Neuvoja koulutukseen (Koirat > Koirien koulutus)

19.01.2009 10.12
019203543_r
Viestejä: 48
Helsinki

Meille tuli reilu viikko sitten kääpilvillakoira tyttö Aapon kaveriksi. Koulutus on lähtenyt tytön kohdalla käyntiin huonosti. Koira ei keskity yhtään kun sitä yrittää opettaa, hyppii vaan namin perässä, ja ilman namia ei onnistuisi sekään vähä mitä nyt. Hihnassa osataan jo kävellä, mutta perusjutut kuten istuminen, maahan meno jne on ihan hukassa. Istumaan menee kun on sen viistoista kertaa käskeny, sitten vasta malttaa rauhottua. Aapo ei ole ollut moksiskaan uudesta tulokkaasta, kovasti leikkivät ja laittaa ojennukseen tyttöä jos yrittää pomottaa.

Tuntuu että kun jotakin kieltää tekemästä niin käsky menee kuuroille korville. Toinen ongelma on se ettei koira tee ulos lainkaan jätöksiään. Muutaman kerran on pissat tullut, ja tottakai silloin kehuttu hirveästi. Ollessaan irti pihalla, tulee pissa tuosta vaan mutta hihnassa ei.

Eli siis, käytännön vinkkejä kaipailisin tytön kanssa toimimiseen :)

19.01.2009 10.29
019487034_r
Viestejä: 755
Porvoo
Minkäs ikänen tää uus tulokas on?
19.01.2009 10.36
019203543_r
Viestejä: 48
Helsinki
Tyttö on nyt kolme kuukauttta vanha.
19.01.2009 10.47
019487034_r
Viestejä: 755
Porvoo
Sitten ei kyllä todellakaan kannata huolestua jos ei koulutus jutut onnistu, niihin saatat saada helposti käyttää useemman viikon aikaa edes yhen käskyn oppimisella. Eikä tuossa iässä jaksakkaan kiinnostusta käskyille riittää vaan sillon mielellään tehään ihan mitä itteensä huvittaa. Ja mitä tohon ulkoilemiseen tulee ni ei välttämättä teekkään vielä mitään sinne. Ja kuinka kauan ootte kerralla ulkona, leikittekö siellä vai käyttekö vaan pikasesti pyörähtämässä pihalla?
Eli kannattaa opettaa ton ikäselle vaan yhtä käskyä ettei joka päivälle tuu jotain uutta ennen kuin edes vanhaa on sisäistänyt.
Ja kaulapantakin on ton ikäselle ihan hirvee juttu kun ei oo ikinä sellasta joutunut vielä käyttämään, joten sitäkin kannattaa välillä sisälläkin pitää ettei ulkona mee kaikki huomio hihnaan ja pantaan. Eli kyllä se siitä pikku hiljaa :)
19.01.2009 10.54
Samaa mieltä Amigon kanssa. :) Ei kannata hätäillä kun on noin nuori pentu, aikuinenkaan koira ei aina hetkessä opi uutta temppua/käskyä saati ihan pieni pentu. Ja ulkona kannattaa viettää paljon aikaa että ne tarpeet ehtii tulla.
19.01.2009 10.54
019203543_r
Viestejä: 48
Helsinki

Kaulapantaan tottui samantien, hihnan kanssa oli ongelmia muutama päivä mutta nyt siinä kävely jo sujuu mallikkaasti. Ollaan opeteltu vasta istumaan menemistä ja ruuan odottamista, eli en kerralla ole kaikkia koittanut koiralle selventää :)

Ulkona ollaan aina kerrallaan vähintään se vartti, useimmiten kylläkin kauemmin. Aapolle olen opettanut että eka tehdään pissat ja kakat ja sitten vasta leikitään, joten haluaisin tämän myös sisäistää Almalle. Tosin kun se ei sinne ulos mitään tee.. :D mutta eiköhän se tästä. :) Vähän vaan hukassa ollaan kun Minni ja Aapo on olleet niin erilaisia pienenä kuin tämä neiti tättähäärä :D

19.01.2009 10.56
019140115_r
Viestejä: 1678
Tampere

Ja sitten ulkona kun ne tarpeet tulee, niin nami ja rapsutukset niin koira alkaa pikkuhiljaa sisäistää, että on hyvä juttu tehdä hommansa ulos.

Amigoa ja Mossia kompsin, elä hätäile. Koulutus on aikaa vievä prosessi, se vie aikaa ja voimia, varsinkin noin nuoren koiran kanssa. Pikkuhiljaa harjoittelette, niin pian sitä ikää tulee ja koulutuskin sujuu helpommin.

19.01.2009 10.57
022466698_r
Viestejä: 4716
Säkylä
Joo minä myös komppaan Amigoa, leikin varjolla tuon ikäiselle pennulle voi jotain pientä opettaa. Kasvatetaan ensin ja koulutetaan vasta sitten. Nyt eletään sitä aikaa että opetatte pienelle ihmisperheen sääntöjä ja rajoja vasta ja rakennatte pohjaa kaikelle tulevalle, eli teidän suhdetta ja yleisiä sääntöjä ja käyttätymismalleja. Tuon ikäisen tarvii osata vasta nimensä ja ymmärtää "Ei" käskyn merkitys.
Tänään ymmärrän enemmän kuin eilen, lupaavaa huomisen kannalta.
19.01.2009 11.02
019203543_r
Viestejä: 48
Helsinki

Kiitos vastauksista ja kannustuksesta!:)

Tyttö tietää jo nimensä ja tulee luokse kun kutsuu. Sana " ei " menee useimmiten kuuroille korville mutta eiköhän sekin ajan kanssa mene jakeluun täysin.

Miten muuten olette kouluttaneet pentunne kun toinen koira on jo talossa? Aapo ollaan huomioita enemmän kun pikkusta, mutta nuo koulutustilanteet ja namien antamiset.

19.01.2009 11.07
022466698_r
Viestejä: 4716
Säkylä

Voitte kokeilla niitä koulutusjuttuja ensin sisällä,mutta eri tilassa jossa Aapo on, niin että mielellään joku jää myös sen seuraksi eikä sille tule sellanen olo että se rajataan pois yhteisestä kivasta, mutta sisällä sen takia ensin että keskittyy varmemmin kun e ole häiriötekijöitä niin. Ulkona harjotteluun kannattaa siirtyä vasta sitten kun koira hoksannut sen mitä sen haluat tekevän.

"Ei" menee useimmiten jakeluun vasta kun sen sivuuttamisesta on seurannut jotain rangaistuksia, joillekkin pennuille riittää se että ihminenkuulosti vihaiselta ja se lopettaa sen takia ei toivotun puuhansa, mut varsinki sitten kun se saa hiukan lisää itsevarmuutta ja rohkeutta, niin "ei" kaikuu kuuroille korville ja uteliaisuus voittaa.Enää se ihmisen paha ääni ei pelota yhtään ja pitää oikeesti ottaa kiinni ja näyttää että sillä on jokin seuraus jollei sitä sanaa uskota.

Tänään ymmärrän enemmän kuin eilen, lupaavaa huomisen kannalta.
19.01.2009 11.10
019487034_r
Viestejä: 755
Porvoo
Meillä opittiin peruskäskyt: istu, maahan, seiso ym. namipalan kanssa ja sisällä oli niitä helppo harjotella. Vanhempi koira tietysti teki siinä vieressä kaikki mitä pyys ni monesti nuorempi katto et mitä tuo vanhus nyt tekee että meenpä perässä kun tuosta kerta herkunkin saa ja siinä sivussa oppi mitä tietyllä sanalla tarkoitetaan. Eli nuo opittiin suht helposti nuorella iällä. Sit tietty seuraamista ja niitä käskyjä mitkä tarvitsee isomman tilan niin käytiin ainoastaan yhden koiran kanssa harjottelemassa. Eli kun pentua koulutettiin oli vanhempi joko sisällä tai toisen ulkoiluttajan kanssa tekemässä omia juttujaan. :)
19.01.2009 11.24
Avatar_female
Viestejä: 92

Voi olla et tyttö häpeää tehdä asioita sun nähden. ninni koitti rimpoo hihnaa et pääsis pois kauemmas asioilleen, ja kun käsitin tän niin käänsin selkäni niin se sitte suostu tekee asiat hihnassa. en tiiä ehkä meidän ninni on niin herkkähipiäinen XD. ja voi olla et hihna on viel uus juttu

mä sain ninnin vasta 3kk vanhana ja silloin alkoi kaikki luonnistua, kesti vähän ennen kuin malttoi olla paikallaan mut kyl se sun tyttö siitä rauhoittuu. ehkä jos koitat et lopetat opetuksen jos pomppii ja ei pysy paikallaan ja kokeilet myöhemmin uudelleen, niin ehkä tyttö tajuu et mitään ei saa jos riehuu.

ja toivottavasti et koita opettaa liikaa asiaa kellallaan. pennut jaksaa keskittyä tyyliin 3min ja sit ei enää mee jakeluun, usein ja pikkaisen kerrallaan.

ninni tulee luokse käskystä ja kävelee vierel jo aika hyvin mut jos ei oo makupalaa mukana niin kestää jonkin aikaa ennen kuin tottelee, valikoiva kuulo XD kun rapisee niin johan kuuntelee ja tekee kaiken XD

19.01.2009 11.50

Veljelläni on nyt öm.. reilu 4kk vanha ranskanbulldoggi, joka ei vieläkään osaa kunnolla käydä ulkona. Syy tähän on selkeästi ollut se, että pentu vietti kasvattajalla ollessaan aikaa enimmäkseen pentuaitauksessa eikä pahemmin käynyt ulkona, joten ei oppinut tekemään ulos tarpeitaan. Tämän pennun kanssa käydään usein ulkona ja ollaan pitkiäkin aikoja, niin ei välttämättä tee mitään ulos, vaan heti sisälle päästyä pissaa/kakkaa lattialle. Ajan myötä on jo tehnyt tarpeitaan ulos, mutta kauan sen kanssa on joutunut harjoittelemaan. Meidän pentu, kun tuli 8viikkoisena meille, oli varmempi kuin veljeni 2kk vanhempi pentu. Sillä on paljon merkitys miten pentu kehittyy ja oppii kasvattajalla.

Itselläni tällä hetkellä 14 viikkoinen aussie pentu, jonka kanssa teen aina hetken tuokiota tokoa ihan kotona sisällä. Tärkeintä on, että on hauskaa ja leikin ohella touhutaan. Pennun pitää saada olla pentu eikä siltä kannata vaatia samaa kuin jo vanhemmalta koiralta. Pentu ei ole henkisesti yhtä valmis kuin aikuinen koira (eihän ihmislapsikaan heti kävelyn opittuaan mene kouluun opettelemaan kertotauluja). Pennun ehdoilla kouluttelee, tekee sen verran mitä pentu jaksaa ja lopettaa ennen kuin kyllästyy.

Ei-sana menee meilläkin välillä kuuroille korville alkuun, mutta mä myös osoitan että olen tosissani eikä mulle sanota vastaan. Jossei mene tajuntaan, niin ärähdän kunnolla ja välillä häädän pennun pois luotani. Ei todella tarkoittaa EI eikä mitään siltä väliltä.

Kotona jos treenataan, niin vanhempi koira tekee vieressä kaikki samat temput mitä pennulta pyydän, mutten huomioi sitä mitenkään. Meillä on vaikea eristää toista koiraa eri tilaan, koska asunto on sen verran pieni. Sitten jos ulkona treenaillaan, niin käyn erikseen koirien kanssa ja harjoittelen kaikessa rauhassa. Mutta pienet kotitokot menee kyllä ihan niin, että sitä kumpaa koulutan, niin sen vain huomioin ja palkitsen. Tällä hetkellä treenataan istu-maahan-siirtymisiä, pelkkää maahanmenoa, sivulle tuloa, kontaktikävelyä aletaan pikku hiljaa hiomaan seuraamiseksi, näyttelyseisomista, kopelointia (hampaat, pallit jne..)

19.01.2009 12.09
Avatar_female
Viestejä: 92
Mitä kaikkea perusasioita pennul tulisi opettaa? mun osaa jo isti, maahan, tassu, luokse ja vierellä on harjoittelussa.
19.01.2009 13.16

Riippuu ihan mitä itse tavoittelee. Mulla tavoite on toko, agility ja mahdollisesti pk, joten pohjustan niitä liikkeitä nyt pentuna. Ja lisäksi vielä kaikki mitä käytännössä tarvitsee (hihnassa kulkemiset, kopeloinnit ym..), arkitottelevaisuus.

Tuosta ujostelusta. Muistan, että mulle opetettiin jo ihan pikku lapsena, ettei oo kauhean soveliasta tuijottaa, kun koira käy asioilla. Ja oon huomannut, että jos katselen koiraan päin, niin koirani kääntää päätä muhun päin ja katsoo jotenkin vähän apaattisen oloisena. Tai sellaisella ilmeellä, että "et viitsis olla tuijottamatta" :D

19.01.2009 14.20
Avatar_female
Viestejä: 92
mistä saa tietoa siitä mitä asioita tokossa ja agilityssä täytyy osata.
19.01.2009 14.25
019487034_r
Viestejä: 755
Porvoo
Noi kaikki vaatii sen perustottelevaisuuden. Siis ei tietenkään oo kaikkea pakko osata täydellisesti ennen kun voi noihin osallistua mutta helpottaa kummasti kun on arkipäivän peruskäskyt jollain tavalla hallussa :)
19.01.2009 15.00
021071756_r
Viestejä: 464
Ninni: toko- ja agility-aiheista kirjallisuutta on olemassa mielin määrin, ja netistäkin löytyy asiallista tietoa vaikka kuinka paljon. Varsin näppärä perusteos tokosta on esim. Salme Mujusen kirja Tie tottelevaisuusvalioksi. Perusjutut lajeista löytyy helposti, jos vaan jaksat etsiä. :)
19.01.2009 15.18
Avatar_female
Viestejä: 92

kiitos neuvoista, koitan tässä katsoa turun alueen toko- ja agility harrastusmahdollisuuksista...

19.01.2009 15.28
021935917_r
Viestejä: 2074
Tampere

Tämä viesti piti lähettä jo aiemmin, mutten saanut lähetettyä kun kone veti tiltit :D En jaksa nyt lukea kaikkia mitä tässä välissä on tähän tullut, mutta siis noihin koulutusongelmiin liittyen:

Älä opeta pentua sen ollessa kaikkein virkeimmillään. Ota pentuun kontakti ENSIN ja odota että se rauhoittuu, ennen kuin alat opettaa sitä. Et voi vaatia pennulta jotain, minkä merkitystä se ei ymmärrä. On aivan turhaa kävellä sen perässä ja hokea ”istu istu istu istu istu istu…” jos ei pentu ymmärrä, mitä ”istu” tarkoittaa. Käytä korkeintaan kahta käskyä (ja mieluiten aina vain yhtä). Näitä kahtakaan ei kuulu hokea putkeen, vaan otat pentuun kontaktin (siinä vaiheessa kun se jo osaa istua) sano ”istu”, jos pentu istuu, niin hyvä, jos pentu ei istu, laita pentu istumaan namupalan avulla ja sano ”istu” ja kehu.

Pentu ei ymmärrä, mitä ”istu” tarkoittaa. Sano pennulle ”istu” siinä vaiheessa, kun se olisi muutenkin menossa (esim. ihan omasta tahdostaan) istumaan. Tai vaihtoehtoisesti laita pentu istumaan namupalan avulla; ensin pidä namupalaa (seisovan) pennun kuonon lähellä ja ala liikuttaa sitä hitaasti yläviistoon pennun pään taakse. Pentu yleensä istuu ihan luonnostaan makupalaa kurotellessaan, sillä sekunnilla, kun pennun peppu koskettaa maata, sano ”istu”, anna kädessäsi oleva makupala ja kehu vuolaasti. Älä tee liikaa toistoja pienen pennun kanssa kerrallaan. Pikkuhiljaa pentu oivaltaa ”ahaa, TÄMÄ tarkoittaa ISTU”, sen sijaan, jos sanot ”istu” kun pentu vaikkapa vetää hihnassa, pureskelee puruluuta, tai tekee mitä tahansa muuta kuin istuu, pentu saa myös silloin oivalluksen ”ahaa, TÄMÄ tarkoittaa ISTU”. Koira ei ole tyhmä eläin, muttei se luonnostaan ymmärrä ihmisten kieltä.

Pari lainausta kirjasta ”Tokoa koko elämä”:

”Usein koiraa käsketään silloin, kun tilanne sitä vaatii, vaikka asiaa ei sille vielä olisi opetettukaan. Esimerkiksi kun koira lähtee ajamaan kissaa ihminen huutaa: ” Ei, ei! Tänne!”.
Kutsuminen tällaisessa tilanteessa on vahingollista, jos koiralle ei ole opetettu tänne sanan merkitystä. Ei koira kuitenkaan tottele, koska se ei tiedä mitä tänne sana tarkoittaa. Ihminen ei voi moittia tässä tapauksessa lemmikkiänsä tottelemattomaksi. Koiralla ei ole mahdollisuuttakaan totella tänne käskyä. Jota ei ole opetettu, sitä ei voi ymmärtää.
Mitä eläin oppii tässä tilanteessa? Ei se ainakaan opi ”tänne” sanan oikeaa merkitystä. Se oppii, että ”tänne” tarkoittaa ”painu sinne vaan kissan perään”.
Kun sanoo jonkin käskysanan, pyytää tehtävän tehtäväksi, on pidettävä huoli, että koira reagoi siihen oikein tai sitten on oltava käskemättä. Ei ole mitään mieltä sanoa koiralle sanaa tänne, jos ei aio valvoa joka kerta, että koira tulee luokse. Ennen kuin käsket, mieti ensin mitä koiran on tarkoitus oppia käskystäsi.
Kaupoissa kuulee pikkulasten mankuvan: ”Äiti, äiti, äiti.” Mutta äiti ei välitä mitä lapsella on asiaa. Miksei? No se ipana höpöttää aina äitiä eikä sillä sitten kuitenkaan ole mitään tärkeää asiaa. Monesti lapsi on jo unohtanut mitä aikoikaan sanoa ennen kuin äiti kääntyy kuuntelemaan.”

”Paljon asioita valkenee, kun vaihdat roolia. Et elä enää maapallolla vaan kuvittele, että sinut on otettu jonkun avaruudesta tulleen oudosti käyttäytyvän kymmenentuhatta kertaa älykkäämmän olion lemmikiksi, jolla on eri aistejakin kuin sinulla. Miten sinun käy, jos älykäs olio ei piittaa opetella sinun käyttäytymistä?
Hän viestii sinulle jotakin yliäänellä. Sinä et tajua, että hän käskee sinua menemään maahan ympyrän muotoon. On oliolle hyvin tärkeätä, että se saa sinut tekemään niin, tottelemaan. Hän nimittäin aikoo viedä sinut kilpailuun, jossa tuomari arvostelee ihmislemmikin osaamista. Olio haluaa näyttää, että hänen lemmikkinsä osaa tehdä juuri niin kuin hän sanoo. Sinä onneton et ymmärrä mitä sinulta vaaditaan, ja olio käy sinuun käsiksi. Apua.
Mieti, miten olennon pitäisi sinua opettaa, että homma onnistuisi? Älykkäämmän pitää yrittää ymmärtää sen toisen käytöstä ja kommunikoida sen mukaan. Lemmikki ei osaa asettua älykkäämmän asemaan ja ymmärtää hänen käytöstapojaan.
Ajattele nyt itseäsi tavallisena koululaisena. Mieti, kiinnostutko opettajan puheesta, jos olet väsynyt tai vatsasi on kipeä. Jaksatko olla oppitunnilla pari tuntia putkeen? Viitsitkö kuunnella opettajaa, joka esittää asiansa tylsästi? Miltä sinusta tuntuisi, jos opettaja nappaisi karttakepillä sormille, kun teet virheitä? Kuuntelisitko, jos olisit kiihdyksissä, koska tullessasi tunnille parkkipaikalla joku peruutti autosi kylkeen lommon? ”

muoks. kirjoitn viestin ajankulukseni worldiin (koska netti oli jumissa) ja kun kopioin sen tänne, se tulikin ihan "yhteen pötköön" ilman mitään kappalejakoja tms.

Muokattu viimeksi: 19.01.09 15.34
wecope ♀ TK1 Promisehill Irish Rose "Mona" (s.06)
19.01.2009 15.38
021935917_r
Viestejä: 2074
Tampere
Ninni kirjoitti:
mistä saa tietoa siitä mitä asioita tokossa ja agilityssä täytyy osata.

Esimerkiksi täällä näkee toko liikkeet ja vähän muutakin tietoa: http://www.springerspanielit.com/koemuodot/toko.htm

Jos haluat tosissaan alkaa harjoittelemaan tokoa, kannattaa lainata/ostaa esim. Salme Mujusen kirja Tie tottelevaisuusvalioksi. Kannattaa myös mennä johonkin tokoryhmään tms.

Täällä mm. agilitystä http://www.agilityliitto.fi/agility/index.html Itse en ole agilityä koskaan harrastanut joten en siitä puhu enempää :D

wecope ♀ TK1 Promisehill Irish Rose "Mona" (s.06)
19.01.2009 15.49
Avatar_female
Viestejä: 92

noi oli hyviä linkkejä kiitos, saa vähän osviittaa mitä kannattaa opettaa ja ei kun harjoittelemaan

tää linkki on kenties esiintynyt jo jossain keskustelus mut täältä löytyy kans joitain vinnkejä Almalle

http://ohjelmat.yle.fi/koiralle_koti/hienosti_hihnassa/

Muokattu viimeksi: 19.01.09 15.50
20.01.2009 11.20
019203543_r
Viestejä: 48
Helsinki
Turhaan huolestuin tytön vilkkaudesta ja kontaktin puutteesta. Eilen opittiin istumaan yhdestä käskystä. :) eli pikkuhiljaa!
20.01.2009 15.01

Ainakin täällä meillä päin, kun on agilityyn karsinnat (niin paljon halukkaita kursseille, että jotenkin tehtävä raja), niin siellä tärkein pointti on se, että koira on hallinnassa. Sen ei tarvi osata kaiken maailman temppuja, vaan pitää kyetä ohittamaan toiset koirat, tulla luokse, pysyä paikoillaan jne.. Ihan siis perus arkipäivän asioita, mitään tulee oikeastaan automaattisesti opetettua koiralle.

Tokokursseille ei vaaditaan mitään, jos hakeutuu alkeiskurssille. Siellähän sitä opetellaan. Sitten edetään kurssi kerrallaan aina eteenpäin. Jos itse on vielä suht aloittelija tokon kouluttamisessa, niin kursseilta se oppi tulee ja niitä oppeja hyödynnetään kotona. Itse tein ekan oman koiran kanssa kaikki mahdolliset virheet, opetin väärin asioita jne. mutta aina on oppinut uutta ja nyt koira nro 4 kanssa osaa jo ihan pikku pennusta asti opettaa oikein (tai ainakin sinne päin). Että kyllä meistä ihan jokainen käy sen saman koulun koiriensa kanssa :)

Pennut on useimmiten vilkkaita, rodusta riippuen. Toiset vilkkaita ja toiset hieman "erakko" luonteisempia. Mutta kyllä jokainen kontaktin oppii ja siitä lähdetään etenemään. Vilkkaan koiran kanssa vaan pitää olla viitseliäs ja rauhassa edetä, eikä heti heittää hanskoja tiskiin kun ei luonnista. En minäkään opi asioita kerrasta (enkä edes toisesta..). Mulla tökkii pahasti vanhemman koirani kanssa, kun hinkataan samaa koko ajan. Tarvitsen ohjattua koulutusta ja ne toiset silmät katsomaan mitä teen väärin ja miten koira tekee. Sitten meidän treeniin vaikuttaa paljon häiriö. Toby on melko häiriöherkkä paukkuarkuutensa takia, joten sekin aina hieman hidastaa kehitystä tokossa.

20.01.2009 15.18
022644852_r
Viestejä: 4119
Mynämäki

Kannattaa pennun kanssa aluksi harjoitella ihan sitä kontaktin ottoa. Kun penu ottaa kontaktia ts. katsoo sinua, palkkaat sen.

Luoksetulo ja odottaminen ovat tärkeitä. Koiranhan ei tarvitse periaatteessa osata edes istua käskystä, mutta kuten täälläkin mainittu, riippuu mitä tavoittelee ja harva on opettamatta koiralleen mitään.

Mitä tähän enempää sanomaan, kaikki mitä itellä liikkuu päässä, on jo tullut sanotuksi.

Noista harrastuksistahan löytää sitten ihan googlettamalla jo paljon tietoa.
Femman kanssa harrastamme tokoa, agilityä ja koiratanssia.(Toki myös näyttelyitä ja mätsäreitä)

"Koirasi voi elää ihmisten kanssa ihmisten maailmassa, mutta sen vaistot kuuluvat silti koiralle" -Victoria Stilwell
25.03.2009 19.38
020616312_r
Viestejä: 64
Askola

Aina pitäisi olla rauhallinen huone kun koulutetaan ja huoneessa ei muita koiria koska ne saattavat häiritä keskittymistä. Jos on leikkisällä päällä ei kannata edes yrittää... Katse kontakti on erittäin hyvä opetella. Meillä veeti ollaan opetettu pyytämään ruokansa katsomalla silmiin ja istumalla, sen jälkeen ole hyvä ja sitten saa syödä. Kontaktista on paljon apua. Ja varsinkin kun se pyytää ruokaa.

:)
26.03.2009 06.30
019547546_r
Viestejä: 48
Helsinki
Näin ollaan harjoteltu. Tuntuu vaan että koiralla riittää aina energiaa, yömyöhään saakka pitkistä lenkeistä tms huolimatta.
26.03.2009 08.30
020790028_r
Viestejä: 192
Rovaniemi

hmmm.. meidän tytskyä saa käyttää lenkillä, jos riehumisen vuoksi lenkittää.... ja sielläkin riehuu...

tyttö ei tahdo nukkumaan minkä vuoksi virittää itseään ylikierroksilla... eli väsymys riehumista... oletteko muut huomannut tälläista?

thumbnail

28.03.2009 20.14
022698701_r
Viestejä: 542
Kaarina

Sonyn kanssa oon treenaillu istumista, seisomista yms. ulkona, koska sisällä ei pysty eristämään eri huoneisiin kun sellaista ei ole. Hyvin ollaan ulkonakin opittu asioita.

08.05.2009 07.52
019500311_r
Viestejä: 12
Helsinki

hyviä neuvoja, mutta antakaas tähän vinkkejä..meille tuli vanhemman koiran kaveriksi pentu, nyt perheemme jäsenenä 2viikoa ja AUTS aina nilkoissa tai housunlahkeet, saatikka varpaat..niihin tarraa kiinni..komentoja on annettu ja suihkautettu get offiakin, hetken auttaa ja taas..apua ..meitin poppoolla on reitetyt jalat kohta ...

vanhempi koira antaa neuvoja pennulle koirakielellä, mutta varsinkin iltaisin jo väsähtää ja antaa homman minulle, eli mammalle...juuri kun se pentuhepuli iskee ilta aikaan...

penska nyt 9viikkoa ,muuten meillä menee lositavasti...ulos tehdään kaikki kakat ja suurinosa pisuistakin , eli sillä saralaa olemme voiton puolella yllättävän nopeesti...

Muokattu viimeksi: 08.05.09 07.54

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti