Kuningaspytonit (Terraarioeläimet > Terraarioeläinten hoitaminen)

25.09.2009 20.23
021392954_r
Viestejä: 786
Hamina

Keskustelua näistä hurmaavista madoista!

Meille on tälläinen tulossa tän vuoden puolella, peräti ensi kuussa
Minkälaisia teidän pytikat on luonteeltaan, antaako käsitellä vai tarvitaanko koukkua?

Kauan ihan pientä pytikkaa voisi pitää geo maxi kuljetusboxissa, ennenkuin terra saatais valmiiksi?Niin, ja onnistuuko toisen puolen lämmitys pelkällä lämpömatolla?

Pytonit eivät kai kauheasti kiipeile?Riittääkö lopullisen terraarion korkeudeksi vain n 60cm?Jos pituutta kuitenkin löytyy 120x50cm.

Kertokaa kokemuksianne kunkuista, mahdollisesta paastosta ja kaikesta näihin otuksiin liittyvästä.

Kaiken sain ja vielä enemmän..
25.06.2010 13.02
000090384_r
Viestejä: 3049

Täältä ilmotauttuu yksi kuningaspytoneiden ystävä!

Itse suosittelisin tuohon terran valmistamiseen sen, että terra tehtäisiin valmiiksi jo ennen asukkaan tuloa. :)
Pytonit eivät kauheasti kiipeile, toisinaan kyllä saattavat, jos siihen on mahdollisuus. Ja kyllä tuo 60cm korkes pitäisi riittää.

Toisten kokemuksia kunkkupytoneista minäkin mielelläni kuulisin.

05.08.2010 20.10
018968422_r
Viestejä: 135
Pori

Meillä oli kaksi kunkkua, mutta exän kanssa kun erottiin niin kunkut meni hälle ja mä pidin viljikset. Piti ottaa nyt kesällä mutta eipäs voitukkaan kun tyttöviljis päästi 23 munaa ja niistä nyt pidetään itsellä ainakin yksi kun ensin kuoriutuvat joten olisi tilanpuutos syyskuussa edessä.

Mutta meillä oli kummallakin pienet terrat heti käytössä ja poika tykkäsi kyllä kovasti kiipeillä, tyttö oli rauhallisempi ja olikin koko ajan melkein vain piilossa, joskus öisin näki luikertelevan terrassa. Käsiteltävissä ihan oli, tyttö oli hieman varautunut etenkin nopeissa liikkeissä ja kerran sormeen nappasi kun oli toisessa kädessä ja toisella kädellä huomaamattani tein nopean liikkeen. Koitettiin tyttöä aina vähän väliä ottaa käsittelyyn, silloin terran siivous ja ruokintakin oli helpompaa.

Pojalle maistui vain valkoiset hiiret ja nekään ei aina. Piti jopa puolenvuoden paastonkin jo heti pikkuisena. Tyttö taas söi hiiriä väristä riippumatta, eikä paastoillut.

Lämpömatto oli koko terran alla ja lamppu päällä sekä joka päivä sumuteltiin terraa että kosteus pysyisi siinä 60-70%:ssa.

09.08.2010 18.29
020491754_r
Viestejä: 2
Hei! Olen miettinyt jo pidemmän aikaa kuningaspytonin hankintaa. Osaisiko joku kertoa mistä sellaisen löytää? Minkäikäsinä pytonit ovat luovutusikäisiä? Minkä hintaisia kuningaspytonit ovat? 100e paikkeilla? On kysymyksiä joihin en ole oikein vastauksia löytänyt.
10.08.2010 09.22
021338301_r
Viestejä: 135
Pori

Kuningaspytoneilla on perinteisesti ollut ikävä maine huonoina syömäreinä. Varsinkin luonnosta kerätyt tai Afrikan "käärmefarmeilla" kasvatetut yksilöt ovat saattaneet paastota useita kuukausia. Euroopassa viljellyt kuningaspytonit ovat sopeutuneet terraarioelämään Afrikasta tuotuja yksilöitä paremmin. Kuningaspytonin poikueet ovat kuitenkin sen verran pieniä, että terraariossa kasvatettuja käärmeitä ei ole riittävästi eläinkauppojen tarpeisiin. Suurin osa eläinkaupoissa myytävistä poikasista onkin Afrikassa farmattuja. Kuningaspyton on melko helppohoitoinen ja rauhallinen käärme, joka sopii myös käärmeharrastusta aloittelevalle henkilölle. Kuningaspytonia hankittaessa on hyvä kuitenkin henkisesti varautua mahdollisuuteen, että käärme joskus paastoaa. - "Suoraan Matelijat.info:sta" tämä pätkä.

Hinnat vaihtelevat aika paljon. Itse ostin ensimmäisen kunkkuni 150e:llä, toisen 200e:llä. Nyt olisin saanut 80e:llä mikä on tosi tosi tosi halpa normaaliin kunkkuun, mutta emme voineet ottaa kun vauvakäärmeitä tulossa ja tilanpuute suurin syy :/

Ekan kunkkupytikan sain Tiia's petsistä, josta lähdin poikasta hakemaan: http://www.tiias-pets.net/catalog/product_info.php?cPath=31_32&products_id=31&osCsid=ec26e7ec693a493295e1f07b889cf3d7

Toisen ostin samaan hintaan yksityiseltä naiselta.

Kannattaa lukea herppi.net:iä, sieltä löytyy paljon kaikkea tietoa kaikkiin eläimiin. :)

10.08.2010 21.44
020491754_r
Viestejä: 2

Kiitoksia vinkeistä. Sopiiko kuningaspytonille pohjamateriaaliksi jonkinlainen hake esim. leppähake? vai mitä suositte? Voisitteko kertoa vähän miten syöttäminen tapahtuu? Ja muunlainenkin tieto on tervetullutta! :)

13.08.2010 20.08
020440516_r
Viestejä: 135
Pori
Kine kirjoitti:

Täältä ilmotauttuu yksi kuningaspytoneiden ystävä!

Itse suosittelisin tuohon terran valmistamiseen sen, että terra tehtäisiin valmiiksi jo ennen asukkaan tuloa. :)
Pytonit eivät kauheasti kiipeile, toisinaan kyllä saattavat, jos siihen on mahdollisuus. Ja kyllä tuo 60cm korkes pitäisi riittää.

Toisten kokemuksia kunkkupytoneista minäkin mielelläni kuulisin.

Meillä taas tyttö on oikea mestarikiipeilijä Piileskelee koloissaan päivällä, mutta illan tullessa on meno aika korkealla ja joka paikkaan koittaa.

07.12.2010 20.26
020705682_r
Viestejä: 3
Kankaanpää

Yli kymmentä eri sorttista kärmestä on meillä ollu lyhemmän ja pidemmän aikaa ja kunkkupytikat on maailman tylsimpiä otuksia.

Ne ei hanki syödä kunnolla, edes ne kotimaista alkuperää olevat yksilöt, 3kk oli 2 yksilöä, näin tasan kahdesti niitä niin etten kaivanu pois piilostaan.

Saatanan ruma patukka, ei oo ees käärmeen mallinen ja pää näyttää 80 luvun niken varsi lenkkarilta.

Nahan luonnit on hankalia, 3 kertaan oli takinvaihto täällä ja joka ikinen kerta joutu liotteleen vanhaa nahkaa parafiiniöljyllä että sai pois ku ei saanu puoliakaa yhelläkää kerralla omin voimin pois.

Kuriositeettina mainittakoon että on ollu hankalammista elukoista mm muutama hortu ja yks keltanen poitsu tälläkin hetkellä, Tunnetusti kas ikävä otus. Jokanen nahanvaihto täydellinen, ei vähääkää ongelmia syömisen tai minkään muunkaan kas yhdelläkään.

Tämä tieten mun mielipide....

08.12.2010 15.31
000104559_r
Viestejä: 1007

Itse en ole oikein koskaan ymmärtänyt tuota "harjoittelua" helpomman lajin kanssa. Kun ei se siihen pytikan syömiseen yhtään auta, vaikka talossa olisi ollut useita hyvin syöviä viljoja sitä ennen. Etenkin kun käärmeet voivat elää sen 15+ vuotta, mielestäni kannattaa hankkia suoraan se laji mikä kiinnostaa, ja perehtyä sen hoitoon hyvin ennakolta. Ei kai koiraa haluavakaan ota ensin hamsteria, kun se sattuu olemaan nisäkäs ja helpompihoitoinen.

Meillä avomiehellä on kuningaspython. Hän kun tutustui käärmeisiin noiden miun viljojen ja hortun kautta, ja tahtoi sitten itselleen omaksi käärmeeksi jonkun rauhallisemman. Sitä tuo kyllä on. Terrassa välillä iltayöstä vähän liikkuu, käteen otettaessa vetäytyy kerälle eikä liiku sitten minnekään. Kauniin värinen tuo on, mutta omaan makuun kyllä liian rauhallinen ja paksu pituuteensa nähden. Terralla on korkeutta ehkä joku 50cm. Jonkin verran tuo esimerkiksi viinipullotelineessä kiipeilee, mutta esimerkiksi päivisin viihtyy aina koloissa maanpinnan tasolla, siinä missä viljat ja hortu on usein päivätkin yläilmoissa. Eli ei tunnu samalla tavalla korkeutta kaipaavan, vaikka sitäkin jonkin verran käyttää.

Tosin en mie kyllä itse osaa noita käärmeitä laittaa mihinkään helppous järjestykseen laittaa. Viljat ja hortu syö aina, oli nahanluonti tai ei, pytikka syö silloin kun huvittaa (usein ei huvita, hiiri on vääränvärinen, -lämpöinen tai ainakin liian märkä tai kuiva). Joskus sitä jaksaa ensin kokeilla mihin hiireen pytikka tarttuu, ja jakaa loput sitten vähemmän nirsojen kesken (se pelkkä hiiren värin vaihtuminen kun joskus auttaa, vaikka suosikkiväri riippuukin päivästä). Hortun terra pitää kosteampana kuin muiden. Muuten ne menevät ihan samalla vaivalla. Kaikki muut tulee usein otettua suoraan käteen, hortu koukun kautta. Mutta esimerkiksi tuo syöminenkään ei niin haittaa, kun ei se käärme siitä ajoittaisesta paastoilustaan mitenkään kärsi.

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti