Hiiri

022446585_r
Hiiri
022634147_r
Hiiri
022272363_r
Hiiri
022415291_r
Hiiri

Yleistä

Kesyhiiri eli mus musculus kuuluu jyrsijöihin. Sillä on utelias ja rohkea luonne. Kesyhiiri elää 1-2 vuotta. On myös "superhiiriä" jotka elävät yli tämän yleisen iän. Paino heittelee todella paljon, riippuen paljon hiiren rakenteesta. Isot hiiret painavat jopa 80g kun taas pienet 20-30g. Kesyhiirestä on myös jalostettu pienempiä hiiriä, minihiiriä. Nämä painavat alle 20g. Naaraat viihtyvät pareittain tai suuremmissa laumoissa. Urokset ovat yleensä erakkoja.

Ulkonäkö

Kesyhiirellä on pitkä silkkimäinen siimahäntä, höröttävät korvat ja nappisilmät. Se on sulavaliikkeinen, ja pääsee kiipeämään ketterästi esim. paksua köyttä pitkin. Hiirillä on monia eri turkki- ja värimuunnoksia.

Hoito

Kesyhiirelle paras asumus on duna tai terraario. Häkistä se saattaa karata. Asumus ei saa olla liian laaja, etteivät hiiret villiinny. Etenkin naaraslaumoissa saattaa tulla rähinää. Hyvä terraarion koko yhdelle - kolmelle hiirelle on esim. 50 x 40 x 40 cm. Hiirtä ei tarvitse pestä tai harjata. Siitä se pitää itse huolen. Riittää, kun asumuksen siivoaa n. kerran viikossa, veden vaihtaa n. joka toinen päivä ja antaa ruoan. Toki pitää päivittäin myös käsitellä.

Ruoaksi kelpaa lähes kaikki, jota voi antaa alle 1-vuotiaalle lapsellekin. Siis ei mausteisia ruokia. Piltit, maustamaton jogurtti, puuro, tuoreruoat, leipä, makaroni, riisi, keitetty peruna ym. ym. Perusruokaa kuitenkin on siemensekoitus.

Laji
Intro_rodent
Mainos
Logo-labyrintti