Kissalla kaljuja kohtia turkissa. (Kissat > Kissojen hoitaminen)

27.02.2010 19.05
000055757_r
Viestejä: 929
Meillä Käksällä on turkissa kaljuja kohtia, kaulassa molemmilla puolilla. Huomasin ne joitakin päiviä sitten. Mistä se voi johtua? Iho ei ole niistä kohdin mitenkään ärtynyt tai mitään, ihan normaalin näköinen. Niissä kohdissa on kuitenkin sellasta untuva karvaa vähän. Meidän kaikki kissat syövät marketin märkäruokaa, eikä siitä ole koskaan tullut mitään. Käksä on myös pennusta asti "läähättänyt" niinkuin koira sen jälkeen kun on esim. juossut tai leikkinyt hetken. Voiko se olla vakavaa? Vai voiko olla vaan että kissalla on huono kunto, ja voiko kaljut kohdat johtua siitä, että kissat tappeli vähän aikaa sitten?
28.02.2010 22.09
020168428_r
Viestejä: 950
Jyväskylä

Ymmärtääkseni hyvin pienen rasituksen jälkeen läähättäminen voi liittyä sydänvikaan. Enpä muista normaalikuntoisen kissan ikinä läähättäneen. Minusta olisi hyvö tutkia lääkärissä tuota.

Karvattomat kohdat voivat olla esimerkiksi loisista, onko kissa madotettu miten? Ei varmaankaan tappeluista tule noin paljoa karvanlähtöä, että tulisi ihan karvattomia kohtia.

"Muun muassa USA:ssa eläinlääkärit ovat muodostaneet ns. Cesar Millan-vastaliikkeen, sillä Millanin metodien katsotaan olevan koiralle haitallisia, ja useissa maissa ne täyttävät eläinrääkkäyksen tunnusmerkit."
01.03.2010 08.08
021316400_r
Viestejä: 1512
Iisalmi
tai sieni ja siihen saa lääkkeen ellääkäriltä
04.03.2010 12.23

Voisivatko kaljummat kohdat johtua ihan vain normaalista karvanlähdöstä? Meillä nuorimmainen norski nyt juuri tiputtaa ensimmäistä kertaa kunnolla pentuturkkinsa pois, ja sillä on tuollaisia kaljuja untuvaisia länttejä (joissa iho siis ihan hyvännäköinen).

Läähätys saattaa tosiaan johtua sydänviasta. Itse kävisin kuunteluttamassa kissan sydämen eläinlääkärissä, jotta tieto varmistuisi. Yleensä kissa pystyy pienten sydämen vikojen kanssa elämään melko normaalia elämää.

Toivotaan ettei Käksältä vikaa sydämestä löydy!

06.03.2010 11.53
021308472_r
Viestejä: 9
Seinäjoki
meillä kans darralla on tuota läähätystä ollu pienestä asti.pelottaa ku pian vien sen leikkautettavaks ja samalla sanon siitä,että jos löytyyki sit jotain :( lopetetaanko kissa ihan automaattisesti jos esim. sydämes on jotain?:<
06.03.2010 12.07

Ei lopeteta automaattisesti, vaikka löydettäisiinkin sydänsairaus. Sydänvaivoja on useita erilaisia ja niihin on olemassa lääkityksiä. Meillä ainakin jokaisessa rokotuksessa ja terveystarkastuksen yhteydessä kuunnellaan sydänäänet. Ilmeisesti sydänsairaudet aiheuttavat sivuääniä. Varmuuden sairaudesta voi saada ultraamalla sydän. Ennen ajanvarausta kannattaa kertoa oireista ja kysyä onko heillä mahdollista ottaa sydänultra. Leikkaukseen kannattaa varata aika luotettavalta eläinlääkäriltä, joka tietää kissoista. Kissasi on jo hyvinkin sen ikäinen, että se kannattaa pikimmiten leikata. Leikkaus on kissalle helpompi operaatio nuorempana.

Yleensä sydänvaivat ilmenevät vasta muutaman vuoden ikäisillä kissoilla. Kannattaa kuitenkin mainita oireista, jotta vaikka kuuntelisivat sydämen erityisen tarkkaan. Eiköhän se leikkaus mene hyvin

06.03.2010 12.24
021308472_r
Viestejä: 9
Seinäjoki
kiitos vinkeistä!:) joo nyt ajattelin alkuviikosta soitella ja varailla aikaa.oon nyt vain miettiny että veisinkö molemmat kissat samaan aikaan,Danan iästä kun ei oo tarkkaa tietoa nii en tiedä yhtää voiko sitä vielä viedä.täytyy kysyä vielä ku tilailen sitä aikaa :)
07.03.2010 14.32

Kyllä voi viedä. Kissat voi leikata jo ennen luovutusikääkin. Ihan pienillä pennuilla on vaan pienemmät vehkeet, mutta osaava lääkäri varmasti suorittaa leikkauksen. Noin puolivuotias kissa on juuri hyvässä iässä leikkaukselle, onhan se jo melkein aikuisen kokoinen. Murrosikää ei tarvitse odotella eikä leikkauksesta ennen sitä mitään haittaa kissalle. Päinvastoin paraneminen on nopeampaa, kun kissan leikkaa ajoissa. Voittehan tehdä kissoille jo valmiiksi sukkapuvut leikkausta varten. Itselläni ei ole tyttöjä ollut, mutta kuulemani mukaan sukkapuku on kätevämpi kuin kauluri.

Teillähän on hyvä aika viedä molemmat tytöt samaan aikaan leikattavaksi. Paraneminen on varmaankin helpompaa, kun molemmat ovat toipilaita. Ja pääseehän aina halvemmalla, kun ei tule lääkärilläkään kuin yksi käyntimaksu

Tässä on vielä seyn artikkeli varhaissterilisaatiosta. Yleensä sillä tarkoitetaan ennen luovutusikää tehtyä sterilointia/kastrointia. Tutkimustulokset ovat ainakin olleet positiivisia. Mulla ei ole siitä omaa kokemusta. Omani olen vienyt kastroitavaksi vasta noin 6 kk iässä ennen murrosikää. Meidän poika parani leikkauksesta yhdessä päivässä ja sen jälkeen vilkastui vielä entisestään

20.04.2010 22.19
000055757_r
Viestejä: 929

Kiitos vastauksista!

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti