Irlannincob

022398416_r
Irlannincob
021705028_r
Irlannincob
021705151_r
Irlannincob
022465844_r
Irlannincob

Tinker (myös irlannincob) on irlantilainen toistaiseksi melko vakiintumaton hevosrotu. Rotu polveutuu muun muassa dales-, connemaran- ja fellponeista sekä shire- ja clydesdalenhevosista. Se oli alun perin romanien ajo- ja ratsuhevonen, josta on muun muassa hauskan ulkonäkönsä vuoksi tullut yleisemminkin suosittu rotu myös Britteinsaarten ulkopuolella. Suomessa tinkereitä on lähes kolmesataa.

Tinkerin on rakenteeltaan jykevä ja sen säkäkorkeus vaihtelee 135 cm:stä jopa 170 senttiin. Tinkereillä on runsaasti vuohiskarvoja ja yleensä vaaleat kaviot. Sekä tammoilla että oreilla voi olla "viikset" ylähuulessa. Sallittuja värejä tinkereillä ovat kaikki muut paitsi albiinot (kermanväriset), mutta yleisimmin ne ovat kirjavia. Tinkerit ovat erinomaisia perhe- ja harrastehevosia, sillä ne ovat rohkeita ja rauhallisia. Irlannincob-nimitystä käytetään, jos tinker on Irish Cob -kantakirjassa.

Suomen Irlannincobyhdistyksellä on parhaillaan menossa koko maan laajuinen tarkkailuoperaatio, jonka tarkoituksena on saada tietoon kaikki puhtaat tinkerit Suomessa ja rekisteröidä ne kantakirjaan.

Lähde: wikipedia.org

Laji
Intro_horse
Mainos
Logo-labyrintti