Kiinanharjakoira

021327044_r
Kiinanharjakoira
019981850_r
Kiinanharjakoira
021843846_r
Kiinanharjakoira
020466000_r
Kiinanharjakoira

FCI-ryhmä 9 kuuluva pieni ja toimelias koira.

Kiinanharjakoiria on kahta eri tyyppiä, on nakuja, joilla on toivottavaa karvatupsut hännässä, nilkoissa sekä päässä. Toinen tyyppi on ns."puuterihuisku" (=powder puff), jonka runko on pehmeän, harsomaisen karvan peitossa. Nakuilla täytyisi olla pystyt korvat, puutereilla suvaitaan myös luppakorvat.

Luonteeltaan harjakoirat ovat iloisia energiapakkauksia. Kiintyvät helposti omistajaansa.

Kiinanharjakoirat sopivat mainiosti agilityyn sekä näyttelykavereiksi. Vaikka pieniä ovatkin, jaksavat ne myös pidemmillä lenkeillä.

Kaikki värit on sallittuja, silmien kuitenkin pitäisi olla mahdollisimman tummat, lähes mustat.

HUOM: vaikka nakuilla ei olekkaan turkkia, ei ihon hoitaminen kuitenkaan ole kovinkan helppoa. Kesällä iho täytyy suojata auringolta esimerkiksi lasten aurinkorasvalla kunnes koiran iho on saanut rusketuksen ja talvella naku täytyy pukea lämpimästi. Kuivaa ihoa täytyy hoitaa rasvaamalla, mutta ei pidä rasvata turhaan, muuten iho voi tottua siihen. "Puuterin" turkki vaatii todella paljon työtä, mikäli haluaa pitää sen pidempänä. Pesu kerran viikossa ei ole pahitteeksi, harjata täytyy säännöllisesti joka päivä. Pehmeä turkki takkuuntuu erittäin helposti ja sitä on lähes mahdoton alkaa selvittämään, mikäli turkki huopaantuu kovasti.

Lisäinfoa: http://www.kiinanharjakoirat.fi/ (Suomen Kiinanharjakoirat ry:n sivut. Sivuilta löytyy ksvattajien tietoja sekä rodusta lisätietoja samoin karvaton pörssi (tuotemyyntiä).

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti