Undulaatti (Lemmikkilinnut > Yleistä keskustelua linnuista)

12.09.2009 14.06
Avatar_male
Viestejä: 1
Ostin tänään eläinkaupasta noin 3 kuukauden ikäisen undu koiraan. Lintu oli tullut kauppaan eilen kasvattajalta. Se oli matkannut Jalasjärveltä kasvattajalta seinäjoelle eläinkauppaan ja tänään tunnin ajomatkan Seinäjoelta meille kotiin. Undu on ihan pörrössä, nukkuu vain ja ripuloi. Onko tämä vain matkaväsymystä ja stressiä, vai onko mahdollista että kasvattaja olisi myynyt eläinkauppaan sairaan linnun? Neuvokaa pliis!!
13.09.2009 10.31
000049035_r
Viestejä: 1251
Tuossa on aika lyhyen ajan sisällä paljon stressiä pienelle linnulle, joten ei ole ihme, että lintu ei ole ihan parhaassa kunnossa. Näyttikö lintu kaupassa jo sairaalta? Voi olla, että lintu on lähtenyt kasvattajalta aivan terveenä, mutta matkan aikana saanut kylmää ja stressannut ja on nyt sitten huonossa kunnossa. Mutta tietysti voi olla että lintu on ollut sairas jo kasvattajalla, joillekin voi olla linnun kunto aivan yhdentekevä. Laita ihmeessä lämpölamppu, ja seuraile linnun vointia.
14.09.2009 21.45
020697914_r
Viestejä: 93
Tampere
Niin. ekoina päivinä kannattaa seurata undulaattia tarkasti.
19.10.2010 09.35
Mun uudet undut teki samaa ku sain ne. mut juttelin niille ja luin niille niin että ne unohti jo sen pelon sit ne jo oliki mun kamuja. ja rupes pikkusen lauleskelemaan ja seuraavana päivänä oli mun synttärit niin sit koko kämppä oli ihan täynnä pikku lapsii. ja sitä ne vähä kyllä ihmetteli... :_D
19.11.2010 18.15
020314181_r
Viestejä: 78
Rovaniemi
Mutta alottajalle että etkö ottanut sille kaveria? Ei liity varmaankaan siihen ripulointiin siis.. Mutta undulaattejahan pitäisi olla ainakin kaksi..
05.12.2010 23.12
oon aatellu hankkii undulaatin mut meijän perheessä on yks aika allerginen esim. koirille sopisiko undulaatti meille ja miten se allergisoi??
06.12.2010 20.26
018780643_r
Viestejä: 167
Tampere
Nuppu kirjoitti:
oon aatellu hankkii undulaatin mut meijän perheessä on yks aika allerginen esim. koirille sopisiko undulaatti meille ja miten se allergisoi??

Undulaatti ei ole linnuista pahimpia allergisoijia, mutta niistä lähtee kyllä höyhenpölyä ja höyheniä. Allergioita on erilaisia, ja koirille allerginen ihminen ei välttämättä ole allerginen linnuille. Suosittelisin sinua menemään allergiatesteihin ja viettämään aikaa eläinkaupassa lintujen luona taikka jonkin lintuharrastajan luona. Fiksu veto voisi olla linnut hankkiessa mahdollistaa ns. koeaika, eli voisit palauttaa linnut jos allergiaa ilmaantuu. Ei kannata ottaa riskiä ja hankkia lintua suinpäin, sillä ne ovat tunnetusti melko allergisoivia eläimiä ja stressaavat kodinvaihdoista. Allergia ei myöskään ole mikään leikinasia.

07.12.2010 20.53

Juu mä vähän aattelin että ottaisin joltain linnun koeajalle. Nii sit vois nähä vähä tarkemmin onko sitä sitte hyvä ottaa. IKiitos paljon tiedosta:)

07.12.2010 21.18
020338239_r
Viestejä: 358
Helsinki
Nuppu, onko koirallas riistaviettiä? Meillä näiden kahden hullun kanssa kesti aika kauan (joku pari viikkoo), että hyväksyivät linnut eivätkä halunneet teurastaa niitä suoraan häkkiin. :D Nyt eivät välitä niistä ollenkaan, mutta ei voi todellakaan samaan aikaan pitää tirppoja vapaana kun koirat joutuis sulkee jonnekkin. Että meillä linnut ei pääse häkistä edes viikoittain ulos, mutta ei ne kyllä lentämisestä kauheasti nautikaan. :DD Tykkäävät vaan matolla tepastella ja tuhota paikkoja. :D Ja sit nopeasti takas häkkiin.
09.12.2010 18.43
Hans kirjoitti:
Nuppu, onko koirallas riistaviettiä? Meillä näiden kahden hullun kanssa kesti aika kauan (joku pari viikkoo), että hyväksyivät linnut eivätkä halunneet teurastaa niitä suoraan häkkiin. :D Nyt eivät välitä niistä ollenkaan, mutta ei voi todellakaan samaan aikaan pitää tirppoja vapaana kun koirat joutuis sulkee jonnekkin. Että meillä linnut ei pääse häkistä edes viikoittain ulos, mutta ei ne kyllä lentämisestä kauheasti nautikaan. :DD Tykkäävät vaan matolla tepastella ja tuhota paikkoja. :D Ja sit nopeasti takas häkkiin.

siis on nupulla riistaviettiä ja käytetäänkin sitä joskuss metsällä, mutta en ole nähnyt miten se lintuihin suhtautuisi varmaa olis sama juttu ku teillä

Muokattu viimeksi: 09.12.10 19.35
11.12.2010 10.59

Kertokaa nyt mulle et minkälaisia undut ovat lemmikkeinä??

 

Muokattu viimeksi: 11.12.10 11.00
11.12.2010 11.09
020338239_r
Viestejä: 358
Helsinki
Nuppu, undulaatit ovat rehellisesti sanottuna aika raivostuttavia lemmikkejä. :D Ne on tosi sotkusia, siis häkin ympäristö pitää imuroida joku 5krt päivässä. Vaikka meillä on rikkaimurikin (lintuja varten ostettu), se on tosi ärsyttävää. :D Sit ne mekastaa ihan kauheesti, välillä se on ihan kivaa ku ne osaa lauleskella kyl ihan nätiskin, mut jos pitäis kokeisii lukee ni kuuluu vaan kauheeta mekastusta ni meinaa hermot palaa. :D
Ku noi linnut kupsahtaa ni en kyllä heti oo uusia ottamassa, sen verran hermoja raastavia niin hoidollisesti ku äänellisestikin! Eli suosittelen miettimään tarkkaan, jaksaako tommosia lintuja hoitaa.
11.12.2010 18.30
018780643_r
Viestejä: 167
Tampere

Aika karua tekstiä - linnuista joko tykkää tai sitten ei tykkää. Itse olen niihin niin sydämeni menettänyt, että minun rakkauttani niihin ei saa särkymään huuto, sotkeminen tai paikkojen tuhoaminen.

On totta, että linnut ääntelevät. Kannattaa käydä jonkun ihmisen luona kuuntelemassa ja pohtia, jaksaako sitä kuunnella. Eivät ne jatkuvasti ääntele, mutta etenkin undulaateilla on tapana keskustella sirkuttamalla. Ääni ei ole kova, mutta suhteellisen jatkuva. On taas toisia lintuja, jotka ääntelevät harvemmin mutta sitäkin äänekkäämmin. Meillä on neitokakaduja, joista lähtee kyllä kovempi ääni, muttei niin yhtenäinen. Joskus kun aurinko paistaa niin kyllä se ääni on aika kova, mutta olen tottunut siihen, pistän oven kiinni ja ääni ei häiritse minua (paitsi olen muutamaan kertaan kironnut aamulla kun Alpo- koiraamme kosiskelee epäinhimilliseen ajankohtaan, vaikka olisi hämärää). Samassa huoneessa tosin en voisi kuvitellakaan asuvani lintujen kanssa, enkä suosittele sitä kennellekään muulle (se jos jokin saa hermot palamaan).

Ja sotkusta, minusta 5krt päivässä on aika liioiteltua. Meillä on 3 neitokakadua ja siivoan niiden sotkuja ehkä 3 kertaa viikossa. Kyllähän siihen maahan kerkeää siinä ajassa tulla muutamia siementen kuoria, muttei niin paljoa että ne häiritsisivät minua. Totuus on, että lattia ei säily täysin puhtaana paljoa tuntia kauempaa. Sotkua voi vähentää laittamalla esim. kuppi nurkkaan ja pleksi molemmille puolille, jolloin roskat kimpoavat häkkiin.

Sitten kun on miettinyt näitä negatiivisia puolia, niin voi miettiä, että miksi haluaa linnun? Mikä tekee linnusta hauskan eläimen? Minusta niiden käyttäytyminen, älykkyys ja touhukkuus. Kaksi undulaattia pienessä häkissä voi olla tylsä näky, minusta undulaatteja tulisi aina olla vähintään 4, mielellään vielä enemmän. Häkki saa olla melko kookas (väh. metrin pitkä) ja paljon virikkeitä. Mitä enemmän undulaatteja, mitä enemmän virikkeitä ja mitä terveempiä lintuja, sitä hauskempia eläimiä ne ovat. Itse jaksan katsella lintujen touhua vaikka tunteja, kun ne tuhoavat häkissä olevaa pajuhässäkkää, pahvilaatikkoa ja leikkivät leluillaan. Urpon ja Alpon kuhertelu on todella suloista. Lisäksi undulaatit ovat uteliaita ja rohkeita lintuja, jotka vapaana ollessaan tulevat helposti tutkimaan ihmisten toimia, meillä linnut haluaa osallistua kaikkeen. Kun istun sohvalla katsomassa telkkaria, sylissäni on pian 3 lintua näpräämässä kaulakorujeni kanssa. Tosin luottamuksen syntyminen vaatii oikeanlaista kohtelua ("positiivinen koulutus"=linnun eleitä lukemalla näyttää linnulle, ettei ihminen tee mitään, mistä lintu ei pidä). Lisäksi kesyttäminen onnistuu parhaiten lintujen ollessa nuoria.

Linnut ovat persoonia. Parvessa jokaisen persoona korostuu ja ne ovat rohkeampia. Kaksi unduaattia on mielestän hiukan lohduton näky. Itselläni on tosiaan neitsikoita joihin vertaan, mutta niiden käyttäytyminen on jokseenkin samanlaista. Poikkeuksena, että mielestäni undulaateilla se parven suuruus korostuu enemmän kuin neitokakaduilla, joita voi hyvin pitää pienessäkin parvessa (pareittain), niiden ollen onnellisia. 

Muokattu viimeksi: 11.12.10 18.36
11.12.2010 18.44
020338239_r
Viestejä: 358
Helsinki

Meillä imuroidaan se häkin ympäristö 5 krt päivässä, koko ajan saa olla melkein imurimessa kiinni. 3 krt viikossa, huh huh ei onnistuisi meillä! Sotku olis jotain aivan järkyttävää, eikä meillä elellä paskassa tai siemenissä, ei yhtään.

Meillä kun linnut on olkkarissa ja koirat tassuttelee siinä häkinkin lähellä, niin koko asunto ois vuorattu siemenillä jos niitä ei imuroitaisi sen viisi kertaa päivässä.

Noh, meillä linnut ovat kyllä ihan onnellisia vaikka kaksin ovatkin.

12.12.2010 12.48
018780643_r
Viestejä: 167
Tampere
Ajattelin vain kun sinulta ei tullut paljoa positiivista sanaa undulaateista. Mielestäni undulaatit ovat uskomattoman hauskoja, eloisia, kekseliäitä ja rohkeita - aina touhussa. Undulaatin oikea luonne ei tule esiin kahdestaan, sillä ne on luotu elämään parvessa.
15.06.2011 18.54
021409364_r
Viestejä: 17
Järvenpää

Kyllä undut tekevät samat asiat kahdestaan kuin porukassakin. Porukassa vaan voi käydä niin että joku jää ikään kuin ulkopuolelle eli sitä hyljeksitään.

Ja Hans ei sitä häkin ympäristää tarvii joka viides minuutti olla imuroimassa ei meillä ainakaan linnut sotke niin paljon että viis kertaa päivässä pitäs imuroida.

Ja undulaatteja ostaessa tulee kyllä miettiä jaksaako sitä ''huutoa'' minun mielestäni niitten laulu ei ole mitään rumaa vaan ihan kaunista. Mutta jos joku ei kestä meteliä ei kyllä lintua kannata hankkia sillä hiljaista lintua ei ole...

16.06.2011 10.41
Avatar_female
Viestejä: 1544
Kun ruoat antaa häkin pohjalta kupista tai laittaa ruokakuppien viereen pleksin, ei siemenenkuoria tipu lattioille paljoakaan.
16.02.2012 10.22

Se on totta, että unduista lähtee ääntä. Kannattaa tosiaan vierailla jonkun luona, jolla on lintuja, että tietää mitä tuleman pitää.

Kyllä siihen tottuu! Enimmäkseen undut kujertaa ja sirputtaa keskenään, ja siihen tottuu ensimmäisten viikkojen aikana viimeistään, se on sen jälkeen yksi niistä kodin normaaleista ns. taustaäänistä :) Mutta sitten kun undut oikein innostuvat tai tulee pientä kränää, ne kuljuu, säksättää ja rääkyy ihan mahottomasti, ja ite ainakin jos poden järetöntä päänsärkyä niin ei se ole mitään hunajaa korville, ja joskus käyn nakkaamassa peiton häkin päälle keskellä päivääkin, jos en jaksa niiden älämölöä kuunnella, ja pitävät enemmän ääntä kuin mitä niiden normaali ääntely on.

Sotkemisesta. Kyllä, undut sotkee ja siemeniä/untuvia leijuu häkin välittömässä läheisyydessä, mutta meillä en oo huomannu että ne leviäis muualle asuntoon, vaikka meilläkin koira on. Se on se häkin välitön läheisyys mikä on aika sotkuinen. Tähän ei auta sekään että ruokakipot on häkin pohjalla: meijän undut ainakin käy siinä kipolla ja lentelevät sitten myös orsille istumaan ja ampumaan tyhjiä kuoria millon minnekin Untuvia ei liioin muuten häkin ulkopuolella pilvin pimein ole, lähinnä sulkasadon aikaan vaan.

Häkki p*skaantuu ja sitä pitää puunailla suhteellisen usein, ellei halua toisia asuttaa ihan törkyisessä häkissä :/

Kannattaa siis harkita undujenkin ottamista tarkkaan.

04.03.2012 14.39

Mä oon aina tykännyt näistä, ja pitkäaikaisena haaveena on ollut hankkia. Vanhassa hoitopaikassa oli kaksi undua, mikä ehkä vaikutti asiaan (: Ne on vaan niin ihanan pirteän värisiä ja pitävät kaunista ääntä. Todella upeita eläimiä.

Onko näitä vaikea hoitaa?

Life's Short Eat Cookies
05.03.2012 12.49
022693932_r
Viestejä: 2237
Tampere
ei niitä oo sen vaikeempi hoitaa kun on lukenut ja kerännyt hyvän tietopohjan itelleen. Ne vaatii aikaa,tilaa ja rahaa tietysti. Niiden käsittely ja kesyttäminenki voi olla joskus hankalaa mutta, kun tietää mitä tekee niin kyllähän se siitä ;) ja kirjoista ei kannata kattoo sitten tietoa sinisilmäsesti, nykyään kirjat on väärällään vanhaa tietoa. undulaateista voi lukea vaikka täältä
TeraNymphicus's neitokakadu kasvatusta http://teranymphicus.blogspot.fi/
05.03.2012 14.37
021632724_r
Viestejä: 101
Kuopio

Samaa kun tera. Tosiaan ihanan värisiä ja pitävät kaunista ääntä. Käsikesyks kouluttaminen on melko helppoa tietenkin yhen kouluttaminen on helpompaa ,mutta kun niitä pitää olla vähintää 2 mutta ei sekään oo vaikeeta. Lelut ,ruoka,ja muut välttämättömät tavarat maksaa.

Kahden undulaatin häkin on oltava vähintään:70cm pitkä 45cm leveä 60cm korkea.tuokin tosiaan minimi. Mitä isompi sen parempi.

Joka päivä: siemeniä,viherrehua, vettä ja joskus hirssin tähkää.

Kerran päivässä:puhdista ruoka,juoma astiat.(itse pesen ne joka toinen päivä) päästä linnut vapaaksi lentämään.

Kerran viikossa:pese häkki ja tarvikkeet .

Niitä saa pesittää kun ne on vähän yli vuoden.

Undulaatit saattavat elää pitkäänkin. 

Muokattu viimeksi: 05.03.12 16.51
05.03.2012 14.51
Avatar_female
Viestejä: 1796
Undulaatteja tulisi olla 4, että ne saavat toisistaan täyden ilon irti. Parvea on lisäksi huomattavasti mukavampi seurata, kuin paria! Meillä oli alkuun vain 2, mutta kun saimme niille kaksi lisää, ensimmäiset kaksi piristyivät silmissä!
05.03.2012 16.54
021632724_r
Viestejä: 101
Kuopio

Totta turiset!

Mekin kun saadaan se lento häkki linnuille niin hankitaan varmaan pari lisää.

06.03.2012 08.02
021632724_r
Viestejä: 101
Kuopio

Ottaisin kantaa aiempaan keskusteluun.

Minulla onmlintujen häkki huoneessani eikä niitten laulu minua häiritse.ne osaavat laulaa kauniistikkin jos vain haluavat.ja mitä siihen sotkuun tulee,minä imuroin huoneeni kerran tai kaksi viikossa,että ei ne nyt niin paljon sotke. Nuppu jos tosiaan pidät undulaateista uskon että kestät niiden tuottaman äänen ja roskan

11.03.2012 16.04

Eikös undulaatit elä luonnossa suurissa parvissa? Kaipa niillä silloin on mukavampaa suuremmassa porukaassa (tosin se tekee sitten omistajalle lisä kuluja/hommia) :3

Ehkäpä vielä joskus saan näitä omaan kämppään :----)

Life's Short Eat Cookies
13.03.2012 12.31
022693932_r
Viestejä: 2237
Tampere
Panda kirjoitti:

Eikös undulaatit elä luonnossa suurissa parvissa? Kaipa niillä silloin on mukavampaa suuremmassa porukaassa (tosin se tekee sitten omistajalle lisä kuluja/hommia) :3

Ehkäpä vielä joskus saan näitä omaan kämppään :----)

Jep, undulaatit on tooosi isoissa parvissa ;) Mitä enemmän niitä on, sen onnellisempia ne on. Siks on sanottu että pitäis olla about 8 lintua että ne ois oikeesti onnellisia, mutta kaikilla ei siihen oo ihan mahollisuuksia niin mennään mielummin 4. (ja niitä undujahan pitää olla neljä, kaks ei oo parvi)

TeraNymphicus's neitokakadu kasvatusta http://teranymphicus.blogspot.fi/
01.03.2013 18.43
000046863_r
Viestejä: 42

"Uutta kotia etsii 4 undulaattia. 2 koirasta ja 2 naarasta, Iloisia ja terveitä pikku juttelijoita : ) Kuvia saa sähköpostiin ja katsomaan saa tulla. Kotiin jossa aiempaa kokemusta undulaateista! EI yksineläjiksi! Asumme Vantaalla. 30€ / kpl."

 

onko liian halpoja? kannattaako miettiä enempää tuota ilmoitusta? en ennen ole undulaatteja hommaillut, joten turvaudun teihin :)

01.03.2013 18.46
Avatar_female
Viestejä: 1796

Mistäpäin tämä ilmoitus on? Riippuu aikalailla siitä, vaikuttaa tosin varsin hyvältä.

01.03.2013 18.50
000046863_r
Viestejä: 42

ihan vain selailin öööööö....... olsikohan keltainen pörssi tai jotain sinne päin. katselin sieltä juurikin keskiverto hintaa jne. 

09.05.2018 06.39
Avatar_male
Viestejä: 175

mt0509 rolex watches abercrombie and fitch birkenstock shoes kate spade outlet michael kors canada goose uk canada goose jackets uk oakley sunglasses hermes bags coach outlet cheap nfl jerseys polo ralph lauren outlet online moncler supreme new york ferragamo shoes jordan shoes kate spade outlet store coach factory outlet mont blanc coach outlet store online clearances longchamp outlet oakey sunglassesmichael kors outlet coach factory outlet harden vol 1 adidas shoes coach factory outlet michael kors outlet canada goose outlet christian louboutin outlet uggs outlet ugg outlet uggs outlet fitflopscanada goose jackets moncler jackets michael kors outlet pandora charms pandora outlet pandora jewelry official site cheap uggs mbt shoes asics shoes canada goose outlet birkenstock outlet philipp plein shirt cheap ray bans gucci handbags nike zoom coach outlet store pandora jewelry adidas nmd michael kors outlet jordan shoes coach outlet ugg outlet michael kors outlet clearance valentino shoes michael kors outlet clearance ralph lauren outlet burberry outlet jordan shoes polo ralph lauren outlet onlinepolo ralph lauren outlet pandora jewelry louis vuitton pandora outlet michael kors outlet kate spade handbags coach factory outlet coach factory outlet online polo ralph lauren outlet oakley sunglassespandora outlet cheap ray ban sunglasses mcm handbags nfl jerseys wholesale nmd adidas adidas yeezy boost coach outlet nike air max polo ralph lauren outlet online coach outlet ralph lauren outlet air max 2018 mulberry bags moncler jackets adidas yeezy longchamp outlet online nike shoes coach outletcanada goose uk timberland boots michael kors outlet pandora jewelry polo ralph lauren outlet kate spade outlet pandora charms canada goose jackets mont blanc pens canada goose outlet louboutin shoesadidas yeezy coach outlet kate spade supra shoes nike air max jordan retro 11 fitflops sale polo outletcheap oakley sunglasses pandora charms uk canada goose sale uggs tiffany and co new balance shoes coach outlet discount oakley sunglasses cheap mlb jerseys china cheap jordan shoes canada goose sale cheap jordans free shipping canada goose uk coach canada michael kors outlet moncler outlet ray ban sunglasses discount cheap mlb jerseys air max 2018 canada goose outlet rolex watches ray ban sunglassescanada goose outlet moncler jackets ugg outlet coach factory outlet oakley sunglasses coach outlet kate spade outlet store moncler outlet michael kors outlet online fred perry polo jordan retro longchamp outlet coach outlet online ugg boots adidas nmd nike outlet online nike outlet adidas superstarchristian louboutin north face jackets jordans fitflops cheap jordans for sale north face jackets mbt shoes ecco shoes adidas yeezy air max 97 cheap jordans yeezy boost coach factory outlet supreme clothing hollister clothing nike shoes for men polo outlet converse shoes nike outlet adidas outletbirkenstocks air jordan shoes coach factory outlet pandora jewelry official site kobe bryant shoescoach factory outlet online red bottom shoes adidas campus pandora jewelry oakley sunglasses sale coach outlet store mbt birkenstock shoes kate spade outlet store tods outlet adidas outlet coach factorty outlet christian louboutin louis vuitton outlet cheap jordans valentino shoes outlet ralph lauren kate spade handbags nike shoes kate spade outlet louis vuitton outlet online uggs michael kors handbagsmichael kors outlet toms outlet louis vuitton outlet timberland boots yeezy boost canada goose uk kate spade handbag pandora jewelry outlet ray ban sunglasses air max 2019 coach outlet canada pandora charms sale clearance converse outlet store canada goose jackets coach outlet canada goose sale skechers shoesjordan shoes coach outlet nike store coach outlet store adidas yeezy boost hermes handbags coach outletnorth face outlet ultra boost ralph lauren outlet coach factory outlet coach outlet polo ralph lauren outlet online coach outlet ugg outlet mlb jerseys birkenstock sandals michael kors handbags adidas yeezy michael kors ugg boots on sale toms shoes canada goose jackets coach outlet store christian louboutin outlet kate spade nike huarache coach outlet online pandora jewelry jordan shoes birkenstock sandals adidas nmd shoes mcm outlet jordans fitflops sale clearance adidas nmd hermes handbags supra shoes yeezy boost pandora jewelry hermes outlet tory burch outlet polo outlet store ugg australiabirkenstock sandals ray ban sunglasses michael kors outlet canada goose jackets tory burch outlet online coach factory outlet gucci handbags outlet hermes handbags ray ban sunglasses discount canada goose outlet ralph lauren outlet cheap jordans oakley sunglasses reebok shoes adidas nmd coach outletfitflops sale clearance pandora charms fitflops sale michael kors outlet online coach outlet michael kors outlet clearance pandora jewelry new balance outlet pandora charms louis vuitton yeezy 350 boostnike shoes louis vuitton handbags timberland boots moncler outlet louis vuitton outlet store cheap oakley sunglasses prada outlet toms outlet nike outlet online mulberry uk vans store canada goose yeezy boost adidas shoes air max 2017 tiffany and co birkenstock outlet tiffany outlet ralph lauren sale clearance pandora outlet uggs michael kors outlet ralph lauren sale adidas superstar pandora charmsmichael kors outlet canada ray ban sunglasses polo ralph lauren outlet ugg boots adidas outlet pandora charms sale coach outlet store online coach outlet online ralph lauren uk oakley sunglasses birkenstock sandals ralph lauren tory burch outlet store salvatore ferragamo shoes louboutin shoes fitflops sale clearance canada goose outlet burberry outlet moncler outlet canada goose outlet christian louboutin shoes ugg outlet ralph lauren sale clearance michael kors outlet canada polo ralph lauren outlettimberland outlet ralph lauren outlet online fred perry canada goose outlet air jordans michael kors outlet michael kors outlet red bottoms shoes nike shoes prada handbags uggs canada cheap jordansmoncler jackets pandora jewelry mulberry handbags pandora charms sale clearance jordan shoes burberry outlet store adidas yeezy boost kevin durant shoes polo ralph lauren cheap oakley sunglasses vans shoespandora charms ralph lauren canada goose michael kors factory outlet red bottoms nba jerseys longchamp handbags michael kors outlet clearance nike free run nike air max outlet fitflops abercrombie coach factorty outlet cheap oakley sunglasses mulberry outlet air jordans pandora charms nike free 4.0 coach factory outlet kate spade outlet canada goose jackets cheap nba jerseys nike air max coach factory outlet kate spade outlet burberry outlet coach outlet gucci outlet philipp plein outlet ralph lauren outlet supreme clothing nike outlet store air jordan shoes nike outlet adidas shoes adidas canada goose uk coach outlet air max 90 valentino shoes michael kors outlet online louboutin shoes adidas originalscanada goose outlet kate spade ralph lauren uk kate spade outlet store yeezy boost fitflops oakley sunglasses adidas shoes coach outlet canada goose michael kors outlet salvatore ferragamo ralph lauren sale clearance hermes birkin moncler jackets canada goose oakley sunglasses outlet fitflops ferragamo outlet adidas shoes birkenstock canada goose outlet cheap nfl jerseys timberland boots outlet ecco shoes for men moncler jackets outlet coach outlet store puma shoes timberland outlet oakley sunglassesair max 97 moncler coats cheap ray ban sunglasses ralph lauren outlet nike shoes cheap mlb jerseyscoach outlet pandora store ugg boots on sale michael kors outlet clearance adidas yeezy coach outlet store coach outlet store kate spade bags pandora jewelry louis vuitton outlet online nmd shoes kobe shoes michael kors outlet canada pandora tory burch outlet cheap nike air max oakley sunglasses coach outlet hermens bags tory burch outlet replica watches ray ban sunglasses pandora charms ugg boots nike outlet michael kors outlet yeezy boost 350 pandora jewelry outlet moncler outlet christian louboutin outlet canada goose jackets moncler outlet coach outlet supreme clothing cheap jordans kate spade outlet mt0509

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti