Kerrynterrieri

022238592_r
Kerrynterrieri
022417095_r
Kerrynterrieri
022097600_r
Kerrynterrieri
022457227_r
Kerrynterrieri

Kerrynterrieri (Kerry Blue Terrier) on Irlannissa kehittynyt koirarotu. Se on Irlannin kansalliskoira.

Kerrynterrieri on kehittynyt Irlannin maalaisväestön käytössä olleista koirista, joista syntyi myös toinen rotu, vehnäterrieri. Alkuperäiset koirat olivat maaseudun yleiskoiria, jotka toimivat lampaiden ja karjan kokoajina, torjuivat tuhoeläimiä, vahtivat taloa ja noutivat ammutun riistan. Sininen kerrynterrieri eriytyi omaksi muodokseen ja tunnustettiin myöhemmin virallisesti roduksi.

Kerry on rakenteeltaan vankka, sen silkkinen, sininen turkki vaatii paljon hoitoa; turkki tulee trimmata n. 2kk välein ja harjata päivittäin. Luonne on ihmisystävällinen, iloinen, toimelias ja helposti oppiva, sillä se on miellyttämishaluinen. Terrierinä se on kuitenkin aika ajoin itsepäinen.

Kerryn pennut syntyvät mustina. Väri muuttuu siniharmaaksi joillakin jo pikkupentuna, toisilla vasta kolmevuotiaana, joillakin ei välttämättä ollen kaan. Turkki on silkkimäinen, pehmeä, laineikas ja silkkimäisyyden ylläpitämiseksi se tarvitsee ahkeraa hoitoa. Siitä ei irtoa karvaa, joten se sopii lievästi allergisille henkilöille.

Kerryt ovat terveitä ja pitkäikäisiä ja säilyttävät iloisen ja vilkkaan luonteensa pitkään. Perinnöllisiä sairauksia ei juuri ole. Jonkin verran on tavattu lonkkaniveldysplastiaa, joka ei kuitenkaan haittaa kevyen koiran elämää. Kasvaimia kerryllä on hiukan enemmän kuin muilla roduilla.

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti