Pentukurssit (Koirat > Harrastustoiminta)

08.07.2008 13.48
Olen ajatellut käyväni Yukin kanssa jollain pentukurssilla, mutta samalla mietin myös, onko se niin tarpeellinen/hyödyllinen kuin oletan?

Eli, onko kurssitoiminta edesauttanut sinua ja koiraasi kouluksen suhteen?
Miksi menit kursseille? Miksi et?
Olisitko pärjännyt koulutuksessa paremmin/huonommin ilman kurssiapua?
08.07.2008 14.15
022442087_r
Viestejä: 160
Kouvola

Minä suosittelen kaikille.

Meillä pentukurssi (ja sitä seuranneet kurssit) ovat olleet valtavan avuliaita. Tämä suurelta osalta siksi, etten aikaisemmin ole pentukoiraa omistanut. Aijon silti vastaisuudessakin käydä kaikkien pentujen kanssa pentukurssin. Pentukurssilla keskityt yhtäjaksoisesti oman koirasi kouluttamiseen tunnin ajan. Olette poissa tutusta ympäristöstä, joten koirasi saa olla juuri sinun kanssasi ja oppii toimimaan muuallakin kuin kotona. Pentu saa ehkä jopa elinikäisiä ystäviä (kuin myös omistaja). Huomaat että et ole yksin, muiden, samantasoisten, koirien koulutuksen seuraaminen on opettavaista.

Itse olisin ollut aivan pihalla ilman pentukurssia. On paljon termistöä (kontakti, rauhottavat signaalit etc.) jotka koiramaailmassa ovat niin arkipäivää ettei niitä edes selitetä. Pentukurssin ansiosta sain hyvän pohjan koirankoulutukselle. Ja se koiran koulutus ei vahingossa "jää" kun tietää että viikottain täytyy johonkin mennä ja "läksyt" pitää olla tehtynä ;)

08.07.2008 14.16
Mä meinaan Foxin kanssa mennä pentukurssille.
08.07.2008 14.57
Kannnatan kyllä, koira oppii siellä asioita ja sosiaalistuu muihin koiriin.
Ja pystyy työskentelämään, vaikka muita koiria on ympärillä, eli keskittymään.
Suosittelen. :)
08.07.2008 15.01

Komppaan Onnia.

Itse en ole käynyt, koska siihen ei ole ollut mahdollisuuksia, hyvin olen pärjännyt ilmankin, enkä usko että välttämättä menen jatkossakaan pentukurssille tulevien koirien suhteen.

Muokattu viimeksi: 08.07.08 15.03
08.07.2008 17.13
022466698_r
Viestejä: 4716
Säkylä

Neljä koiraa olen alusta kouluttanu ja niistä kolmen kanssa ollu pentukurssilla. Ne oli meille lähinnä sellanen sosiaalinen tapahtuma Helmin ja Bertan kanssa.Asuttiin sillon niin korvessa et pidin tärkeänä harrastaa jotakin, että näkevät muita koiria ja ihmisiä. Uskon että olisin pärjännyt ilmankin kurssia, mutta tulipa käytyä. Eri asia kuitenki reenailla yksin ilman ärsykkeitä kuin porukalla ja muiden koirakkojen kanssa. Saatiin myös koirakavereita. Ja sen paikkakunnan koirayhdistyksen tapahtumiin sai kaikkiin osallistua vain vuosimaksun hinnalla, kouluttajat ja koulutuspaikat oli hyvät silti.

Kennelliiton pentukurssilla käytiin Hanin kanssa sillon kun se oli pentu eli vuosina -96 ja -97, ryhmä oli aivan liian iso ja kennelliiton katolla pidettiin, ei ollu kiva paikka. Lopetettiin se kesken kun koira turhautu jo ennen minua, viikosta toiseen veivattiin samaa asiaa ja kukaan ei oikein edes tiennyt mitä pitäis tehdä.

Eli minulla hyviä kokemuksia ja ei-niin-hyviä myös.

Tänään ymmärrän enemmän kuin eilen, lupaavaa huomisen kannalta.
05.11.2009 22.25
Avatar_female
Viestejä: 127
Haluaisin mennä tulevan pentuni kanssa, mutta lähistöllä ei ole tällä hetkellä :(
05.11.2009 22.34
022659476_r
Viestejä: 4317
Hyvinkää
Pentukurssit ovat hyödyllisiä minunkin mielestäni, ja täällä ainakin aiotaan mennä sitten kun tää napero kasvaa vielä hieman :) Pentu oppii paljon ja ammattilaiset neuvovat sinua parhaansa mukaan, jos teet esim. jotain virheitä. Ja plus tietenkin, että pentu sosiaalistuu ja pääsee uusiin paikkoihin ;) Ja komppaan Kuroa, siitä saa loistavan pohjan koulutukselle!
05.11.2009 23.10
021096063_r
Viestejä: 915
Lappeenranta
Okin kanssa ollaan käyty palveluskoirayhdistyksen pitämällä pentu/sosiaalistamiskurssilla.

Ja eihän tuosta ole ollut muuta kuin hyötyä :)
Saa palautetta siitä, mitä tekee mahdollisesti pieleen ja miten tekemistä voi parantaa. Parasta tuolla käymisessä on mielestäni kuitenkin ollut ohitustilanteiden harjoittelu ja muutenkin muiden koirien keskellä olo treenatessa.

Oltaisiin varmasti pärjätty ilmankin, mutta kyllähän tuosta oli apua.
06.11.2009 15.50
019044708_r
Viestejä: 4350
Muurame
Tirppu aloitti "sisäpiirin"pentukurssin heti 8-viikkoisena ja kurssi jatkui muutaman kuukauden. Olimme koonneet kurssimme niin, että koiria oli kaikista roturyhmistä. Suurin anti ei niinkään ollut opetuksellinen. Tirppu oli tuolloin vielä täysin keskittymiskyvytön eikä oppinut mitään käskyjä tai tehtäviä kurssin aikana. Sen sijaan se oppi että suuret molossit, viuhuen liikkuvat vinttikoirat ja isot rähjäävät pystykorvat ovat ihania. Minkään näköistä koiraa se ei pelkää, väistele, vieroksu eikä ujostele. Ja nämä jättikoirat ja vinttikoirat osaavat yhä tervehtiä pikkuista valkoista jalkaterän kokoista lajikumppaniaan nätisti. Tämä on sellainen voimavara Tirpulle etten ole mistään ylpeämpi ja tyytyväisempi. Meillä oli taannoin suuressa kv-näyttelyssä kehä ahtaasti afgaanikehän ja pystiffikehän välissä. Eteenkin afgaanit pelottivat äkkipikaisilla syöksähdyksillään ja olemuksellaan monia kettuterriereitä. Mutta eivät Tirppua. Sen oli helppo esiintyä itsevarmasti ja hyväntuulisesti kun se tiesi, ettei noita hulmuja tarvitse pelätä.
03.01.2010 20.46
020109386_r
Viestejä: 2
Akaa
Mitä yleensä pentukurssilla opetetaan ? Kiinnostais minuakin lähteä.
06.01.2010 11.57
Minä olen ajatellut mennä Ricon kanssa :)) ja sen jälkeen agilityyn:))<33
10.01.2010 09.37
022496191_r
Viestejä: 12
Varkaus
Ainakin ensimmäisen koiran omistajille suotavaa ja hyvin opettavaista!
10.01.2010 09.40
022518505_r
Viestejä: 2430
Vantaa
Itse kävin Chérin kanssa silkkitassun pentukurssin ja tyytyväinen olen. Meille opetettiin mm. seuraamista, luoksetuloa, katsekontaktia ja muita hyödyllisiä temppuja. Suosittelen käymään, koska siellä pentu tutustuu muihin koiriin ja ihmisiin, sekä saa hyvän pohjan jatko koulutukseensa :)
Whatever comes our way, whatever battle is raging inside us, we always have a choice
10.01.2010 10.45
022507738_r
Viestejä: 1069
Kemi
Me käytiin Tiuhtin kanssa pentukurssi, joka kesti vissiinkin vain 5kertaa ja viimisellä kerralle en itse päässyt.

Siellä kurssilla kuitenkin opetettiin toisten ohittamista, luoksetuloa, paikalla pysymistä ja seuraamista.

Kurssi, kun oli ns. agilityn esikoulu (ei menty keppejä ja eikä hypätty), niin totutettiin koira putkeen, sit mentiin niitten este pidikkeiden välistä ja pujoteltiin niitä myös.

Silloinkin itse olin viimisellä kerralla eli ehin käydä 4 kertaa vain tunnilla. Niin sillä kerralla me sit kerrattiin noita vanhoja oppittuja asioita itsenäisesti ja sit opetettiin koirille koiratanssi -liike. Vielä lopuksi tehtiin ns. kiihdytyskilpailu eli samalla kerrattiin luoksetuloa.

Oli ihan kiva kurssi ja Tiuhti oppi kivasti asioita kurssilla.
10.01.2010 23.37
022421315_r
Viestejä: 812
Espoo
Meillä on just menossa Koirakoulu Kompassin Pentukurssi Helsingin Konalassa :) Yksi kerta on käytynä, vielä 4 kertaa jäljellä. 45 min kestää yksi kerta, kurssiin sisältyy myös 2 tunnin luento ja kirjallinen materiaali. 85€ maksoi. Kurssi on tarkoitettu yli 3 kk vanhoille koirille, viime kerralla harjoiteltiin katsekontaktia ja sivulle tuloa :)
Muokattu viimeksi: 10.01.10 23.40
You'll stay with me? Always.
11.01.2010 17.39
022251055_r
Viestejä: 1069
Vantaa

Itse en ole varsinaista pentukurssia käynyt, mutta 4-12 kk ikäisten ryhmässä treenattiin. Päätreeni kuitenkin aina ollut omatoimista, ja kentältä haettu vain häiriöitä. Meillä kouluttajilta en juurikaan ole saanut hyviä oppeja, vaan itse joutunut kantapään kautta oppimaan, sekä muilta harrastajilta kyselemään ja järkeilemään. Olen kylläkin nähnyt niin paljon asioita, miten EI kannata tehdä, ohjaajilta ja koiranomistajilta, että haluaisinkin itse pitää "unelmakurssin", sellaisen jollaiselle itse olisin halunnut mennä ja josta olisin valmis maksamaan. Haluaisin pitää sellaisen pentukurssin, josta saa hyvät eväät koko koiran loppuelämäksi, joka on omistajallekin mielenkiintoinen ja kiinnostus harrastuksiin herää, ja joka tarjoaa kaiken mitä pennun kasvatukseen kuuluu (kotona tietysti lisää harjoittelua)

Aion kyllä pitää pentukurssin heti kun säät leutonee ja olen jo alustavasti suunnitellut sen. Pitäisin todella monipuolisen ja mahdollisimman hyödyllisen kurssin.

-Kirjallista materiaalia, luento, sähköpostitse jokaisen tavoitteet ja koulutussuunnitelma kurssille.

-Käytännön harjoituksissa ohittamista, kaupungilla käyntiä, koirapuistossa käynti (2 osainen puisto toinen usein tyhjänä, pentukurssilaiset sinne erikseen TAI ehdottomasti kilttien koirien kanssa),

-temppukerta, aktivointikerta, leikkiä,

-peruskäskyjä..

-käsittelyharjoitusta, "leikkieläinlääkärikäynti"

-Jokaiselle koirakolle erikseen 10 min harjoitusta jossa avustan (silloin muut harjoittelee opittuja asioita omatoimisesti, leikittävät, käyttävät tarpeillaan, tekevät rentoutumisharjoitusta tai pitävät taukoa),

-monipuolista häiriötreeniä

-palkattomuustreeniä pikkuhiljaa

-ohjattua yhteistreeniä/sosiaalistamista 50 min taukojen kera.

-1-2 krt/vko yhteensä 10-20 krt.

-Oma treenini pentukurssilaisten jälkeen, jota saa jäädä katsomaan ja kyselemään.

-Sähköpostitse ja puhelimitse iltaisin neuvontaa.

-Jokaisen kanssa ongelmakohdat ja tavoitteet selvitetään henkilökohtaisesti.

-Kotiläksyjä.

-Lopuksi leikkimielinen tottelevaisuuskoe ja temppunäytös kurssilla opituista asioista ja kaikille pienet palkinnot.

-videokuvausta + halukkaat saavat videon itselleen, näkee videolta virheitään ja ansioitaan ja silmät avautuu

-osallistujien yhteystiedot + omat yhteystietoni myöhempiä treenejä, tapaamisia tai kysyttävää varten.

-Lopputeoriakerta: onko kysymyksiä, palautteet, miten jatkossa, ekstrateoriaa halukkaille suullisesti + kirjallinen materiaali

Kurssille hinnaksi olen ajatellut 50-100 € opetustarpeen mukaan. Jos tarvitsee paljon neuvontaa, kalliimpi, jos taas on esim. kokenut koiranomistaja ja hakee pelkkää häiriötä, halvempi. Tykkään ja osaan opettaa nykyään, ja tietoa ja taitoa on karttunut :) Tuontapaiselle kurssille itse lähtisin vähäisillä opiskelijavaroillani.

Lisäideoita toki otan vastaan jos jollain on?

Palautetta miltä vaikuttaa?

11.01.2010 17.47

Sysi, tuo kuulostaisi oikein upealta kurssilta, sinne tulisin itse mieluusti oman pentuni kanssa (jos sellainen olisi)!

Sinne varmasti kannattaisi varmaan ottaa myös näyttelystä kiinnostuneille pientä harjoitusta, koiran juoksutusta, seisotusta ja sellaista?

11.01.2010 17.52
019934853_r
Viestejä: 697
Tampere
Sysi, minäkin tulisin tuollaiselle kurssille aivan silmänräpäyksessä!
<center><a href=http://www.furry-paws.com/index.php?refer=845618><img src=http://www.furry-paws.com/images/advertise/adicon3.gif border=0></a></center>
11.01.2010 19.53
022421315_r
Viestejä: 812
Espoo
Meillä oli tänään toinen kerta. Ada meni jo paljon reippaammin. Ekaks näytettiin miten oltiin tehty läksyt(eli katsekontaktin ja sivulle tulon treenaus). Sitten kokeiltiin ottaa mukaan käskysana sivulle tulossa ja häivyttää hieman käsiapuja. Sitten treenattiin maahanmenoa, liikkeestä maahanmenoa ja seuraamista. :)
You'll stay with me? Always.
11.01.2010 20.35
022251055_r
Viestejä: 1069
Vantaa

Kiva että kurssi vaikuttaa mukavalta, pitääpä sitten odottaa että pakkaset laantuu ja laitella ilmoituksia sekä suunnitella loppuun :) Aiemmin vedin ryhmää, joka oli vain "koirankoulutusta", mikä on liian iso otsikko; samassa porukassa toinen halusi rähinää pois, toinen taas tokoliikkeitä ja kaikkea siltä väliltä. Liian sekalainen ryhmä ja liikaa ohjattavaa, joten ajattelin että selkeä teema on hyvä, esim. tässä "pennuista yhteiskuntakelpoisia -alusta asti kohti tottelevaista ja hyväkäytöksistä koiraa".

Niinpä, miksei voisi pitää useamman kurssin, sen pituisia kuin sisältö vaatii? Toko-, pentu-, arkitoko-, ongelmakoira,-temppu-, etsintä-, aktivointi-, leikki ja sosiaalistamiskurssit olisivat mukavia ja sellaisia mitkä pystyisin vetämään tiedoillani ja taidoillani. Kun on selkeä rajattu aihe, ihmiset myös tietävät mitä saavat ja osaavat paremmin hakeutua kurssille.

Edistyneimmät voivat kurssin jälkeen treenata häiriöharjoituksia maksutta vetämässäni ryhmässä, jossa kukin treenaa omiaan (minäkin) ja yhteisjuttuja tehdään sovittaessa (esim. paikallamakuu).

Ada: tuollaiset "kotiläksyt" kyllä varmasti motivoivat:) Vaikuttaa olevan asiallinen kouluttaja, etenee pikkuhiljaa.

Mulle on joskus sattunut hirveitä ohjaajia kun olin aloittelija ensimmäisen koirani kanssa ja pyysin neuvoa. Neuvoivat väärin ja joskus tuli enemmän hallaa kuin hyötyä.. Eräskin ohjaaja meni selättämään vieraan ihmisen tanskandogin, kun se veti hihnassa, sekä yritti käskyttää muiden koiria. Kerran ohjaajat haukkuivat minut lyttyyn kun en ymmärtänyt jotain ja rupesin itkemään enkä uskaltanut mennä kentälle moneen kuukauteen. Kauhukokemuksia riittää, onneksi on positiivisiakin. Siksi haluan, että oma kurssini on mahdollisimman päinvastainen kuin hirveimmät kokemukset: haluan kannustaa ihmisiä ja sanoa mikä on hyvin, enkä keskittyä virheisiin, sekä mallia näyttämällä opettaa. Sillä jos näyttää ja kertoo vain virheet, ne jäävät päällimmäisiksi mieleen ja toistuvat. Jos taas kertoo ihanteen, tiedostamatta ja tietoisesti ihminen alkaa pyrkiä siihen. Ja kritiikin voi esittää niin, ettei masenna ja vie intoa..koirakon mukaan, tietysti edistyneemmät kaipaavat kritiikkiä, mutta aina myös kehuja hyvistä puolista.

11.01.2010 23.45
022594531_r
Viestejä: 93
Maaninka
sysi minä olisin kiinnostunu jonkinlaisesta koulutuksesta, nyt olen pentu kouluun menossa pipan kanssa mutta jos joskus aiot pitää esim.tokoa niin tulisin ilomielin :) ja sellainen pikku kysymys, onko lapinlahdella koirapuisto? :o
12.01.2010 12.37
022251055_r
Viestejä: 1069
Vantaa

Okei, kiitos ilmoituksesta:) Ajattelin pistää sitten kauppojen seinille ilmoituksia, sekä ehkä petsieen jonkin yhteisön/ilmoituksen kurssista, joten ei varmasti jää huomaamatta. Odottelen vaan että tulee vähän leudommat säät ettei tarvitse joka toista kertaa perua kylmyyden vuoksi.

Lapinlahdelle oli suunnitteilla koirapuisto rautatieaseman lähettyville n. vuosi sitten. En tiedä onko vielä suunnitteilla/rakenteilla vai jo valmis? Kannattaa käydä katsomassa:) Itse en enää Lapinlahdella asu, mutta käyn lukiota siellä. Kurssit olisivat siis Iisalmessa (26 km päässä).

Mietin vain tuota verotusta.. tietääkö joku, saako pitää kursseja millä ehdoin? Meneekö verokarhulle isokin osa? Rahat menee tarpeeseen ja hyötyyn: ylioppilaskokeisiin, koiranruokaan yms:) Mutta kurja jos saa yhtäkkiä tietää että yksityiset eivät saakaan lain mukaan pitää kursseja tmv..? Rahan takia en tietenkään koiria kouluta, vaan koska se on intohimo ja haluan olla avuksi. Mutta toki ilmaiseksi en enää rehki koska raha tulee tarpeeseen ja on ansaittu:)

12.01.2010 13.20
Sysi, tulevalta asianajajamieheltäni asiaa kysäisin tuossa, niin yksityiset saavat kyllä pitää kursseja. Verottajalle asiasta tosin kannattaa mainita, sivutulona, ja vievät siitä siivun pois (riippuen mikä sinulla on se sivutuloprosentti), jos asiasta ei ilmoota, niin silloin se on 60%. Näin karkeasti kirjoitettuna ja joku voi vielä korjata, jos väärässä olen.
12.01.2010 13.26
022251055_r
Viestejä: 1069
Vantaa
Kiitos! Hienoa, ettei kuitenkaan ole kielletty kokonaan, se ois ollu surku. Pitääpä sitten ilmoitella, en usko että paljoa veroa ottavat kun ei ole paljoa tulojakaan mulla.
12.01.2010 16.45
022594531_r
Viestejä: 93
Maaninka
hieno homma sysi, me asutaan pipan kanssa Alapitkällä joten ei olisi pitkä matkakaan. Ilmoittele vaikka tänne niin osaan minäkin varautua, aika harvoin tulee käytyä lapinlahdella, ja sellanen vielä että oiskohan mahollista että ne olis viikonloppusin kun itse käyn amiskaa siilinjärvellä niin iltaisin turhauttaa vähän lähtee pitkää matkaa ajamaan joskus 4:jänki jälkeen :)
12.01.2010 17.07
022251055_r
Viestejä: 1069
Vantaa

Ilmoittelen hyvissä ajoin:) Ehkä ensi viikolla alan ilmoittelemaan, koska ajattelin aloittaa kurssin helmikuussa. Koulutuksia ois 2 krt/vko; toinen viikolla, toinen viikonloppuna. Hinta voidaan sopia sen mukaan, miten arvioi olevansa paikalla eli esim. vain viikonloppuisin, viikolla tai kummallakin. Mutta koulutukset alkaisivat viikollakin illalla n. 18 aikaan töiden/koulun takia. Kyselen osallistujilta mikä ajankohta ja mitkä viikonpäivät olisivat parhaimmat. Eli IISALMESSA siis, profiilissa oli vanhentunut paikkakunta, en asu enää Lapinlahdella vaan käyn siellä lukiota ja kuljen Iisalmesta bussilla. Sähköpostitse sitten tarkempaa tietoa ilmoittautumisten yhteydessä:) Et jää paitsi, ilmoittelen kaiken myöhemmin.

13.01.2010 17.08
019771452_r
Viestejä: 930
Iisalmi

^ eikö kannattaisi aloittaa keväämmällä, pennut eivät välttämättä kovin pitkään pakkasessa pärjää (ja oma pentukin pääsisi mukaan, kun ikää alkaa tulla se 4kk) ja infektioriski on suuri, ja onhan se mukavampaa hieman lämpimämmässä harrastella.

Häiriökestävyyden ja ihan yhdessäolon vuoksi olisi itsellänikin suuri kiinnostus pentukurssille osallistua. Ja kun TOKO on nyt ykkösharrastus tulevan pentusen kanssa, niin hyvää tekisi vain : D

Koira, apina ja sika - monenmoista eläintä yhdessä isossa paketissa.
13.01.2010 17.15
021511206_r
Viestejä: 998
Forssa

Tykkään pentukursseista, paljon paremmin on Niki mulla hanskassa jo heti alusta kuin mitä Nemo oli, kun Nikin kanssa pentukurssi käytiin. Niki osaa paremmin käyttäytyä muiden koirien parissa mitä Nemo osasi saman ikäisenä

Muokattu viimeksi: 13.01.10 17.15
13.01.2010 17.27
Avatar_female
Viestejä: 2887
Riippuu vähän pentukurssista. Kyllä niitä ihan hyviäkin varmaan on mutta se, millä me oltiin Donna kanssa niin se oli kyllä niiin surkea. ei voi muuta sanoa.

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti