Japanese Chin

019896493_r
Japanese Chin
022314392_r
Japanese Chin
019346010_r
Japanese Chin
022369391_r
Japanese Chin

Japanese chin on hyvin vanha rotu, jolla on arvokas historia. Se on alunperin Kiinasta ja Koreasta Japaniin tullut koirarotu, jolla oli merkittävä asema Japanin keisarillisessa hovissa. Chinit julistettiin pyhiksi koiriksi ja niitä pidettiin kallisarvoisella sinisellä silkillä verhotuissa bambuhäkeissä. Niitä pidettiin sisätilojen koristekoirina. Chinejä ei saanut omistaa kukaan muu kuin keisarillisen hovin jäsenet ja jokaista, joka anasti pyhän koiran, seurasi kuolemanrangaistus. Sana chin tarkoittaakin kalleutta. Toinen merkitys sanalle chin on kissan ja koiran yhdistelmä. Japanese onkin melko kissamainen rotu, jolla on samanlaisia luonteenpiirteitä ja käyttäytymistapoja kuin kissoilla.

Ulkonäkö ja turkinhoito

Japanese chin on pienikokoinen ja tyylikäs koira, jolla on kokoonsa nähden suuri pää, hyvin lyhyt ja leveä kuononselkä sekä pitkä ja silkkinen turkki. Karva on suoraa ja kaikkialla pään etuosaa lukuunottamatta pitkää. Erityisen runsasta karva on kaulassa ja rungossa. Chineillä on kaksi sallittua väriä; valkoinen mustin merkein ja valkoinen punaisin merkein. Ihannesäkäkorkeus uroksilla on 25 cm, nartut ovat hieman pienempiä. Turkki vaatii säännöllistä hoitoa; kampaaminen parisen kertaa viikossa ja pesu silloin tällöin on suositeltavaa.

Luonne ja käyttäytyminen

Chin on seurakoira, joka rakastaa olla huomion keskipisteenä. Se on liikunnantarpeensa puolesta melko vaivaton koira, sillä se pärjää melko vähäisellä liikunnalla. Tarpeen vaatiessa se on kuitenkin innokas kaveri hieman pidemmillekin lenkeille. Chin on ylpeä, erittäin siisti ja omanarvontuntoinen koira. Se on melko älykäs, mutta ei juurikaan omaa miellyttämishalua, vaan on varsin omapäinen koira, joka tottelee lähinnä silloin kun sitä itseään huvittaa. Vaatii omistajaltaan huumorintajua ja kekseliäisyyttä saada se motivoitumaan ja toistamaan opittuja asioita. Tyypillinen japanese chin on eloisa, valpas ja ystävällinen koira. Yleensä se soveltuu yhtä hyvin niin maaseudulle kuin kaupunkioloihinkin.

Harrastukset

Japanese on hyvin itsetietoinen ja itsepäinen koira, jonka kouluttaminen ja motivoiminen ei ole helppoa. Se on haaste kouluttajalleen. Omaksi huvikseen sen kanssa voi toki harrastella vaikka mitä, mutta tosimielellä harrastavan ihmisen kannattaa ehkä valita jokin muu rotu - ellei harrastuksena ole näyttelyt. Chin sopii mainiosti esim. näyttelyihin ja seura- ja kotikoiraksi.

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti