isonakin, ei se ole silti lelu tai lellikki.

Ja jos otat dobberin, kiintyessään sinuun se rakastaa sinua loppuikänsä. Ole siis sen odotusten mukainen ja kuten koirakuiskaaja sen sanoisi : Be A Good Pack Leader...

 

 

Muokattu viimeksi: 25.12.08 17.47
-suru on rakkauden hinta-
09.02.2009 21.41
Avatar_female
Viestejä: 1

Dobermanni

Luonne ja käyttäytyminen
Rotumääritelmän mukaan dobermannin perusluonne on ystävällinen, itsevarma ja rauhallinen. Perheeseensä kiintyvä koira on myös lapsirakas, rohkea ja kova. Myös toimintakyky on tärkeä ominaisuus, edellyttäen että koiralta odotetaan ja vaaditaan hyvää ohjattavuutta. Ärtymiskynnys on kohtuullisen korkea ja koira omaa kohtuullisen terävyyden. Dobermanni on seura-, suojelu- ja palveluskoira.

Ulkonäkö
Dobermanni on keskikokoinen koira, säkäkorkeus uroksilla 68–72 cm, nartuilla 63–68 cm. Muodoltaan koira on lihaksikas. Pää on voimakas, kuono pitkähkö ja korvat ovat keskikokoiset. Paino uroksilla on noin 40–45 kg ja nartuilla noin 32–35 kg. Dobermannin väritys on musta tai ruskea, selvästi erottuvilla ruosteenpunaisilla merkeillä. Myös isabellaa ja sinistä väriä syntyy ajoittain, mutta ne värit eivät ole Euroopassa toivottuja. Yhdysvalloissa kasvatetaan kennelliiton kiellosta huolimatta jopa albiinodobermanneja, vaikkakin niillä on paljon terveysongelmia. Lyhyessä turkissa alusvillaa ei ole.
25.08.2009 18.13
Avatar_female
Viestejä: 249
sisy kirjoitti:
mielyttävä koirahan tuo on mutta tarvitsee erittäin paljon virikettä niin ei paikat mee ja sillä saa siitä viellä kaupanpäälle helpomminkoulutettavan ja muutenkin mielyttävämmän =) minun kokemus rodusta. =)

komps

26.08.2009 08.33
meidän naapurissa asuu 8 kk ikäinen dobberi uros ja se on tosi rauhallinen tapaus.. Käsittääkseni ei ole tuhonnut paikkoja ja pysyy hienosti irti rivarin pihassa ja uskoo omistajiaan. Leikkii myös vielä ongelmitta meidän samanikäisen aa uroksen kanssa.. Ihan fiksulta koiralta vaikuttaa :)
27.09.2011 10.13
021765389_r
Viestejä: 3
Janakkala
Mitäs sanovat dobermanneista enemmän tietävät et kannattaisko yksien "tuttujen" ottaa dobberia kahen käppänän lisäks? tilaa olis vaikka muille jakaa, mutta koulutustaidot mielestäni hieman puutteelliset.. mun isällä on ollut kaks eikä se pärjänny niittten kans ku se on aika hermo heikko, samaten kun tän kyseisen pariskunnan naispuolinen henkilö.. ne ei oo sosiaalistanu niit käppäniänsä muuta kun äidin ja siskojen kans mikä ei ole mielestäni mitään sosiaalistamista! sit alkuun ne kävi niitten kans lenkeillä mut sit kyllästyivät vissii ja nyt ne koirat vaan päästetään pihalle ku ne haluu.. eikä niil lenkeil annettu tutustua toisiin koiriin... -.- kuulostaa varmaan todella lupaavilta dobberin omistajilta! Mutta kertookaas mielipiteitänne :D
28.09.2011 07.05
No ei tod. kannata ottaa mitään koiraa, jos niitä ei jakseta liikuttaa.. ^
28.09.2011 14.42
021765389_r
Viestejä: 3
Janakkala
Ja sain tietää semmosenki et ne ottais sen dobberin vaan siks et jokkut 6 LUOKKALAISET tekee ilkivaltaa pihoissa... -.- naurettavaa sanoisinko.. ei todellaka mikään syy ottaa koiraa yleensäkkä!
30.09.2011 08.01

Kannattaa sanoa sille kaverillesi, että harkitsee aivan muuta (ei niin aktiivista) rotua, jos nyt on aivan pakko saada toinen koira. Jos koiria ei juuri liikuteta, niin silloin järkevämmiltä vaihtoehdoilta tuntuisi jotkut sohvankoristeet, esim. kiinanpalatsikoira tai muu vastaava. :D

Vaikka olisikin pihalla tilaa vaikka miten paljon, niin en jaksa uskoa että dobberi olisi pidemmän päälle kovin tyytyväinen siihen ainaiseen pihan nuuskimiseen ja siellä jolkotteluun. Eli kyllä sen kanssa olisi hyvä tehdä jotain. Eikä dobberia mielestäni ole soveliasta laittaa vahtikoiraksi narun päähän tms.

30.09.2011 10.36
Mun mielestä tollasiin olosuhteisiin ei pitäs ottaa mitään koiraa. Perhepiirissä on melko samanlaisissa oloissa kaksi aktiivista koiraa (toinen tosin sen verran vanha, ettei enää jaksa pahemmin touhuta), joiden kanssa ei tehdä oikeastaan mitään mun käsittääkseni. Varsinkin nuorempi kuitenki tarvis enempi hommaa ja onkin ihan vitipää.

Dobberia mä en muutenkaan suosittele ihmiselle, jolla ei mielenkiinto riitä sen koiran kanssa touhuumiseen. Ennemmin sitte ottaa jonkun seurakoiran, ku aktiivisen palveluskoiran, josta pahimmassa tapauksessa tulee ihan totaalinen vitipää, kun ei kukaan viitti mitää tehä sen kanssa. Dobberitki on hienoja koiria oikeissa käsissä. Harmittaa, että rodun maine menee, kun tollaset ihmiset hankkii niitä narun päähän nököttään.
Muokattu viimeksi: 30.09.11 10.37
30.09.2011 13.46
021765389_r
Viestejä: 3
Janakkala
En kyllä itsekkään ymmärrä minkä takia ne ottais kolmannen koiran ylipäätään... Mutta niitten mielipiteet ny muuttuu jatkuvasti.. ei niis pysy perässä enää.. yhtenä päivänä ne haluu jotain ja seuraavana jo jotai muuta.. tai siis kyseisen pariskunnan naispuoleinen henkilö.. säälittää jo ne tällä hetkellä siellä olevat koirat ku joutuvat pihal pyöriin koko ajan ja aina kaksin.. mut ei siit sen enempää, jos ne mun mielipidettä sattuvat kysyyn ni sanon ehdottoman ein.. eikä ne mun koiria ole ni he tekevät mitä tykkäävät, ite pidän omista koiristani hyvän huolen. Ja muka kaikki tappelukoirarodut pitäs kieltää suomessa???!! mielummin huonoilta omistajilta koirat pois, se on mun mielipide!
30.09.2011 17.03
Dobberi ei suomen ilmastossa ole hyvä pihakoira. Jos koira ei saa tarvittavaa liikuntaa ja aktiviteettiä se keksii tekemistä itse aivan varmasti. Varsinkin nuorena. Tämä tekeminen ei tule olemaan omistajille mieleistä sen voin taata. ;) Dobberi on hieno rotu josta saa mielettömän mukavan koiran ja kaverin jos jaksaa koiran kanssa olemiseen ja tekemiseen panostaa.
30.09.2011 17.22
Netta/ eikös kannattaisi ensimmäisenä nyt eläinsuojeluviranomaisille ilmoittaa? kuulostaa kamalalta...
30.09.2011 20.27
Siru kirjoitti:
Netta/ eikös kannattaisi ensimmäisenä nyt eläinsuojeluviranomaisille ilmoittaa? kuulostaa kamalalta...

Millä perusteella? Etteivät lenkitä koiriaan vaan antavat niiden juosta omalla pihalla?

20.11.2011 21.12
Mulla on dobberi joka on vilkas...=) mut tota se rippuu omistajast. et se joka osaa olla tiukka ja varsinki kärsivälliin. Et ei se meil oo muuta ku kaatanu 3 kukkaruukkuu riehuessaa sisäl ja  sit rikkonu peilin.. mut tota nyt koulutetaa sitä just et muuten hyvin.. tosi lempee ja ihana koira on mut ei minikää missä ei oo virikkeitä.. koska muuten pitkästyy..! nimimerkillä kokemusta on;-)
Muokattu viimeksi: 20.11.11 21.15
09.05.2018 06.40
Avatar_male
Viestejä: 175

mt0509 rolex watches abercrombie and fitch birkenstock shoes kate spade outlet michael kors canada goose uk canada goose jackets uk oakley sunglasses hermes bags coach outlet cheap nfl jerseys polo ralph lauren outlet online moncler supreme new york ferragamo shoes jordan shoes kate spade outlet store coach factory outlet mont blanc coach outlet store online clearances longchamp outlet oakey sunglassesmichael kors outlet coach factory outlet harden vol 1 adidas shoes coach factory outlet michael kors outlet canada goose outlet christian louboutin outlet uggs outlet ugg outlet uggs outlet fitflopscanada goose jackets moncler jackets michael kors outlet pandora charms pandora outlet pandora jewelry official site cheap uggs mbt shoes asics shoes canada goose outlet birkenstock outlet philipp plein shirt cheap ray bans gucci handbags nike zoom coach outlet store pandora jewelry adidas nmd michael kors outlet jordan shoes coach outlet ugg outlet michael kors outlet clearance valentino shoes michael kors outlet clearance ralph lauren outlet burberry outlet jordan shoes polo ralph lauren outlet onlinepolo ralph lauren outlet pandora jewelry louis vuitton pandora outlet michael kors outlet kate spade handbags coach factory outlet coach factory outlet online polo ralph lauren outlet oakley sunglassespandora outlet cheap ray ban sunglasses mcm handbags nfl jerseys wholesale nmd adidas adidas yeezy boost coach outlet nike air max polo ralph lauren outlet online coach outlet ralph lauren outlet air max 2018 mulberry bags moncler jackets adidas yeezy longchamp outlet online nike shoes coach outletcanada goose uk timberland boots michael kors outlet pandora jewelry polo ralph lauren outlet kate spade outlet pandora charms canada goose jackets mont blanc pens canada goose outlet louboutin shoesadidas yeezy coach outlet kate spade supra shoes nike air max jordan retro 11 fitflops sale polo outletcheap oakley sunglasses pandora charms uk canada goose sale uggs tiffany and co new balance shoes coach outlet discount oakley sunglasses cheap mlb jerseys china cheap jordan shoes canada goose sale cheap jordans free shipping canada goose uk coach canada michael kors outlet moncler outlet ray ban sunglasses discount cheap mlb jerseys air max 2018 canada goose outlet rolex watches ray ban sunglassescanada goose outlet moncler jackets ugg outlet coach factory outlet oakley sunglasses coach outlet kate spade outlet store moncler outlet michael kors outlet online fred perry polo jordan retro longchamp outlet coach outlet online ugg boots adidas nmd nike outlet online nike outlet adidas superstarchristian louboutin north face jackets jordans fitflops cheap jordans for sale north face jackets mbt shoes ecco shoes adidas yeezy air max 97 cheap jordans yeezy boost coach factory outlet supreme clothing hollister clothing nike shoes for men polo outlet converse shoes nike outlet adidas outletbirkenstocks air jordan shoes coach factory outlet pandora jewelry official site kobe bryant shoescoach factory outlet online red bottom shoes adidas campus pandora jewelry oakley sunglasses sale coach outlet store mbt birkenstock shoes kate spade outlet store tods outlet adidas outlet coach factorty outlet christian louboutin louis vuitton outlet cheap jordans valentino shoes outlet ralph lauren kate spade handbags nike shoes kate spade outlet louis vuitton outlet online uggs michael kors handbagsmichael kors outlet toms outlet louis vuitton outlet timberland boots yeezy boost canada goose uk kate spade handbag pandora jewelry outlet ray ban sunglasses air max 2019 coach outlet canada pandora charms sale clearance converse outlet store canada goose jackets coach outlet canada goose sale skechers shoesjordan shoes coach outlet nike store coach outlet store adidas yeezy boost hermes handbags coach outletnorth face outlet ultra boost ralph lauren outlet coach factory outlet coach outlet polo ralph lauren outlet online coach outlet ugg outlet mlb jerseys birkenstock sandals michael kors handbags adidas yeezy michael kors ugg boots on sale toms shoes canada goose jackets coach outlet store christian louboutin outlet kate spade nike huarache coach outlet online pandora jewelry jordan shoes birkenstock sandals adidas nmd shoes mcm outlet jordans fitflops sale clearance adidas nmd hermes handbags supra shoes yeezy boost pandora jewelry hermes outlet tory burch outlet polo outlet store ugg australiabirkenstock sandals ray ban sunglasses michael kors outlet canada goose jackets tory burch outlet online coach factory outlet gucci handbags outlet hermes handbags ray ban sunglasses discount canada goose outlet ralph lauren outlet cheap jordans oakley sunglasses reebok shoes adidas nmd coach outletfitflops sale clearance pandora charms fitflops sale michael kors outlet online coach outlet michael kors outlet clearance pandora jewelry new balance outlet pandora charms louis vuitton yeezy 350 boostnike shoes louis vuitton handbags timberland boots moncler outlet louis vuitton outlet store cheap oakley sunglasses prada outlet toms outlet nike outlet online mulberry uk vans store canada goose yeezy boost adidas shoes air max 2017 tiffany and co birkenstock outlet tiffany outlet ralph lauren sale clearance pandora outlet uggs michael kors outlet ralph lauren sale adidas superstar pandora charmsmichael kors outlet canada ray ban sunglasses polo ralph lauren outlet ugg boots adidas outlet pandora charms sale coach outlet store online coach outlet online ralph lauren uk oakley sunglasses birkenstock sandals ralph lauren tory burch outlet store salvatore ferragamo shoes louboutin shoes fitflops sale clearance canada goose outlet burberry outlet moncler outlet canada goose outlet christian louboutin shoes ugg outlet ralph lauren sale clearance michael kors outlet canada polo ralph lauren outlettimberland outlet ralph lauren outlet online fred perry canada goose outlet air jordans michael kors outlet michael kors outlet red bottoms shoes nike shoes prada handbags uggs canada cheap jordansmoncler jackets pandora jewelry mulberry handbags pandora charms sale clearance jordan shoes burberry outlet store adidas yeezy boost kevin durant shoes polo ralph lauren cheap oakley sunglasses vans shoespandora charms ralph lauren canada goose michael kors factory outlet red bottoms nba jerseys longchamp handbags michael kors outlet clearance nike free run nike air max outlet fitflops abercrombie coach factorty outlet cheap oakley sunglasses mulberry outlet air jordans pandora charms nike free 4.0 coach factory outlet kate spade outlet canada goose jackets cheap nba jerseys nike air max coach factory outlet kate spade outlet burberry outlet coach outlet gucci outlet philipp plein outlet ralph lauren outlet supreme clothing nike outlet store air jordan shoes nike outlet adidas shoes adidas canada goose uk coach outlet air max 90 valentino shoes michael kors outlet online louboutin shoes adidas originalscanada goose outlet kate spade ralph lauren uk kate spade outlet store yeezy boost fitflops oakley sunglasses adidas shoes coach outlet canada goose michael kors outlet salvatore ferragamo ralph lauren sale clearance hermes birkin moncler jackets canada goose oakley sunglasses outlet fitflops ferragamo outlet adidas shoes birkenstock canada goose outlet cheap nfl jerseys timberland boots outlet ecco shoes for men moncler jackets outlet coach outlet store puma shoes timberland outlet oakley sunglassesair max 97 moncler coats cheap ray ban sunglasses ralph lauren outlet nike shoes cheap mlb jerseyscoach outlet pandora store ugg boots on sale michael kors outlet clearance adidas yeezy coach outlet store coach outlet store kate spade bags pandora jewelry louis vuitton outlet online nmd shoes kobe shoes michael kors outlet canada pandora tory burch outlet cheap nike air max oakley sunglasses coach outlet hermens bags tory burch outlet replica watches ray ban sunglasses pandora charms ugg boots nike outlet michael kors outlet yeezy boost 350 pandora jewelry outlet moncler outlet christian louboutin outlet canada goose jackets moncler outlet coach outlet supreme clothing cheap jordans kate spade outlet mt0509

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti