Hollanninpuoliverinen

019928343_r
Hollanninpuoliverinen
019687404_r
Hollanninpuoliverinen
018769986_r
Hollanninpuoliverinen
022219843_r
Hollanninpuoliverinen

Hollanninpuoliverinen (engl. Dutch Warmblood, KWPN (Koninklijk Warmbloed Paard Nederland)) on hollantilainen puoliverinen hevosrotu, joka on lähtöisin 1900-luvulta. Vuonna 1960 alettiin risteyttää keskenään kahta hollantilaista vaunuhevosrotua, ja rotuun risteytettiin myös englannintäysiveristä parantamaan muun muassa ratsastusominaisuuksia ja antamaan keveyttä. Näin syntyi hollanninpuoliverinen.

Hollanninpuoliveristen rekisteri ja kantakirja on jaettu kahteen osaan:

ratsuhevoset vaunuhevoset Hollanninpuoliveriset ovat säyseitä, luonteeltaan miellyttäviä ja atleettisia. Niillä on pyöreät liikkeet ja lihaksikkaat lautaset. Hollanninpuoliverisen jalostuksen tavoitteena ovat uljaat, sopusuhtaiset ja voimakkaat hevoset.

Säkäkorkeudeltaan hollanninpuoliverinen on noin 160–170 cm, väriltään yleensä yksivärinen. Hollanninpuoliveristä käytetään ratsuna ja erityisesti urheiluhevosena. Monet maailman menestyksekkäimmistä koulu- ja estehevosista ovat hollantilaista syntyperää. Tunnettuja hollanninpuoliverisiä ovat muun muassa brittiläisen John Whitakerin esteratsu Milton sekä jalostusori Calypso.

Lähde: wikipedia.org

Laji
Intro_horse
Mainos
Logo-labyrintti