Hamsteri, Kiinankääpiöhamsteri

019732064_r
Hamsteri, Kiinankääpiöhamsteri
022702479_r
Hamsteri, Kiinankääpiöhamsteri
019708420_r
Hamsteri, Kiinankääpiöhamsteri
022692254_r
Hamsteri, Kiinankääpiöhamsteri

Kiinankääpiohamsterit

Kiinankääpiöhamsterit ovat jyrsijöitä. Ne ovat kilttejä, arkoja otuksia. Kiinankääpiöt ovat pääosin erakkoja, eivätkä hyväksy useimmiten toisiaan. Ne elävät noin 2-3 vuotta. Täysikasvuisen eläimen ihannepituus on 10-12 cm.

Kiinankääpiöhamstereille suositellaan asunnoksi terraariota tai dunaa, koska se karkaa häkkien raoista helposti solakan ruuminsa vuoksi. Sopiva terraarion koko kahdelle kääpiölle on noin 50 x 40 cm, yhdelle käy pienempikin. Tietysti aina mitä suurempi terraario, sen parempi - tilaa ei ole koskaan liikaa!

Pohjalle laitetaan reilu kerros purua, joissa hamsterit tykkäävät kaivella. Perustarvikkeet ovat ruokakuppi, juomapullo ja pesämökki, joka on hamsterin turvapaikka. Niiden lisäksi terraan/dunaan pitäisi laittaa kaikenlaisia virikkeitä hamsterin viihtyvyyden lisäämiseksi. Hyviä ovat esim. vessapaperirullat, kivet, oksat ja kananmunakennot. Mielikuvitusta saa ja kannattaa käyttää!

Kiinarit syövät siemensekoitusta, esim. Hamster Crispyä tai Supa Hamsteria. Ne osaavat säännöstellä syömisensä, joten kuppi saa olla aina täynnä ruokaa. Sen lisäksi hamsterille annetaan tuoreruokaa, kuten hedelmiä ja vihanneksia kuin myös eläinperäisiä tuotteita (esim. raejuusto, maustamaton liha...), sillä hamsterit ovat sekasyöjiä.

Kiinankääpiöhamsterit muistuttavat hiiriä. Niillä on pitkä, kapea ruumis ja 2-3cm pituinen häntä. Selkäturkin tulee olla väriltään voimakas kastanjanruskea ja sen osuus yhdestä karvasta on noin 1/3. Karvojen kärki on tasaisesti tikattu mustalla. Pohjaturkki on tumman siniharmaa. Vatsaturkki on luonnonvalkoinen harmaalla pohjavärillä. Jalat ovat luonnonvalkoiset vaaleine kynsineen. Silmien välistä häntään kulkevan häntäjuovan tulee olla musta. Korvien takana sallitaan pieni, tarkkaan rajattu vaaleampi alue. Silmät ovat mustat, korvat mustanruskeat luonnonvalkoisine reunoineen. Kiinankääpiöstä esiintyy yhtä kuviomuunnosta, laikukasta, jolloin turkissa on normaalin värisiä laikkuja hamsterin ollessa muuten valkoinen.

SHY:n hoito-ohjeen löydät täältä [http://www.hamsteriyhdistys.fi/index.php?page=kaeaepioehamsterin-hoito-ohje]

Laji
Intro_rodent
Mainos
Logo-labyrintti