Hamsteri, Roborovski

020761604_r
Hamsteri, Roborovski
020029344_r
Hamsteri, Roborovski
022509594_r
Hamsteri, Roborovski
021189299_r
Hamsteri, Roborovski

Roborovski

Venäjänkääpiöhamsteri roborovskit ovat eloisia ja puuhakkaita hamstereita, jotka voivat hypätä korkeallekin ja saattavat juosta asumuksessaan edestakaisin. Roboja ei suositella asumaan yksin, sillä ne voivat muuttua apaattisiksi. Paras ratkaisu olisi kaksi samaa sukupuolta olevaa roboa, tai pieni ryhmä, kunhan kaikki ryhmän jäsenet hyväksyvät toisensa. Voit myös yhdistellä roboja eri poikueista, mutta tee se varhain, mielellään heti luovutusiän astuttua voimaan. Eri sukupuolta olevia hamstereita ei kannata laittaa asumaan yhdessä, ellet ole valmis huolehtimaan tulevista poikasista.

Robojen hoitamiseen liittyvät samat säännöt kuin muidenkin Kääpiöhamstereiden hoitoon: Ruoan täytyy olla riittävän monipuolista, tarjolla on koko aikaa oltava kuivamuonaa, parasta on erityisesti Kääpiöhamstereille tarkoitettu kuivamuona. Tuoreruokaa saisi olla joka ilta hamsun ruokakipossa, ja vesi tulisi vaihtaa päivittäin. Erityisen lämpiminä kesäpäivinä vesi kannattaa vaihtaa pari kertaa vuorokaudessa, aamuisin ja iltaisin. Herkkuja voit myös hamsullesi antaa, mutta ei mitään liian suolaista, sokerista tai rasvaista, esim. sipsit eivät tule kysymykseenkään, ne aiheuttavat terveydellisiä haittoja. Kaupoissa myytävät herkkutangot ovat terveellistä ja maistuvaa, ja kestävät pitkään!

Jos hamsusi on pitkästynyt, voit rakennella sille esim. vessapaperirullista, pahvilaatikoista sun muusta mukavaa puuhaa, vaikkapa puuhatalon ( maitopurkkeja ei kannata käyttää sisällä olevan muovin takia ) . Ulkoa voit hankkia hamsulle jyrsittäväksi puun, esim. koivun oksia, kunhan vain muistat uunittaa ne, jotta ikäviltä lintupunkeilta säästyttäisiin.

Laji
Intro_rodent
Mainos
Logo-labyrintti