Kummitussirkat (Terraarioeläimet > Yleistä keskustelua terraarioeläimistä)

13.09.2009 00.12
Avatar_female
Viestejä: 877

Heips :) Tässä etin nyt tietoi ja yritän näit lajei yms opetella x) Maanantaina-tiistain mulle siis muuttaa muutama sauvis, faunattaresta saa lajeja B. rossius ja C. morosus. sieltä aattelin ekat sirkat hankkia, ja kattoo sit jos siirtyy muihin lajeihin :)

Mulla ois tossa valmiina smart laatikko kokoa 35cm korkee, 45cm pitkä ja 25cm syvä, onko hyvä noille lajeille jos muutaman yksilön ottaa? Kattoo sit jos hankkii myöhemmi kunnon terran.

Ja sit muutama kysymys tällee:

1. Mikä pohjamateriaali on paras, luin että sotkevat paljon ja silloin fiksuinta olisi paperi? ja multaa jos laittaa niin vaikea siivota ja jos munat haluu talteen ottaa ni sillo vaikeeta? mites hiekka pohjamateriaalina?

2. Mitä saa syöttää ja mitkä ovat ehdoton ei? luin että tomaattia ei saisi antaa :O ja sit ei mitää tienvarsikasveja yms. myrkytettyjä

3. Kauan teijän sirkat on yleensä eläny

4. Mitä sirkka lajia vai onkos se nyt alalajia suosittelet?

13.09.2009 00.37
Avatar_female
Viestejä: 985

Suosittelen tutustumaan tohon sivuun, jos et oo vielä sitä selaillu
http://www.sirkat.net/

Kyseiset otuksethan on yleisesti kummitussirkkoja, ei sauvasirkkoja. Sauvasirkka on kummitussirkkojen lahkoon kuuluva laji, Bacillus rossius. Kuvaavampi otsikko ois siis kummitussirkat, ellei tässä puhuttais pelkästään B. rossiuksesta

Se niistä pilkunviilauksista, mutta faktat kuntoon.

Kummitussirkkojen terra sais olla vähintään kolme kertaa yhtä korkia ku siellä asuvat sirkat. Tarkempia lajikohtasia tilavaatimuksiakin toki on, mutta tuo sääntö pätee aikalailla lajiin ku lajiin. En laittais iha pieniä poikasia kauhian isoihin terroihin. Toho sun terraan nuo lajit menis täysikasvusina, toki jos ne ostaessa on kovinki pieniä niin voi harkita että pistäiskö ne alkuun johonki vähä pienempään boksiin

1. Talouspaperi on minusta järkevin pohjamatsku, helppo pitää puhtaana ja munat tosiaan erottaa selvästi. Ja kyllä, kummitussirkat on melkosia possuja :'D

2. Ruoka riippuu lajista, mutta yleisesti sanottuna kummitussirkat syö puitten ja kasvien lehtiä. En nää mitään järkeä antaa tomaattia, koska se ei niitten varsinaista ravintoa oo, mahtaisko ne sitä syyäkkään. Mitään ehdoton ei-ruokia ei nyt tuu mieleen muutaku just kaikki myrkylliset kasvit yms

3. Itellä oli M.extradentatoja, elivät vuoden suurinpiirtein. P. acanthonotat ei eläny täysikasvusiksi asti koskaan

4. nuo sun mainittemat lajit on iha hyviä alottelijoille, M. extradentata on kans helppo

Muokattu viimeksi: 13.09.09 00.43
13.09.2009 00.44
Avatar_female
Viestejä: 877

noni otsikko muutettu 8D thänks valaistuksest :D

Juuh pitää mennä kyselee faunattaresta mitäs lajei niillä on ku jäkes on aina niitä ollu tarjolla :) Pitääpä sit laittaa tänne kuvia ja jos joku pystyy sit totee sen oikeeks lajiks 8D Toisaalt mietin et oisko fiksumpaa saada joltai yksityiseltä? mitäs mieltä? ekaks en haluais ihan munasta asti kasvattaa sitä sirkkaa siks mietinki et nyt ekaks hankkisin tuolt faunasta vaikka en tykkää ketjusta oikeen

Muokattu viimeksi: 13.09.09 00.51
13.09.2009 02.06
Avatar_female
Viestejä: 985
Minusta kannattaa ottaa poikaset suoraan toiselta sirkkaharrastajalta. Eläinkaupoissa yleensä myyään aikusia yksilöitä, jotka ei sitte eläkkään ku muutaman kuukauden. Tokihan ne munii ja voit sitten munista kasvattaa uusia pikkusia, mutta nii.. Ihan miten itestä tuntuu :D
13.09.2009 14.43
Avatar_female
Viestejä: 877
jeps :) Tänne voi immeiset ilmotella jos löytynee ylimääräsiä aloittelijoille sopivista lajeista poikasia pk seudulta, voin tulla itse hakemaan riippuen paikkakunnasta :) (järvenpää, kerava, osa vantaat ja stadia) Maksaakin voin tietenkin sirkoista.
Muokattu viimeksi: 13.09.09 14.48
14.09.2009 14.42
Avatar_female
Viestejä: 877
tunti sit mulle muutti kolme sauvista Keta, Krausa ja Cora, lajiks faunas oli merkitty c. morosus, osaaks joku sanoo onko oikee, kuvat aika huonoja. Ihania kun päättää liikkua, hauska katsella :D nyt ne jumittelee tuol terran oksilla x)
Muokattu viimeksi: 14.09.09 14.42
14.09.2009 23.53
019408963_r
Viestejä: 63
Vantaa

Ihan ensimmäiseksi korjaan asian Pogon ja Aiméen kirjoituksista:
Bacillus rossius on Suomessa hyvin harvinainen laji, käytännössä sitä ei tiettävästi ole täällä kenelläkään. Eläinkaupoissa Bacillus rossius nimellä myytävät kummitussirkat ovat yleensä lajia Medauroidea extradentata, mutta voivat olla myös Carausius morosuksia.
Toiseksi:
Sauvasirkkoja eivät todellakaan ole pelkästään Basillus rossiuksen edustajat vaan sauvasirkoiksi voi kutsua useita satoja muitakin lajeja.
Kummitussirkkoihin siis kuuluvat
- kummitussirkat, jotka ovat massiivisia, ruumiiltaan leveitä ja yleensä melko painavia,
- sauvasirkat, jotka ovat ruumiiltaan ohuita ja sauvamaisia ja
- vaeltavat lehdet/elävät lehdet, jotka muistuttavat vihreitä lehtiä.

Pogon laatikko on sopivankokoinen sekä Medauroidea extradentatalle että Carausius morosukselle, voisihan se tietysti olla syvempi. Huomaathan, että Smartit ja muutkin muovilaatikot sijoitetaan pystyyn, jolloin laatikon pituudesta tulee korkeus.

Kysymys 1) Pohjalle voi jättää oman mielen mukaan tyhjäksi tai sinne voi laittaa talouspaperia, sanomalehteä, (lannoittamatonta) turvetta tai vermikuliittia. Myös hiekka käy. Itse olen aina käyttänyt pohjalla talouspaperia tai sanomalehteä. Poikasille voi laittaa myös turvetta tai vermikuliittia, mutta sirkkojen aikuistuttua kannattaa pohjalle vaihtaa talouspaperi, jolloin munat on helpompi löytää.

Kysymys 2) Jokaisella kummitussirkkalajilla on oma ruokavalio. Jokaisella on omat mieltymyksensä ja vaatimuksensa ruoan suhteen. Kuitenkin yleensä tammi, vadelma ja ruusu ovat useimpien lajien suosikkeja. Kummitussirkathan ovat siis täysin lehdensyöjiä, joten minkäänlaisia vihanneksia niille ei saa antaa. Ne eivät kuulu kummitussirkkojen ruokavalioon.
Kummitussirkoille ei saa antaa hyönteismyrkytettyjä tai tiensivusta poimittuja kasveja. Muutoin vain luonto on rajana. Kummitussirkoille voi antaa myös myrkyllisiä kasveja, koska ne eivät ole sirkoille samalla tavalla myrkyllisiä kuin nisäkkäille. Uusia kasveja tarjottaessa pitää kuitenkin antaa ehdottomasti myös vanhaa tuttua ja hyväksi maistettua kasvia, ettei sirkat joudu väkisin syömään kasvia, joka ei niille ole hyväksi. Jos lehtiin ei ole seuraavana päivänä koskettu, eivät ne sirkoille kelpaa.

Kysymys 3) Kummitussirkkojen elinikä on lajikohtainen. Yleensä ne elävät +- vuoden. Koiraat kuolevat nuorempina kuin naaraat.

Kysymys 4) Aloittelijalle suosittelen lajeja Medauroidea extradentata, Carausius morosus tai Phaenopharos khaoyaiensis. Nämä eivät ole kovin herkkiä hoitovirheille ja lisääntyvät helposti.

Sirkat.netistä löytää kaiken tiedon, jota tarvitsee kummitussirkkaharrastuksessa, ja Kummitussirkat -foorumilta löytää muut kummitussirkkaharrastajat ympäri Suomea.
Sirkat.net Kummitussirkat -foorumi

Muokattu viimeksi: 17.11.09 02.55
14.09.2009 23.58
019408963_r
Viestejä: 63
Vantaa
Keta kirjoitti:
tunti sit mulle muutti kolme sauvista Keta, Krausa ja Cora, lajiks faunas oli merkitty c. morosus, osaaks joku sanoo onko oikee, kuvat aika huonoja. Ihania kun päättää liikkua, hauska katsella :D nyt ne jumittelee tuol terran oksilla x)
Onko sirkoilla jalkojensa pituiset tuntosarvet vai hyvin lyhyet? Onko niillä pään päällä terävät sarvet? Entä onko niiden jalat piikikkäät vai sileät?

Pitkillä tuntosarvilla, ilman teräviä sarvia ja sileillä jaloilla ne ovat lajia Carausius morosus.

Lyhyillä tuntosarvilla, terävillä sarvilla ja piikikkäillä jaloilla ne ovat lajia Medauroidea extradentata.
15.09.2009 00.01
Avatar_female
Viestejä: 877

Kiitosta valaisevasta tekstistä :D jep, noita tuli mulle nyt kolme ja kaupassa myytiin c. morosuksina :) Kaikki tieto on tarpeen, aina ei netistä löydä joten on mukava kuulla ihmisiltä jotka on harrastanu pitkään, nää on itelläni ekoja hyönteisiä lemmikkinä (jos ei lasketa Pogon ruokasirkkoja x) )

Hyvin ne näytti tuol boksissaan viihtyvän, vadelman oksan laitoin ja kyllä sitä yks kävi syömässä ;D Me onneksi asutaan omakotitalo alueella ja tossa takapihalla on iso metsä, myrkkyjä täällä ei käytetä

Niin juu, on niillä pitkät kapeat n. jalkojensa pituiset sarvet, taisivat myydä oikeaa lajia :) 

Muokattu viimeksi: 15.09.09 00.03
15.09.2009 00.07
019408963_r
Viestejä: 63
Vantaa
Onnea uusien lemmikkien johdosta! :) Carausius morosus on tosiaan aika hyvin aina eläinkaupoissa tunnistettu, mutta ikinä ei Medauroidea extradentataa myydä oikealla nimellä. Joskus olen ihan asiasta huomauttanutkin, mutta myyjät ovat vain ihmetelleet ja kohautelleet olkiaan.
06.12.2009 14.40
Avatar_female
Viestejä: 877
sirkat on kasvanu ihan mahottomasti, nyt pituudet taitaa olla siinä 7-8cm välillä, vartalon mitta siis. Aattelin ku mutsi kyseli mitä joululahjoja haluan ni sirkoille tämmösen terran: http://www.petshop.fi/aquariums_and_terrariums/glass_terrariums/exo_terra_terrarium_30x30x45cm.html Täl hetkel sirkkoja on siis kolme, onkohan koko ok? :) Kaamee tuo niitten nykynen smartbox asumus :D
06.12.2009 23.57
019408963_r
Viestejä: 63
Vantaa
Terraario on juuri hyvänkokoinen. :)
28.12.2009 16.05
Avatar_female
Viestejä: 877

noni tänää käytii tilaamassa uudesta eläinliikkestä mulle toi terra, mutsi ostaa joululahjaks 8) ei malta oottaa että pääsee ne asuttaa siihen ton ruman boksin tilalle! :D

muoksin. täs uus kuva terrast, tänää sisustettu loppuun :)

http://www.petsie.fi/pet.php?petid=107120&s=images&img=20039673&showAll=1

Muokattu viimeksi: 28.12.09 16.06
27.02.2010 23.16

1. Taluos paperi on hyvä (: Itse ainakin käytän talous-/vessapaperia.

2. ne syö kaikkia kasvien lehtiä, salaattia, kaalia, yms.. Omenaa ei saa antaa missään tapauksessa! Ne kuolee siihen! Omenapuun lehdistä en ole varma, mutta itse en syötä..

3.Sirkat elää n. 1v.

4.Kaikki on helppohoitosia (:

28.02.2010 01.30
Jos haluaa olla egologinen, niin voi käyttää sellaista pöydällä käytettävää muovitablettia, mä käytin sellaista kun oli sirkkoja. Omenapuu ei ole myrkyllinen, joten enää mitään vikaa niiden lehtien antamisessa. Varmaan eri omenapuulajikkeissa on eri makuset lehdet kun toisissa, kun niitä omenapuitakin on nykyään hirveää montaa erilaista.
10.04.2010 12.03
Täällä on syntyny ensimmäinen poikue sauvasirkkoja! :) kaks tällä hetkellä
04.04.2012 22.11
022417235_r
Viestejä: 1365
Toholampi

Mulle varmaan kesällä tulossa Pylamenes guangxiesis. Tätä on ooteltu jo 7 kuukautta ja vihdoin äippä suostui ottamaan. Olisin halunnut ensin yhden toisen sirkan, mutta äippä ei halunnut ostaa niin isoa laatikkoa sillä muutan kohta kesämökkiin ja nuita muovilaatikoita on jo ennestään niin paljon. Liikaa eläimiä yhteen pieneen mökkiin kuulemma :D

Mutten malttais odottaa, että sirkka saapuu kotia <3 :)

Muokattu viimeksi: 14.06.12 14.40
http://koiravillitys.blogspot.fi/
09.05.2018 06.39
Avatar_male
Viestejä: 175

mt0509 rolex watches abercrombie and fitch birkenstock shoes kate spade outlet michael kors canada goose uk canada goose jackets uk oakley sunglasses hermes bags coach outlet cheap nfl jerseys polo ralph lauren outlet online moncler supreme new york ferragamo shoes jordan shoes kate spade outlet store coach factory outlet mont blanc coach outlet store online clearances longchamp outlet oakey sunglassesmichael kors outlet coach factory outlet harden vol 1 adidas shoes coach factory outlet michael kors outlet canada goose outlet christian louboutin outlet uggs outlet ugg outlet uggs outlet fitflopscanada goose jackets moncler jackets michael kors outlet pandora charms pandora outlet pandora jewelry official site cheap uggs mbt shoes asics shoes canada goose outlet birkenstock outlet philipp plein shirt cheap ray bans gucci handbags nike zoom coach outlet store pandora jewelry adidas nmd michael kors outlet jordan shoes coach outlet ugg outlet michael kors outlet clearance valentino shoes michael kors outlet clearance ralph lauren outlet burberry outlet jordan shoes polo ralph lauren outlet onlinepolo ralph lauren outlet pandora jewelry louis vuitton pandora outlet michael kors outlet kate spade handbags coach factory outlet coach factory outlet online polo ralph lauren outlet oakley sunglassespandora outlet cheap ray ban sunglasses mcm handbags nfl jerseys wholesale nmd adidas adidas yeezy boost coach outlet nike air max polo ralph lauren outlet online coach outlet ralph lauren outlet air max 2018 mulberry bags moncler jackets adidas yeezy longchamp outlet online nike shoes coach outletcanada goose uk timberland boots michael kors outlet pandora jewelry polo ralph lauren outlet kate spade outlet pandora charms canada goose jackets mont blanc pens canada goose outlet louboutin shoesadidas yeezy coach outlet kate spade supra shoes nike air max jordan retro 11 fitflops sale polo outletcheap oakley sunglasses pandora charms uk canada goose sale uggs tiffany and co new balance shoes coach outlet discount oakley sunglasses cheap mlb jerseys china cheap jordan shoes canada goose sale cheap jordans free shipping canada goose uk coach canada michael kors outlet moncler outlet ray ban sunglasses discount cheap mlb jerseys air max 2018 canada goose outlet rolex watches ray ban sunglassescanada goose outlet moncler jackets ugg outlet coach factory outlet oakley sunglasses coach outlet kate spade outlet store moncler outlet michael kors outlet online fred perry polo jordan retro longchamp outlet coach outlet online ugg boots adidas nmd nike outlet online nike outlet adidas superstarchristian louboutin north face jackets jordans fitflops cheap jordans for sale north face jackets mbt shoes ecco shoes adidas yeezy air max 97 cheap jordans yeezy boost coach factory outlet supreme clothing hollister clothing nike shoes for men polo outlet converse shoes nike outlet adidas outletbirkenstocks air jordan shoes coach factory outlet pandora jewelry official site kobe bryant shoescoach factory outlet online red bottom shoes adidas campus pandora jewelry oakley sunglasses sale coach outlet store mbt birkenstock shoes kate spade outlet store tods outlet adidas outlet coach factorty outlet christian louboutin louis vuitton outlet cheap jordans valentino shoes outlet ralph lauren kate spade handbags nike shoes kate spade outlet louis vuitton outlet online uggs michael kors handbagsmichael kors outlet toms outlet louis vuitton outlet timberland boots yeezy boost canada goose uk kate spade handbag pandora jewelry outlet ray ban sunglasses air max 2019 coach outlet canada pandora charms sale clearance converse outlet store canada goose jackets coach outlet canada goose sale skechers shoesjordan shoes coach outlet nike store coach outlet store adidas yeezy boost hermes handbags coach outletnorth face outlet ultra boost ralph lauren outlet coach factory outlet coach outlet polo ralph lauren outlet online coach outlet ugg outlet mlb jerseys birkenstock sandals michael kors handbags adidas yeezy michael kors ugg boots on sale toms shoes canada goose jackets coach outlet store christian louboutin outlet kate spade nike huarache coach outlet online pandora jewelry jordan shoes birkenstock sandals adidas nmd shoes mcm outlet jordans fitflops sale clearance adidas nmd hermes handbags supra shoes yeezy boost pandora jewelry hermes outlet tory burch outlet polo outlet store ugg australiabirkenstock sandals ray ban sunglasses michael kors outlet canada goose jackets tory burch outlet online coach factory outlet gucci handbags outlet hermes handbags ray ban sunglasses discount canada goose outlet ralph lauren outlet cheap jordans oakley sunglasses reebok shoes adidas nmd coach outletfitflops sale clearance pandora charms fitflops sale michael kors outlet online coach outlet michael kors outlet clearance pandora jewelry new balance outlet pandora charms louis vuitton yeezy 350 boostnike shoes louis vuitton handbags timberland boots moncler outlet louis vuitton outlet store cheap oakley sunglasses prada outlet toms outlet nike outlet online mulberry uk vans store canada goose yeezy boost adidas shoes air max 2017 tiffany and co birkenstock outlet tiffany outlet ralph lauren sale clearance pandora outlet uggs michael kors outlet ralph lauren sale adidas superstar pandora charmsmichael kors outlet canada ray ban sunglasses polo ralph lauren outlet ugg boots adidas outlet pandora charms sale coach outlet store online coach outlet online ralph lauren uk oakley sunglasses birkenstock sandals ralph lauren tory burch outlet store salvatore ferragamo shoes louboutin shoes fitflops sale clearance canada goose outlet burberry outlet moncler outlet canada goose outlet christian louboutin shoes ugg outlet ralph lauren sale clearance michael kors outlet canada polo ralph lauren outlettimberland outlet ralph lauren outlet online fred perry canada goose outlet air jordans michael kors outlet michael kors outlet red bottoms shoes nike shoes prada handbags uggs canada cheap jordansmoncler jackets pandora jewelry mulberry handbags pandora charms sale clearance jordan shoes burberry outlet store adidas yeezy boost kevin durant shoes polo ralph lauren cheap oakley sunglasses vans shoespandora charms ralph lauren canada goose michael kors factory outlet red bottoms nba jerseys longchamp handbags michael kors outlet clearance nike free run nike air max outlet fitflops abercrombie coach factorty outlet cheap oakley sunglasses mulberry outlet air jordans pandora charms nike free 4.0 coach factory outlet kate spade outlet canada goose jackets cheap nba jerseys nike air max coach factory outlet kate spade outlet burberry outlet coach outlet gucci outlet philipp plein outlet ralph lauren outlet supreme clothing nike outlet store air jordan shoes nike outlet adidas shoes adidas canada goose uk coach outlet air max 90 valentino shoes michael kors outlet online louboutin shoes adidas originalscanada goose outlet kate spade ralph lauren uk kate spade outlet store yeezy boost fitflops oakley sunglasses adidas shoes coach outlet canada goose michael kors outlet salvatore ferragamo ralph lauren sale clearance hermes birkin moncler jackets canada goose oakley sunglasses outlet fitflops ferragamo outlet adidas shoes birkenstock canada goose outlet cheap nfl jerseys timberland boots outlet ecco shoes for men moncler jackets outlet coach outlet store puma shoes timberland outlet oakley sunglassesair max 97 moncler coats cheap ray ban sunglasses ralph lauren outlet nike shoes cheap mlb jerseyscoach outlet pandora store ugg boots on sale michael kors outlet clearance adidas yeezy coach outlet store coach outlet store kate spade bags pandora jewelry louis vuitton outlet online nmd shoes kobe shoes michael kors outlet canada pandora tory burch outlet cheap nike air max oakley sunglasses coach outlet hermens bags tory burch outlet replica watches ray ban sunglasses pandora charms ugg boots nike outlet michael kors outlet yeezy boost 350 pandora jewelry outlet moncler outlet christian louboutin outlet canada goose jackets moncler outlet coach outlet supreme clothing cheap jordans kate spade outlet mt0509

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti