Hermeliini

021582905_r
Hermeliini
022376481_r
Hermeliini
021207337_r
Hermeliini
019061908_r
Hermeliini

Rotumääritelmä

Hermeliinin tulee olla 0,60-1,40 kg. Sille on rodunomaista lyhyet korvat ja pyöreä vartalo. Se on pienimpiä kanirotuja maailmassa. Värimahdollisuuksia on useita. Hermeliinit elävät 6–10-vuotiaiksi, kuten kanit normaalistikin.

Yleistä

Hermeliinit saattavat olla hyvin eri luonteisia. Toiset voivat olla hyvinkin säikkyjä, omistajasta huolimatta. Toiset voivat taas olla kunnon sylikaneja. Joka tapauksessa ne ovat melko sosiaalisia ja ehkä hieman varautuneita. Monesti myös herkkiä koville äänille ja äkkinäisille liikkeille. Hermeliinin poikasta olisikin tärkeä sosiaalistaa pienestä pitäen, jotta se olisi aikuisena mukavampi lemmikki.

Hermeliini ei välttämättä ole parhain vaihtoehto pienen lapsen lemmikiksi vaikka se onkin pienikokoinen. Pienellä kanilla on koostaan huolimatta paljon voimaa eivätkä ne kestä kovakouraista käsittelyä, kani voi potkia ja purra mikäli sitä ei osata käsitellä oikein.


Hermeliinit elävät 6–10-vuotiaiksi, kuten kanit normaalistikin. Tämä rotu on yksi tunnetuimmista ja suosituimmista kaniroduista. Jos menet kaninäyttelyihin voit olla varma että näet siellä kyseisen rodun edustajia.

Älä kuvittele, että eläimen koko kertoisi liikunnantarpeesta. Hermeliinit ovat varsin liikunnallisia kaneja ja jaksavat touhuta. Pieni koko ei tarkoita sitä ettäkö voisit sulloa eläimen pieneen häkkiin tylsistymään. Hermeliinin häkinkoon ehdoton minimi on 100x50x50. Suositellaan että eläimen häkin koko olisi mielellään isompi, koskaan et voi hankkia "liian isoa häkkiä". Hertsut ovat liikunnallisia eläimiä ja ne tarvitsevat (on häkki sitten iso tai pieni) päivittäin jaloittelua häkin ulkopuolella. Parhainta olisi että hermeliini saisi olla jatkuvasti vapaana asunnossa kuten muutkin perheenjäsenet.

Harrastus

PET-näyttelyt, ulkomuotoluokka ja estehyppy. Hermeliineistä saa yleensä hyviä estekaneja ja se on ehkä suosituin näyttelykanirotu. Jokaisessa kaninäyttelyssä pääsee näkemään rotunsa edustajia.

Laji
Intro_rabbit
Mainos
Logo-labyrintti