Säännöt

1. Rekisteröinti

1.1 Palvelun ikäraja on 13 vuotta, eivätkä sitä nuoremmat henkilöt saa rekisteröityä palveluun EDES vanhempiensa luvalla.

1.2 Syöttämiesi tietojen tulee olla sinun oikeita tietojasi. Voit halutessasi piilottaa sellaiset tiedot, joita et halua muiden näkevän.

1.3 Kahden tai useamman tunnuksen yhtäaikainen käyttäminen on ehdottomasti kiellettyä.

1.4 Toistuvien tekaistujen/keksittyjen tunnusten rekisteröiminen palveluun saattaa johtaa vakaviin seurauksiin, kuten poliisitutkintaan.

1.5 Yhden tunnuksen takana saa pääsääntöisesti olla vain yksi henkilö. Poikkeukseksi voidaan laskea tapaukset joissa kahdella käyttäjällä on lemmikki, jonka molemmat omistavat ja haluavat lisätä palveluun. Tällöin samaa tunnusta saa käyttää useampi henkilö, kunhan asiasta ilmoitetaan selkeästi omistajan tietojen kohdassa ”Lisää minusta”.

HUOM! Sama lemmikki ei saa olla kahdella eri käyttäjällä!

2. Lemmikit

2.1 Palveluun saa lisätä vain omia tai samassa kotitaloudessa pysyvästi asuvia perheesi omistuksessa olevia lemmikkejä (Katso myös kohta 2.3).

2.2 Emme siis hyväksy esimerkiksi:

 • Hoitohevosia tai hoitoponeja
 • Ylläpitohevosia tai ylläpitoponeja
 • Vuokralla olevia hevosia
 • Ratsastustallin tuntihevosia joilla ratsastat
 • Naapurin tai sukulaisen lemmikkejä, joita esim. lenkität

2.3 Jokaisella lemmikillä saa olla vain yksi (1) profiili palvelussa.

 • Mikäli perheessä on lemmikkejä, niin huolehdithan sitä että esim. sisaruksillasi ei ole samoja lemmikkejä palvelussa.

2.4 Lemmikin profiilikuva tulee olla lemmikistä itsestään (esim. piirustus ei ole kelvollinen).

2.5 Profiili käsittää yhden lemmikin, emmekä näin ollen hyväksy esim. kahden koiran yhteistä profiilia (Tee siis molemmille lemmikeille OMAT profiilit). Poikkeuksena sellaiset pienemmät lemmikit, joita on yleensä useita (kalat, jauhomadot jne.) sekä kasvattajien mahdolliset pentue-profiilit.

2.6 Lemmikin tiedot tulee pitää oikeina ja asiallisina. Myöskään lemmikin nimeä ei saa turhaan vaihdella (kutsumanimeä kun ei muutenkaan oikeasti lemmikin elämän aikana juuri vaihdeta).

2.7 Mikäli et löydä lemmikkisi lajia tai rotua listalta, niin ota ensin yhteyttä palautteella ylläpitoon.

 • Luonnosta löytyvät madot, hämähäkit yms. hyönteiset voi suosiolla jättää lisäämättä. Emme luokittele niitä varsinaisiksi lemmikeiksi, eikä niitä näin ollen myöskään listoillemme lisää. Kiitos!

3. Kommentit, blogit sekä muu sisällöntuotto

3.1 Käyttäjän tuottaman sisällön täytyy olla asiallista, eikä se saa olla Suomen lain tai hyvän maun vastaista.

3.2 Älä kiroile. Kirosanat eivät tuo lisäarvoa kirjoittamaasi sisältöön.

3.3 Haukkuminen, kiusaaminen ja henkilökohtaisuuksiin meneminen on ehdottomasti kiellettyä.

3.4 Hyvä nyrkkisääntö on se, että käyttäydyt palvelussa niinkuin toivoisit muiden sinua kohtaan käyttäytyvän.

3.5 Keskustelualuetta varten on laadittu erilliset säännöt, jotka löytyvät tämän dokumentin lopusta.

3.6 Päivän lemmikiksi ei saa pyrkiä lähettelemällä massaviestejä muille käyttäjille. Tällaisissa tapauksissa ylläpito voi evätä kyseisen käyttäjän pääsyn päivän lemmikiksi pysyvästi.

4. Kuvat

4.1 Kuvat eivät saa olla Suomen lain tai hyvän maun vastaisia.

4.2 Kuva tulee luokitella sen asetuksista raa'aksi, mikäli kuvamateriaali voi inhottaa muita lemmikin omistajia (esim. käärmeiden ruokintakuvat, metsästyssaaliit)

4.3 Käyttäjällä tulee olla tekijänoikeudet lemmikille lisättyihin kuviin.

 • Olet joko itse ottanut kuvat tai sinulla on lupa kuvan ottaneelta henkilöltä.
 • Internetistä otetut kuvat ova ehdottomasti kiellettyjä. Niitä suojaa tekijänoikeuslaki, johon vedoten käyttäjä voidaan kuvien otaneen henkilön toimesta saattaa rikosoikeudelliseen vastuuseen.
 • Mikäli kuvissasi esiintyy muita kuin omia lemmikkejäsi, tulee sinulla olla lupa kuvien lisäämiseen lemmikin omistajalta. Ethän siis lisää omaan profiiliisi kuvia muiden lemmikeistä ilman lupaa!

4.4 Mikäli lisäät palveluun muita kuin lemmikistäsi otettuja kuvia (esim. lenkkireissun maisemakuvat, piirustukset yms.) niin kuvat tulee laittaa niitä kuvaavaan erilliseen kansioon. Suurin osa profiilin kuvista tulee olla kuitenkin itse lemmikistä.

5. Videot

5.1 Videot eivät saa olla Suomen lain tai hyvän maun vastaisia.

5.2 Käyttäjällä tulee olla tekijänoikeudet videomateriaaliin sekä mahdolliseen taustamusiikkiin

6. Yhteisöt

6.1 Ennenkuin luot uuden yhteisön, niin tarkasta haulla ettei toista samanlaista yhteisöä jo ole palvelussa. Älä tee esimerkiksi ”mäyrikset” -yhteisöä, jos palvelusta löytyy jo ”Mäyräkoirat” -yhteisö.

6.2 Yhteisön nimi tulee olla mahdollisimman yksinkertainen ja kuvaava. Vältä turhia erikoismerkkejä!

6.3 Muistathan lisätä yhteisön oikeaan kategoriaan.

6.4 Kaikki yhteisöt tarkastetaan ylläpidon toimesta.

6.5 Olet henkilökohtaisesti yhteisön perustajana vastuussa sen sisällöstä ja valvonnasta.

7. Tapahtumat

7.1 Tapahtumakalenteri on tarkoitettu julkisille tapahtumille, kuten esim. näyttelyt tai messut.

 • Kesäloma tai lemmikkisi syntymäpäivä ei siis kuulu tapahtumiin.

7.2 Ennenkuin lisäät tapahtuman niin tarkasta, että tapahtumaa ei ole jo lisätty kalenteriin.

7.3 Lisätessäsi uutta tapahtumaa täytä mahdollisimman huolellisesti tapahtuman tiedot sekä kuvaus.

7.4 Kaikki tapahtumat tarkastetaan ylläpidon toimesta.

8. Tori

8.1 Ilmoituksen tulisi liittyä jotenkin lemmikkeihin tai muutoin sopia sivuston aihepiiriin.

8.2 Huomioithan, että ilmoituksessa tulee kertoa kaikki oleellinen, jottei ongelmia pääsisi syntymään.

8.3 Tori-ilmoitukset eivät saa olla Suomen lain tai hyvän maun vastaisia.

8.4 Mikäli ilmoituksesi koskee eläinten poikasia, niin muistathan selvittää niiden luovutusiän. Luovutusiät löytyvät ilmoitusta tehtäessä sivun oikeasta laidasta.

9. Ylläpidon ilmoitukset ja jäähyt

9.1 Mikäli saat ilmoituksen ylläpidolta, tulee ko. ilmoitusta noudattaa. Jos koet sen olevan aiheeton, niin ota yhteyttä ylläpitoon palautelomakkeella.

9.2 Jos olet toistuvasti tai räikeästi rikkonut palvelun sääntöjä, sinut voidaan laittaa määräaikaiseen käyttökieltoon ilman erillistä huomautusta. Jäähyn pituus sekä sen syy ilmenevät sisäänkirjautuessasi. Jäähyn kiertäminen esim. uuden tunnuksen luomisella johtaa välittömästi jäähyajan pitenemiseen ja erikoistarkkailuun.

9.3 Toistuvat sääntörikkeet voivat pahimmassa tapauksessa johtaa tunnuksen pysyvään poistamiseen palvelusta.

10. Keskustelualue

10.1 Kirjoita selkeästi ja asiallisesti: kirjoita selkeää yleiskieltä, jaottele pidemmät kirjoituksesi kappaleisiin - näin kirjoituksiasi on helppo ja miellyttävä lukea. Kiroilu ei lisää arvoa kirjoituksellesi ja se on näin ollen kiellettyä.

10.2 Toisten ihmisten loukkaaminen ja herjaaminen on kielletty. Jos jonkun epämiellyttävän henkilön kirjoitukseen on hankala vastata asialliseen sävyyn - ei kannata vastata ollenkaan.

10.3 Ethän kirjoita turhia viestejä. Parin sanan viestit pidentävät ketjua huomattavasti, eivätkä ne edesauta keskustelun kulkua. Selvät trollit poistetaan kaikkine vastauksineen, eli niihinkin vastaaminen on turhaa.

10.4 Muokkaa viestejäsi: jos kirjoittamassasi viestissä on paljon kirjoitusvirheitä tms. älä kirjoita uutta viestiä, jossa päivittelet asiaa, vaan muokkaa edellistä viestiäsi ja kirjoita se sinne. Näin ketjuihin ei tule turhia sivuja.

10.5 Luodessasi uutta keskusteluaihetta tarkista, että aloitat sen oikeaan osioon, sekä tarkista haku-toiminnolla, ettei vastaavaa aihetta ole jo olemassa. Muista myös käyttää ketjuja viisaasti: jos joku on kysynyt jossakin niin otsikoidussa ketjussa esim. pennun ruokinnasta, voit sinäkin kysyä esim. siitä, mikä ruoka sopisi omalle pennullesi parhaiten - kaikkiin ei siis tarvitse tehdä uutta ketjua vain siksi, että aihe ei ole täysin sama.

10.6 Keskustelun aihe määräytyy sen otsikon mukaan, joten älä kysele aiheeseen kuulumattomia asioita väärän otsikon alla.

10.8 Otsikon tulee olla selkeä: älä käytä huutomerkkejä tai isoja kirjaimia vain saadaksesi huomioarvoa keskustelulle. Otsikoi se hyvin ja ytimekkäästi - niin, että löytäisit itse tarvittaessa ketjun haku- toiminnolla helposti.

10.8 Ethän lisää keskustelualueelle kuvia, joiden käyttämiseen sinulla ei ole tekijänoikeuksia. Tällaisia ovat mm. internetistä otetut kuvat, joiden kopioimista ei ole erikseen sallittu. Kuvat voit kuitenkin linkittää halutessasi niiden omistajan omilta sivuilta tekstilinkkinä.

10.9 Keskustelualueen tahallinen kuormittaminen (ns. floodaaminen: usean peräkkäisen viestin kirjoittaminen) on ehdottomasti kiellettyä.

10.10 Moderaattoreihin tulee ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti moderointiasioissa vain hätätapauksissa, kiireettömissä väärinkäytöissä laita palautetta ylläpidolle.

10.11 Muistathan, että olet itse vastuussa kirjoituksistasi.

Ylläpitäjät ja keskustelualueen moderaattorit voivat poistaa keskusteluista sääntöjen vastaisia viestejä ilman erillistä huomautusta. Sääntöjen vastainen toiminta voi johtaa käyttäjätunnuksen väliaikaiseen käyttökieltoon tai mahdollisesti jopa sen lopulliseen poistamiseen palvelusta. Väärinkäyttötapauksissa otamme tarvittaessa yhteyttä viranomaisiin.

Logo-labyrintti