Keeshond (Koirat > Yleistä keskustelua koirista)

01.07.2009 16.55
eli vapaata keskustelua Keeshondeista ja niihin liittyvästä
06.07.2009 12.42
021773837_r
Viestejä: 479
Alajärvi

Moonasta löytyy keeshondia...olisi kiva saada lisää keskustelioita ;DD

12.08.2009 12.48
022372026_r
Viestejä: 1027
Rauma

Täältä löytyy Kessu. :-) Täällä on aika hiljasta :o

Mitäs se harrastelette teidän karvapaakkujen kanssa?

14.08.2009 16.27
020347437_r
Viestejä: 16
Lapua
Multakin löytyy kessu. : ) Mä harrastan Lucyn kanssa pääsääntöisesti agilitya, tokoa aina silloin tällöin ja näyttelyissä käydään harvoin. : ) Muuta ei sitten oikein Lucyn kanssa harrasteta, verijälkeä ollaan tehty kuitenkin pari kertaa...
20.08.2009 12.32
me käydään näyttelyis ja pyöräilemässä ja sitten kapun lempiharrastus on pyydystää kärpäsiä ne on niin jänniä....
20.08.2009 17.59
Avatar_female
Viestejä: 386

Fanta harrastaa tokoa, agia ja näyttelyitä :) ja toinen kessu samoja.

30.12.2009 23.29
Tykkääkö kukaan teidän koirista uimisesta? Meillä Tara rakastaa esineen noutamista vedestä :D
06.02.2010 17.16

Ensin ajattelimme mittelspitzia uudeksi koiraksi, mutta sitten ihastuimmekin enemmän keeshondiin. Koko on sopivampi :)

Ihana rotu on :) Saattaa olla, että täällä päin tallustaa hiihtoloman aikoihin tätä rotua edustava pentu =) Äiti nimittäin varasi tänään meille yhden pennun. Hiihtoloman alussa luovutus. En malta odottaa!

07.02.2010 08.58

Tähän rotuun en ole niinkään perehtynyt mutta vaikuttaa ihan kivalta rodulta.

Luonteeseen enkä kyllä mihinkään muuhunkaan ole tässä rodussa tutustunut enkä ole ikinä harkinnut tätä rotua itselleni.

Ulkonäkö kyllä säväyttää silmää. (:

http://shelttimeininkia.blogspot.fi/
07.02.2010 10.13
022423688_r
Viestejä: 260
Hämeenlinna

Meiltä löytyy kaksi mitteliä, ja kessu kyllä olisi haaveissa saada joskus joukon jatkoksi. Jo toiseksi koiraksi mietittiin kessua, mutta sitten tuo Nipsu tuli meille vaikkei pitänyt vielä ottaa toista koiraa ;) Mies on erityisesti ihastunut kessuihin.

07.02.2010 13.26
021948630_r
Viestejä: 535

Täällä löytyy 2 kleinspitziä ja tulevaisuudessa olisi mahdollisesti tarkoitus kessu ottaa. Eniten viehättää se että ovat kuitenkin suht samanlaisia kleinien kanssa, mutta ovat isompia niin esim. tokon opetteleminen on paljon helpompaa kun ei tarvitse olla aina selkä kyyryssä alkuvaiheessa.

05.09.2010 13.38

Täälläpäs on hiljaista :o no herättelempäs vähän keskustelua.

En olekkaan kirjoittanut vielä Tiukusta tänne mitään, mites tässä on näin päässyt käymään :D Eli kun sanoin tuolla että hiihtolomalla saattaa olla pikku kessunpoikanen tallustamassa, niin tässähän tämä on ja kasvanutkin siitä ajasta hurjasti!

Ollaan kyllä perheen kanssa tykätty ja kaduttu ei olla missään vaiheessa. Tiuku on kyllä ihana yksilö virheistä huolimatta. On kova vahtimaan, mutta se on vaan hyvä ettei kutsumattomia vieraita pääse sisään ;) Oppii nopeasti uusia asioita, valitettavasti ne huonot tavat on opittu myös. Onneks nämä ovat kuitenkin vielä korjattavissa.

Turkin hoito ei ole vaativa, vaikka siltä saattaa vaikuttaa. Harjaan Tiukun kerran viikossa noin puoli tuntia. Tiuku nykyään näyttää nauttivan itsekkin harjaamisesta, vaikka pienenä se ei oikee siitä pitänyt. Pesusta ei kyllä tykkää yhtään :D

Tiukulla on esiintynyt arkuutta toisia koiria kohtaan, varsinkin isompien. Ei ole leikkinyt kenenkään koiran kanssa, kun on tainnut jäädä eräästä syystä toisista koirista huonoja kokemuksi, siitä ei sen enempää..

Tiuku ei oikein tykkää uimisesta, mutta tykkää kahlailla matalassa vedessä. Olisi kyllä kivaa jos uisi kun kesällä tulee kuumia päiviä, mutta eiköhän tuo vielä siihen totu ja voi olla että joskus tykkääkin :)

Mutta suosittelen kyllä rotua niille jotka sitä ovat harkinneet! =)

07.09.2010 10.15
Kessu on yksi minun lempi roduista ja jos saisin avokin pään käännettyä hankkisin heti tämän rotuisen
19.12.2010 10.33
020989477_r
Viestejä: 35
Kiuruvesi

Onpa täällä hiljaista...

Meille muutti pari päivää sitten kessu tyttö :) kovasti olen tykännyt, tuntuu hirveäin isolta kun olen tottunut cottoniin ja japanese chiniin =D

Onko teidän kessuilla ero ahdistusta/ onko ollut? Kun Seran kanssa mulla on vähän ongelmia...vaikka on ollu vsta pari päivää. Siis heti ekana päivänä kun annoin Seran äidille ja kävin huoltoasemalla (kesti ehkä 10 minsaa) niin Sera oli vvinkunut minun perään ja oli lievästi sanottuna iloinen kun tulin takaisin...oltiin siis vielä matkalla kotiin koiraa hakemasta ja olin ollut Seran kanssa vasta vähän aikaa. Puoli tuntia kävelin jotain tietä edes takaisin ja kokeilin mitä tyttö osaa, palkkasin tietysti kun teki oikein. Nytkin kun käyn vessassa tai muuten häviän näkyvistä tai on vaikka portti välissä kuten tänä aamuna kun kävin kissan ruokkimassa (koira portti välissä) Sera vinkuu ja haukkuu...vaikuttaa pahan laatuiselta ero ahdistukselta :(

ihmettelen kyllä miten noin nopeasti alkoi olla minun perään. En tiiä onko edellisessä kodissa ollut ongelmia tämän kanssa..

Sera ei ole kiinnostunut muista, vasta tänä aamuna kiinnitti äitiini huomiota ja ei tottele muita vaikka minun kanssa ei ole mitään ongelmaa.

Mainitaan nyt vielä että Sera muutti maanantaina uuteen kotiin (oli ollut edellisessä kodissa pennusta asti) mutta naisella joka seran osti on toinen koira joka hajotti jalkansa ja joutuu isoon leikkaukseen joten hän halusi myydä seran ennen kuin ehtii kiintyä häneen. Ja muutti meille siis torstaina. Eli vaihtoi viikon aikana kahdesti kotia :S mikä voi vaikuttaa siihen että hakee minusta turvaa...

Mitä mieltä olette?

Muokattu viimeksi: 19.12.10 10.34
Todellinen kauneus ei ole täydellistä.
02.01.2012 17.42
021902100_r
Viestejä: 73
Tampere

Herätelläänpä taas keskustelua kessuista

Itse olen kinnostunut ko. rodusta ,mutta kokemuksia itselläni melko vähän.

Minkälainen luonne keeshondilla on? Onko ihmiselle miellyttämishaluinen vaiko enemmän "oman tien kulkija"? Vaatiiko paljon aktiviteettia?

Mihin harrastuksiin kessut sopivat hyvin?

Miten käyttäytyy perheessä? Valitseeko porukasta ns. vain sen yhden ainoan ja oikean johtajan? Ja miten yleensä tulee toimeen ihmisten tai muiden eläinten kanssa,,,ilmeneekö "rähjäämistä" paljon?

Ja eroaako jollain merkittävällä tavalla (säkäkorkeuden lisäksi ) muista saksanpystykorva tyypeistä?

Entäpä terveys? käsityseni mukaan saksanpystykorvat ovat (vielä) todella terveitä.

Itselläni on ollut kleini ja nyt japaninpystykorva eli kokemuksia pystykorvista kyllä on. Yksi suuri ero japsin ja kleinin välillä ainakin on juuri se miellyttämishalu: japsi haluaa miellyttää ohjaajaansa yleensä suuresti,mutta kleini saattaa usein tahtoa toimia oman päänsä mukaan :D

Tähän varmaankin vaikuttaa paljolti se,että japsi on jalostettu seurakoiraksi kun taas saksanpystykorvat ovat (rotumääritelmän mukaan) vahtikoiria ja sen vuoksi myös itsenäisempiä.

02.01.2012 18.23

Tiuku on luonteeltaan ystävällinen, kiltti ja reipas.Vieraisiin suhtautuu hieman varautuvasti olematta kuitenkaan agressiivinen tai arka. Tulee toimeen myös lasten kanssa. Lepposa koira, josta välillä paljastuu myös vilkkaampi puoli. Tälläsiä piirteitä olen nähnyt usealla muullakkin kessulla.

Meillä Tiuku tykkää todella paljon rally tokosta, siihen ainakin siis sopivat. En tiedä sitten johtuuko tokoon innostus palkkiosta vain omistajan mielyttämisestä, mutta Tiukun silmistä näkee, että ainakin nauttii siitä :)

Tiuku on ottanut isännästä vähän tälläsen ' lauman pään', jonka sanaa on toteltava . Kaikki laumassa ovat kuitenkin yhtä tärkeitä.

Tiukulla oli vähä aika sitten silmätulehdun, mutta parantui äkkiä. Muuten ollut tosi terve eikä mitään isompia sairauksia ole ainakaan vielä ilmennyt.

02.01.2012 18.48
Avatar_female
Viestejä: 386
Timi kirjoitti:

Minkälainen luonne keeshondilla on? Onko ihmiselle miellyttämishaluinen vaiko enemmän "oman tien kulkija"? Vaatiiko paljon aktiviteettia?

Itselläni on kokemusta kahdesta keeshondista ja pääsääntöisesti niillä on muiden saksanpystykorvien kanssa samankaltainen luonne, vaikka eroja löytyy näiden muunnosten ja myöskin aina yksilöiden välillä. Esim. kleineihin verrattuna, sanoisin kessua hieman mielyttämisenhaluisemmiksi ja aktiivisemmiksi. Se on ystävällinen, mutta kuitenkin vieraita kohtaan hieman epäluuloinen, sillä alunperinhan se on pihavahtina toiminut. Arka tai aggressiivinen se ei ole, eikä kovin itsenäinenkään. Se on kuitenkin seurakoira ja paljon seuraa ja isäntäänsä rakastava : )

Kessut ovat aktiivisia ja energisiä, joten kyllä ne jonkinverran aktiviteettiä ja lenkkeilyä tarvitsevat, ettei ylimääräinen energia kulu negatiivisella tavalla.

Timi kirjoitti:

Mihin harrastuksiin kessut sopivat hyvin?

Kessut sopivat hyvin moneen harrastukseen, meidän koirien kanssa on näyttelyiden ohella harrastettu lähinnä tokoa ja agilityä. Charli pääsi agissa kakkosluokkaan mutta on nykyään "eläkkeellä". Fanta kisaa agissa kakkosissa ja tokossa AVOssa. Myös mejää on kokeiltu vetämällä jälkeä lähimetsiin. Fanta on myös käynyt BH-kokeen ja luonnetestin.

 

Timi kirjoitti:

Miten käyttäytyy perheessä? Valitseeko porukasta ns. vain sen yhden ainoan ja oikean johtajan? Ja miten yleensä tulee toimeen ihmisten tai muiden eläinten kanssa,,,ilmeneekö "rähjäämistä" paljon?

Keeshondit on yleisesti aikalailla koko perheen koiria, mutta kuten varmasti melkein kaikki koirat, on kessuillakin yleensä se yksi tietty johtajahahmo, jota kuunnellaan aina hieman paremmin kuin jotakin muuta. Fanta on siskoni koira, ja myös häneen hyvin kovasti kiintynyt ja hänen peräänsä. Charli taas on enemmän koko perheen karvaturri, vaikka onkin äitini koira.

Sanoisin, että koira kuin koira (varsinkin alkuperältään pihavahdiksi tarkoitettu) rähjää kaikille ja kaikelle jos sitä ei olla ollenkaan koulutettu ja sosiaalistettu. Eli kunhan kessua kouluttaa oikeanlaiseen remmikäyttäytymiseen yms. muunlaiseen, niin se ei niinkään räyhää.

 

Timi kirjoitti:

Ja eroaako jollain merkittävällä tavalla (säkäkorkeuden lisäksi ) muista saksanpystykorva tyypeistä?

Ulkonäöllisesti vai luonteellisesti?

Ulkonäöltään kessut ovat ehkä hieman nallemaisempia ja voimakasluustoisempia, sekä myöskin näyttävämpiä. Kleinit ovat kessuihin verrattaessa kettumaisempia ja enemmän terhakkaamman näköisiä. Ja kessuilla on sallittuna vain tuo harmaa väritys. Luonne puolesta tuli jo oikeastaan mainittua :D

 

Timi kirjoitti:

Entäpä terveys? käsityseni mukaan saksanpystykorvat ovat (vielä) todella terveitä.

Ovat perusterveitä. Anatomia on aikalailla peruskoiran anatomia, vaikka kessuilla tuuhea turkki onkin. Turkki ei kyllä ole minkäänlainen este keeshondin elämälle tai millekkään muullekaan. (Kesäisin on hiukan kuuma välillä) Perinnöllistä sairautta PHPT:tä on kessuilla jonkinverran, mutta nykyään yleensä jalostukseen käytettävät yksilöt tutkitaan ja näinollen sairaat karsitaan jalostuksesta pois. PHPT negatiivisista tulee aina terveitä jälkeläisiä tämän taudin osalta. Jonkinverran saattaa olla iho ongelmia, kuten hilseilyä. Sanoisin kuitenkin että keeshond on hyvin terve rotu :)

Toivottavasti sait jotain käsitystä vastausten perusteella, vaikkakin kokemusta on vain kahdesta kessusta. Kannattaa tutkia rotuyhdistyksen sekä kasvattajien sivuja :D

Muokattu viimeksi: 02.01.12 18.51
02.01.2012 19.11

Vastaan yhden kessu-uroksen kokemuksella. :D

Keeshondit ovat vilkkaita ja itsevarmoja karvapalloja. Joitakin pehmeämpiä yksilöitä olen tavannut, mutta yleisesti tuntuvat olevan aika itsetietoisia ja ilmaisevat mielipiteitään rohkeasti. Miellyttämisenhalua ei löydy samalla tavalla kuin joiltakin paimenkoirilta, mutta kessut nauttivat kyllä yhteisestä tekemisestä omistajan kanssa. Omani on varsin itsenäinen ja pitää enemmän harrastuksista, joissa saa huolehtia osuudestaan itse ilman turhia ohjeita (esimerkiksi mejästä pitää kovasti). Yleisesti kessuja tuntuu näkevän näyttelyiden lisäksi tokossa, agissa, pelastuskoiratoiminnassa ja mejässä.

Kessu on perusaktiivinen koira. Vaatii kyllä tekemistä ja ulkoilua, muttei omistajan tarvitse olla omistautunut metsässä rämpimiselle. Omani liikkuu päivittäin 5-10km yleensä yhtenäisenä lenkkinä vaihtelevissa maastoissa ja ehdottomasti osan matkaa irti ja on tyytyväinen. Lepopäivistä ei erityisemmin pidä vaan alkaa nopeasti keksiä omaa tekemistä sisällä.

Aake on periaatteessa varsin välinpitämätön kaikkia vieraita ihmisiä kohtaan. Niin kauan kun eivät uhkaa perhettä tai sitä, saavat olla rauhassa. Tutustuu hiljalleen uusiin tuttavuuksiin, muttei näytä parhaita puoliaan kuin niille, joita on tavannut pennusta pitäen. Reviiritietoisena ottaa vieraat vastaan hieman epäluuloisesti, mutta antaa olla rauhassa jos olen näyttämässä, että kuuluvat nyt laumaan ja sillä selvä.

Koirissa ei oikein siedä muita uroksia ja on herkkä joutumaan tappeluun niiden kanssa. Suuremmassa koiralaumassa yleensä vain haistelee nopeasti jokaisen läpi, muttei erityisemmin kiinnostu leikkimisestä vaan touhuaa yksin. On kulkenut pienestä pitäen erilaisten koirien kanssa ja ymmärtää niitä hyvin, muttei vaan ole kovinkaan kiinnostunut. Kaikesta huolimatta nauttii eniten laumassa elämisestä, tosin taitaa johtua siitä, ettei Aake ole koskaan ollut ainoa koira. :D Uroksille uhoaminen on rauhoittunut huomattavasti iän myötä, mutten usko että tulee koskaan hyväksymään pompotusta toisilta. Loppujen lopuksi varsin helppo muiden kanssa, kunhan tilaa väistää on eikä kukaan tule hyppimään nenille.

Eli aika pitkälti omani on yhden ihmisen koira. Aake on kiintynyt minuun eikä osoita kiinnostusta muita kohtaan paitsi ehkä ruuan toivossa. :D Perheenjäseniini tosin on kiintynyt myös, muttei silti samalla tavalla. Puolustaa herkästi niin itseään, kotia kuin minua, mutta vain aiheesta eikä mitenkään sokeasti hyöki. Mitä olen kessuja tavannut, on omani ehdottomasti sieltä varautuneemmasta päästä. Suurin osa on leppoisampia ja sosiaalisempia, mutta myös näitä mahtuu joukkoon. Itse pidän kovasti varautuneemmasta luonteesta, eikä kessun mielestäni kuulu olla sellainen kaikkia rajattomasti rakastava. :D

Terveyspuolesta itselläni ei ole kovinkaan laajaa kuvaa, mutta sanottaisiinko että perusterve rotu on. Oireilevat luusto-ongelmat ovat hyvin harvinaisia, samoin tietääkseni vakavat silmäsairaudet. Epileptikkoja ja kilppariongelmaisia on tavattu. Mutta tosiaan paremman kuvan saa ehkä yhdistyksen ja koiranetin tietoja selaamalla.

Kysele vain lisää jos vielä kiinnostaa kuulla. Otantani kattaa pitkälti vain tuon oman yksilön ja muutamia muita, joita olen tavannut.

02.01.2012 19.35
021902100_r
Viestejä: 73
Tampere

Entäpä sopeutuuko kessu kaupunkiolohin vaiko onko enemmän maalaiskoira?

Haukkuherkyys kova? Tietysti kaikki pystykorvat nyt osaavat ja saavat kohtuullisesti ääntään käyttää,kuuluuhan se koiran luontoon,mutta onko erityisen kova haukkumaan?

Onko kessu "aikuisen koira" vaiko voisiko ajatella myös nuoren ( 15 v-->) harrastuskaveriksi?

Kiitos varsin kattavista vastauksista! :D

02.01.2012 19.59
Aake on ainakin tosi hiljainen mielestäni. Ei hauku kuin vahtiessaan ja silloinkin pääosin vain pihalla. Pentuna tosin kokeili ääntään pariin otteeseen, muttei jäänyt tavaksi aikuistuessa. Tapaamani muut kessut ovat myös aika hiljaisia. Osa tosin tykkää haukkua innostuessaan ja kaikki aloittavat haukkumisen jos kaveritkin aloittavat, joten lauman hiljentäminen voi vaatia työtä. :D

Soveltuu hyvin niin kaupunkiin kuin maalle. Hyvät lenkkimaastot ovat toki toivottavat, sillä jokaisen koiran kohdalla irti liikkuminen on tehokkainta liikuntaa. Nuoren koiraksi sopii myös, kunhan osaa olla riittävän jämäkkä päätöksissään ja muutenkin koiranhoitotaidot kunnossa. Kessu on kuitenkin kooltaankin (15-20kg) vielä sellainen, että sen hallitsee ongelmatilanteissa pienemmänkin kokoinen ihminen.
02.01.2012 22.02
Avatar_female
Viestejä: 386

Yhtä haukkuherkkiä kessut eivät ole kuin pienemmät saksanpystykorvat, mutta haukkuvat yleensä vahtiakseen ja jotkut innostuessaan (kuten Fanta). Koulutuksen avulla tuota haukkuherkkyyttä pystyy hallitsemaan, mutta (riippuen kovasti yksilöstä) täysin hiljaista ei kessusta saa.

En näkisi mitään suurta estoa miksei kessu voisi olla nuoren harrastuskoirana, kunhan osaa asettaa rajat koiralle ja on innokas touhuamaan sen kanssa.

22.01.2012 17.59
022617123_r
Viestejä: 762
Ylöjärvi

Haluaisin keeshondin mutta sen pitäisi asua ulkotarhassa toisen koiran(uroksen) kanssa. Toki pentuajan se voi viettää sisällä.

Pysyykö hyvin vapaanan ja olisiko hyvä agilitykoira ? Entä onko tällä rodulla kauheasti sairauksia? Ja hinta ? Ja pitääkö turkkia pestä usein ?

http://harrastushaukut.blogspot.fi
22.01.2012 18.06
Avatar_female
Viestejä: 35

Kessu ei sovellu ulkokoiraksi. Niistä sanotaankin:

" Lämpimän turkkinsa vuoksi keeshond ulkoilee mielellään huonollakin säällä, mutta seurallisen luonteensa vuoksi se ei sovellu ulkokoiraksi. Keeshondit viihtyvät perheensä kanssa, kiintyvät vahvasti omistajaansa ja ovat aina valmiita osallistumaan kaikkeen toimintaan. "

22.01.2012 20.21
Avatar_female
Viestejä: 386
Vinski kirjoitti:

Haluaisin keeshondin mutta sen pitäisi asua ulkotarhassa toisen koiran(uroksen) kanssa. Toki pentuajan se voi viettää sisällä.

Pysyykö hyvin vapaanan ja olisiko hyvä agilitykoira ? Entä onko tällä rodulla kauheasti sairauksia? Ja hinta ? Ja pitääkö turkkia pestä usein ?

Kessu ei sovi kokopäiväiseksi tarhakoiraksi ollenkaan, toki se voi siellä aikaansa viettää, mutta kyllä sen tulee köllötellä sisälläkin omistajan rapsuteltava. Keeshondit on sosiaalisia ja vaikka turkkia löytyykin, voi paukkupakkasilla tulla kylmäkin. Charli viettää päivät pääosin ulkona häkissään ja myös yötkin, mutta jokapäivä se on myös sisällä ihmisten seurassa.

Se pysyykö kessu hyvin vapaana, on aika paljolti kiinni koulutuksesta ja yksilöstä. Varmasti paremmin irrallaan pysyy kuin jotkut metsästyskoirat, mutta voi utelias ja seikkailunjanoinen kessukin tehdä pieniä tutkimusretkiä, jos se jätetään pihalle irrallaan. Agilityyn rotu sopii hyvin ja myöskin ihan perusterve on. Hinta on 1000 euron paikkeilla. Turkkia tarvitsee pestä yleensä vain silloin kun se on kurainen, liika pesu huonontaa turkin laatua.

22.01.2012 21.30
022617123_r
Viestejä: 762
Ylöjärvi
No tarhassa olisi lämmitetty koppi, no pitää vielä harkita :)
http://harrastushaukut.blogspot.fi
22.01.2012 21.35
mulla on nyt jo viikon ollu kessupoika Ax :) kyllä tämä rotu on aivan ihana, ohitti sammaritkin ihan kevyesti :)
Keeshond Seeslahden Elokuun Asteri "Ax" s.19.9.2011 & Samojedi HeJW-11 Funny Fabric Joker's Wild Card "Sulo" s.28.10.2010 <3
14.05.2012 13.38
021568846_r
Viestejä: 1
Kiiminki

Paljon onnea uudesta perheenjäsenestä =)

Tainnu jo melkoisesti kasvaa tuosta tammikuusta =)

Täälläkin on haaveissa saada kessu kasvattamaan meidän perheen lukumäärää neljällä tassulla <3 =)

Kyllä sen huomaa, että kessuja on Suomessa vain jotain about 500, kun ei niitä kovin vastaan kävele. Mutta niinhän se on, että ei se niinkään se määrä vaan laatu =)

14.05.2012 18.48
022631136_r
Viestejä: 450
Ljungby
Joskus tulevaisuudessa aion kyllä keeshondin hankkia tämän meidän pikku-kessun (ja siskon lapinkoiran) lisäksi. Alunperin meidän pitikin kyllä hommata keeshond, mutta päädyinkin mittelspitziin kun niitä oli sillä hetkellä enemmän tarjolla (ja tammikuu oli ainoa otollinen hetki kun pystyin koiran hankkimaan). (;
lonkat D/D, kyynärät 0/0, polvet 0/0, silmät OK, sydän OK (pieni sivuääni)
15.01.2013 15.49
Avatar_female
Viestejä: 1

Kessu on koko perheelle uskollinen SEURAKOIRA, joten tarvitsee ehdottomasti ihmisten seuraa eikä sen takia(kaan) sovellu pelkästään ulkona asuvaksi koiraksi, vaikka miten olisi lämmitetty koppi...Rotua on siinä tapauksessa mietittävä vielä uudestaan (ja ylipäätään miksi ottaa koiraa ollenkaan, JOS se sitten elelee vain ulkona...No, nämä on näitä asioita mistä saa vaikka väittelynkin aikaiseksi, joten ei siitä sen enempää...) Rotuja on paljon ja varmasti on sellaisiakin, joilla on sitten muita kun seurakoiran ominaisuuksia enemmän. Itsellä ollut kaksi kessua ja kolmatta tulossa. Kessussa on niin paljon hyviä puolia, että ei enää tarvitse muuta rotua edes harkita... :)

09.05.2018 06.44
Avatar_male
Viestejä: 175

mt0509 rolex watches abercrombie and fitch birkenstock shoes kate spade outlet michael kors canada goose uk canada goose jackets uk oakley sunglasses hermes bags coach outlet cheap nfl jerseys polo ralph lauren outlet online moncler supreme new york ferragamo shoes jordan shoes kate spade outlet store coach factory outlet mont blanc coach outlet store online clearances longchamp outlet oakey sunglassesmichael kors outlet coach factory outlet harden vol 1 adidas shoes coach factory outlet michael kors outlet canada goose outlet christian louboutin outlet uggs outlet ugg outlet uggs outlet fitflopscanada goose jackets moncler jackets michael kors outlet pandora charms pandora outlet pandora jewelry official site cheap uggs mbt shoes asics shoes canada goose outlet birkenstock outlet philipp plein shirt cheap ray bans gucci handbags nike zoom coach outlet store pandora jewelry adidas nmd michael kors outlet jordan shoes coach outlet ugg outlet michael kors outlet clearance valentino shoes michael kors outlet clearance ralph lauren outlet burberry outlet jordan shoes polo ralph lauren outlet onlinepolo ralph lauren outlet pandora jewelry louis vuitton pandora outlet michael kors outlet kate spade handbags coach factory outlet coach factory outlet online polo ralph lauren outlet oakley sunglassespandora outlet cheap ray ban sunglasses mcm handbags nfl jerseys wholesale nmd adidas adidas yeezy boost coach outlet nike air max polo ralph lauren outlet online coach outlet ralph lauren outlet air max 2018 mulberry bags moncler jackets adidas yeezy longchamp outlet online nike shoes coach outletcanada goose uk timberland boots michael kors outlet pandora jewelry polo ralph lauren outlet kate spade outlet pandora charms canada goose jackets mont blanc pens canada goose outlet louboutin shoesadidas yeezy coach outlet kate spade supra shoes nike air max jordan retro 11 fitflops sale polo outletcheap oakley sunglasses pandora charms uk canada goose sale uggs tiffany and co new balance shoes coach outlet discount oakley sunglasses cheap mlb jerseys china cheap jordan shoes canada goose sale cheap jordans free shipping canada goose uk coach canada michael kors outlet moncler outlet ray ban sunglasses discount cheap mlb jerseys air max 2018 canada goose outlet rolex watches ray ban sunglassescanada goose outlet moncler jackets ugg outlet coach factory outlet oakley sunglasses coach outlet kate spade outlet store moncler outlet michael kors outlet online fred perry polo jordan retro longchamp outlet coach outlet online ugg boots adidas nmd nike outlet online nike outlet adidas superstarchristian louboutin north face jackets jordans fitflops cheap jordans for sale north face jackets mbt shoes ecco shoes adidas yeezy air max 97 cheap jordans yeezy boost coach factory outlet supreme clothing hollister clothing nike shoes for men polo outlet converse shoes nike outlet adidas outletbirkenstocks air jordan shoes coach factory outlet pandora jewelry official site kobe bryant shoescoach factory outlet online red bottom shoes adidas campus pandora jewelry oakley sunglasses sale coach outlet store mbt birkenstock shoes kate spade outlet store tods outlet adidas outlet coach factorty outlet christian louboutin louis vuitton outlet cheap jordans valentino shoes outlet ralph lauren kate spade handbags nike shoes kate spade outlet louis vuitton outlet online uggs michael kors handbagsmichael kors outlet toms outlet louis vuitton outlet timberland boots yeezy boost canada goose uk kate spade handbag pandora jewelry outlet ray ban sunglasses air max 2019 coach outlet canada pandora charms sale clearance converse outlet store canada goose jackets coach outlet canada goose sale skechers shoesjordan shoes coach outlet nike store coach outlet store adidas yeezy boost hermes handbags coach outletnorth face outlet ultra boost ralph lauren outlet coach factory outlet coach outlet polo ralph lauren outlet online coach outlet ugg outlet mlb jerseys birkenstock sandals michael kors handbags adidas yeezy michael kors ugg boots on sale toms shoes canada goose jackets coach outlet store christian louboutin outlet kate spade nike huarache coach outlet online pandora jewelry jordan shoes birkenstock sandals adidas nmd shoes mcm outlet jordans fitflops sale clearance adidas nmd hermes handbags supra shoes yeezy boost pandora jewelry hermes outlet tory burch outlet polo outlet store ugg australiabirkenstock sandals ray ban sunglasses michael kors outlet canada goose jackets tory burch outlet online coach factory outlet gucci handbags outlet hermes handbags ray ban sunglasses discount canada goose outlet ralph lauren outlet cheap jordans oakley sunglasses reebok shoes adidas nmd coach outletfitflops sale clearance pandora charms fitflops sale michael kors outlet online coach outlet michael kors outlet clearance pandora jewelry new balance outlet pandora charms louis vuitton yeezy 350 boostnike shoes louis vuitton handbags timberland boots moncler outlet louis vuitton outlet store cheap oakley sunglasses prada outlet toms outlet nike outlet online mulberry uk vans store canada goose yeezy boost adidas shoes air max 2017 tiffany and co birkenstock outlet tiffany outlet ralph lauren sale clearance pandora outlet uggs michael kors outlet ralph lauren sale adidas superstar pandora charmsmichael kors outlet canada ray ban sunglasses polo ralph lauren outlet ugg boots adidas outlet pandora charms sale coach outlet store online coach outlet online ralph lauren uk oakley sunglasses birkenstock sandals ralph lauren tory burch outlet store salvatore ferragamo shoes louboutin shoes fitflops sale clearance canada goose outlet burberry outlet moncler outlet canada goose outlet christian louboutin shoes ugg outlet ralph lauren sale clearance michael kors outlet canada polo ralph lauren outlettimberland outlet ralph lauren outlet online fred perry canada goose outlet air jordans michael kors outlet michael kors outlet red bottoms shoes nike shoes prada handbags uggs canada cheap jordansmoncler jackets pandora jewelry mulberry handbags pandora charms sale clearance jordan shoes burberry outlet store adidas yeezy boost kevin durant shoes polo ralph lauren cheap oakley sunglasses vans shoespandora charms ralph lauren canada goose michael kors factory outlet red bottoms nba jerseys longchamp handbags michael kors outlet clearance nike free run nike air max outlet fitflops abercrombie coach factorty outlet cheap oakley sunglasses mulberry outlet air jordans pandora charms nike free 4.0 coach factory outlet kate spade outlet canada goose jackets cheap nba jerseys nike air max coach factory outlet kate spade outlet burberry outlet coach outlet gucci outlet philipp plein outlet ralph lauren outlet supreme clothing nike outlet store air jordan shoes nike outlet adidas shoes adidas canada goose uk coach outlet air max 90 valentino shoes michael kors outlet online louboutin shoes adidas originalscanada goose outlet kate spade ralph lauren uk kate spade outlet store yeezy boost fitflops oakley sunglasses adidas shoes coach outlet canada goose michael kors outlet salvatore ferragamo ralph lauren sale clearance hermes birkin moncler jackets canada goose oakley sunglasses outlet fitflops ferragamo outlet adidas shoes birkenstock canada goose outlet cheap nfl jerseys timberland boots outlet ecco shoes for men moncler jackets outlet coach outlet store puma shoes timberland outlet oakley sunglassesair max 97 moncler coats cheap ray ban sunglasses ralph lauren outlet nike shoes cheap mlb jerseyscoach outlet pandora store ugg boots on sale michael kors outlet clearance adidas yeezy coach outlet store coach outlet store kate spade bags pandora jewelry louis vuitton outlet online nmd shoes kobe shoes michael kors outlet canada pandora tory burch outlet cheap nike air max oakley sunglasses coach outlet hermens bags tory burch outlet replica watches ray ban sunglasses pandora charms ugg boots nike outlet michael kors outlet yeezy boost 350 pandora jewelry outlet moncler outlet christian louboutin outlet canada goose jackets moncler outlet coach outlet supreme clothing cheap jordans kate spade outlet mt0509

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti