Helmiaratti

020218289_r
Helmiaratti
021877927_r
Helmiaratti
021845202_r
Helmiaratti
020852348_r
Helmiaratti

Helmiaratit ovat Pyrrhura-sukuun kuuluvia, noin 24cm pituisia papukaijoja. Nämä linnut ovat kotoisin Brasiliasta, ja siellä niitä uhkaa elinympäristöjen tuhoutuminen. Luonnonvaraiset linnut elävät parvissa tai pareittain.

Ensimmäiset helmiarattien pesinnät häkkilinnuilla ovat kirjattu 1960-luvulta, ja laji on yhä aika harvinainen lemmikkinä.

Helmiaratit ovat uteliaita ja vilkkaita lintuja, jotka tarvitsevat paljon leluja ja oksia pureskeltaviksi ja viihdykkeiksi. Helmiarateille pitäisi antaa mahdollisuus nukkua joko pesäpöntössä tai nukkumista varten tarkoitetuissa lintujen "teltoissa". "Murkkuiässä" kesyt linnut voivat purra/nipistellä vieraita ihmisiä ja muita "oman ihmisensä" poislukien.

Helmiarateille olisi suositeltavaa tarjota päivittäin ruoaksi pellettejä ja siemeniä (koko ajan tarjolla), vihanneksia ja hedelmiä (muistaen kuitenkin että esim. avokado on linnuille myrkyllistä Raikasta vettä on oltava saataville myös koko ajan.

Laji
Intro_bird
Mainos
Logo-labyrintti