Hiiri, Seepra

019979528_r
Hiiri, Seepra
022118036_r
Hiiri, Seepra
022540432_r
Hiiri, Seepra
020397389_r
Hiiri, Seepra

Alustava esittely seeprahiiristä

Seeprahiiren myynti-ikä on vasta 8vko.n iässä ja nämä elävät yleensä noin 3-4 vuotta, jopa 5v.

Seeprahiiret ovat täysin hajuttomia, eikä terraariota tarvitse siivota kuin ehkä 2-3 viikon välein, riippuen terraarion koosta ja eläinten määrästä. Pienet terraariot voivat tarvita tiheämpää siivousväliä, esim. kerran viikossa.

Seeprahiiren hoito muistuttaa muuten esim. kesyhiiren hoitoa. Lasinen terraario on monesti paras, 2-3.lle seepralle riittää n.60L vanha akvaario/terraario tiiviillä verkkokannella. Seeprahiiret eivät yleensä kaivele puruja, ohut kerros riittää. Kiipeilymahdollisuuksia täytyy vastaavasti tarjota ja heinää pesän tekoon.

Seeprahiiret ovat laumaeläimiä ja viihtyvät parhaiten pienessä perhelaumassa, käytännön syistä vain yhtä sukupuolta. Naaraat tulevat uroksia paremmin toimeen keskenään, mutta urosparitkin voivat menestyä hyvin kahdestaan.

Seeprahiiri ei ole luonnostaan kesy, kuten kesyhiiri, vaan ne täytyy totuttaa käteen ihan pienestä poikasesta asti. Käsittelyssä pitää muistaa, että seeprahiiren häntä katkeaa hyvin herkästi (kuten gerbiilin) ja nämä ovat kesyinäkin kovin vilkkaita ja uteliaita pikku menijöitä :)

Kesyt yksilöt tulevat kutsuttaessa esiin ja kädelle tai omistajan päälle kiipeilemään ja nauttivat huomiosta. Käsikesyinä ne eivät myöskään pure (eivät saa purra!).

Nämä ovat ihanteellisia lemmikeitä jotain erilaista haluaville jyrsijäharrastajille, joilla on jo kokemusta pienistä ja vikkelistä eläimistä! Aloittelijoillekin voi sopia erityisen kesyt ja rauhalliset seeprahiiriyksilöt, kunhan näitä ei hankita kovin pienille lapsille.

Lisää tietoa seeprahiiristä löydätte SNL-hiiriyhdistyksen sivuilta: www.hiiret.fi

Laji
Intro_rodent
Mainos
Logo-labyrintti