Karkeakarvainen saksanseisoja

022470535_r
Karkeakarvainen saksanseisoja
019796140_r
Karkeakarvainen saksanseisoja
021220340_r
Karkeakarvainen saksanseisoja
019626054_r
Karkeakarvainen saksanseisoja

Karkeakarvainen saksanseisoja on monipuolinen metsästysrotu. Se sopii hyvin kaiken riistan metsästykseen linnuista pienpetoihin. Ensisijaisesti rotua käytetään linnunmetsästyksessä. Koiralla on tarkka vainu ja se jäljittää, osoittaa ja noutaa sekä maalla että vedessä. Rotu on suosituin suurikokoinen metsästyskoira Saksassa ja monissa muissa maissa.

Rodun aktiivisuustaso on korkea. Rotu sopii ainoastaan metsästävään perheeseen. Karkeakarvainen saksanseisoja on syvästi omistajaansa kiintyvä, vilkas ja älykäs. Rodulla on korkeat koulutusmahdollisuudet osaavan kouluttajan käsissä. Kuitenkin karkeakarvainen saksanseisojan koulutus voi olla haasteellista sen itsepäisen ja älykkään mielenlaadun takia. Koira tulee motivoida oikein koulutettaessa. Vieraita ihmisiä kohtaan koira on varuillaan ja osalla rodun koirista esiintyy vahtimistaipumusta. Omalle isännälleen koira on uskollinen ja vahvasti kiintynyt. Rotu on hyvä perhekoira.

Huom. Karkeakarvainen,lyhytkarvainen ja pitkäkarvainen saksanseisoja eivät ole vain saman koiran eri karvalaadun muunnoksia, vaan niillä on kullakin erilainen jalostushistoria.

Rotumääritelmästä poimittua: YLEISVAIKUTELMA: Jalo seisoja, jolla on kova ja ihoa täydellisesti suojaava karvapeite. Ilme on tarkkaavainen ja tarmokas. Liikkeiden tulee olla voimakkaat, maatavoittavat, vaivattomat ja tasapainoiset. KÄYTTÄYTYMINEN / LUONNE: Vakaa, hillitty, tasapainoinen, riistaa ja laukausta pelkäämätön; ei arka eikä aggressiivinen. SÄKÄKORKEUS: Urokset 61 - 68 cm, nartut 57 - 64 cm.

Lähteet: Saksanseisojakerho Ry

Kennelliitto

[http://en.wikipedia.org/wiki/German_Wirehaired_Pointer]

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti