Edellä juoksija ulkosalla (Koirat > Koirien koulutus)

27.09.2009 00.27
019198352_r
Viestejä: 87
Helsinki

Yritin ainakin löytää aiheeseen liittyvää, mutten löytänyt.

Elikkä meidän niin sanottu ongelma on.... Kontakti ei pysy ulkosalla. Kaikki muu kiinnostaa, ainakin "piha-alueella". Seuraaminen onnistuu kotona loistavasti, mutta kun yritämme ulkona ilman häiriöitä niin shippo yrittää väkisin mennä edelle. Kenties johtajuus ongelma? Kilpajuoksu on ihan hyvä agiia varten mihin tähdätty jo pitkään, mutta eiköhän tuo mene jo liiaksi. Normaali lenkillä sitä lähdetään joskus autojen tai pyöräilijöiden perään. Toisille koirille tietenkin rähjätään jos ne haukkuu takaisin.

Ajattelin että parempi kysyä näin tyhmää kuin tehdä "väärin" käsittämättä että miksi.

Rähjäämisestä tuli mieleen se että pitääkö siinäkin asiassa aloittaa helpoimmasta eli päästä eroon ihmisille haukkumiesta yrittämällä vaikka sitä seuraamista ohittaessa (ei tietenkään ennen kuin se edes onnistuu häiriöttömässä olosuhteessa) ja muissa tilanteissa vaihdettaan vain suuntaa. Eli tässäkin, että yksi asia/tilanne kerrallaan?

Nonita Tähtiusva "Shippo"
27.09.2009 11.35
021187841_r
Viestejä: 1728
Jyväskylä
En nyt täysin ymmärtänyt viestiäsi, mutta tässä on jotain käsityksiä asiasta, jota kuvittelen viestisi koskevan :D

Ootko koittanu tehä niin, että teet ensin helpompia kontaktiharjoituksia ulkona, ennen seurausta? Kuten vaikka ihan perusasentoa yms.

Meillä jos toinen koira räyhää ohituksessa, niin Rokukin räyhää aivan varmasti. Muuten yrittää vaan vetää toisen koiran luo, ja tästäkin ollaan päästy jo melkein kokonaan kun en vain huomioi sitä muuten kuin kävelen nopeasti ohi. Silleen "nyt mennään"-asenteella.

Itseasiassa en itse vaadi Rokun kävelevän vierellä lenkillä, se saa mennä edellä kunhan hihna on löysä. Ohitustilanteissa komennan vaan reilusti "reunaan!" niinkuin olen sille opettanut. Jos ei toimi, sanon uudelleen ja vedän sen reunaan. Siinä se yleensä menee. Harvemmin se alkaa enää toisten luo haahuroimaan kun ollaan niin ahkerasti tätä juttua harjoiteltu.

Toivottavasti oli edes jotain apua :D en kyllä usko, mutta...
27.09.2009 11.47
020159656_r
Viestejä: 768
Kerava
Oletko opettanut koirallesi kontaktin ottamista, siis katsoo silmiin? Jos et, niin harjoittele sitä ensin paljon sisällä. Kun onnistuu, voit vähitellen vaikka mennä ulko-oveen päin ja pyydät aina koiran ottamaan kontaktia. Muista kehua suunnattomasti! Seuraavaksi voit vaikka laittaa koiralle hihnan, ja taas kontakti. Toistoja. Sitten otat vaikka ovenkahvasta kiinni, ja kontakti. Ovaat oven raolleen, ja kontakti. Lopulta olette jo oven ulkopuolella taas kontakti. Tämä olisi yksi vaihtoehto. Ja vielä muistutan; tee kontaktin ottamisesta todella kannattavaa. Käytä mieluisimpia herkkuja tai leluja, tai mikä nyt vaan on koirallesi tavoittelemisen arvoista.

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti