Lämminverinen ravihevonen

020772746_r
Lämminverinen ravihevonen
020595891_r
Lämminverinen ravihevonen
022380080_r
Lämminverinen ravihevonen
021259900_r
Lämminverinen ravihevonen

Lämminveriravurit (lv-ravurit, "lämpöiset") edustavat lämminveristä hevostyyppiä. Lämminverisiä ravurirotuja ovat amerikanravuri, ranskanravuri ja venäläinen ravihevonen. Kutakin näistä roduista on jalostettu pitkälle mahdollisimman nopean ja kestävän ravurin aikaansaamiseksi. Erirotuiset lämminveriravurit kilpailevat yleensä samoissa lähdöissä, ja rotuja myös risteytetään keskenään.

Lämminveriravureita näkee myös ratsukäytössä ja valjakkoajossa, joihin ne yleensä siirtyvät heikosti sujuneen ravikilpailu-uran jälkeen. Ratsuina lämminveriravureissa on hyvät ja huonot puolensa: ne ovat tavallisesti liikennevarmoja ja asiallisia käsitellä, mutta niiden rakenne ja lihaksisto soveltuvat yleensä vain välttävästi esimerkiksi kouluratsastukseen, ja moni entinen ravuri kärsii kilpauransa jäljiltä hankalista jalkavaivoista. Myös laukkaamisen opettaminen voi olla haastavaa.

Lämminveristä ravihevosta jalostetaan joko puhdassiitoksella tai eri lämminverisiin juoksijarotuihin kuuluvien risteytyksellä raviurheiluun yhä paremmin soveltuvaksi ravihevoseksi. Lämminverisen ravihevosen kantakirjaan merkitään lämminverisen ravihevosen rekisteriin merkittyjä hevosia, jotka suorituksiltaan, luonteeltaan, liikkeiltään, rakenteeltaan ja suvultaan ovat jalostushevosiksi sopivia, eikä niissä ole havaittu jalostusarvoa huomattavasti alentavia virheitä.

Se voi olla rodultaan amerikkalainen, ranskalainen tai venäläinen tai näiden risteytys. Lämminveriravuri on nopea ja vauhtikestävä suoritushevonen. Sen tulee olla ryhdikäs ja rakenteeltaan sopusuhtainen. Lämminveriravuri on ravivarma ja sen liikkeet ovat pitkät, suorat ja joustavat. Luonteeltaan se on taipuisa, mutta kilpailussa kaikkensa antava.

Lähde:[http://fi.wikipedia.org/wiki/Lämminveriravuri wikipedia.org]

Laji
Intro_horse
Mainos
Logo-labyrintti