Labradorinnoutaja

020421546_r
Labradorinnoutaja
022089125_r
Labradorinnoutaja
021750063_r
Labradorinnoutaja
022498098_r
Labradorinnoutaja

Historia

Alkuperämaa: Englanti. Labradorinnoutaja syntyi 1800-luvun puolivälissä kun risteytettiin Newfoulandin saaren koiria ja englantilaisia lintukoiria. Rotu hyväksyttiin vuonna 1903. Suomeen ensimmäiset labradorinnoutajat tulivat 1950-luvulla. Rotua käytettiin tällöin ammutun pienriistan talteenottamiseen.

Ulkonäkö

Labradorinnoutaja on lyhyt runkoinen ja voimakas rakenteinen koira. Uroksen säkäkorkeus on 56-57cm ja nartun 54-56cm. Kallo on leveä ja otsapenger selvä. Silmät ruskeat tai pähkinänväriset. Korvat sijaitsevat melko takana, päänmyötäisesti. Labradorinnoutajan häntä on ns. saukon häntä: tyvestä paksu, joka suippenee hännänpäätä kohden. Karvapeite on lyhyt ja melko karkea. Aluskarva on vedenpitävä. Väriltään koira voi olla musta, keltainen, suklaan- tai maksanruskea.

Luonne ja käyttö

Tottelevainen, älykäs ja ystävällinen koira. Labradorinnoutajat ovat helppoja kouluttaa. Nykyään labradorinnoutajaa käytetään edelleen metsästyskoirana, mutta myös palveluskoirana. Tasapainoisen luonteen ansiostaan ne soveltuvat myös hyvin seura- ja perhekoiriksi ja se onkin labradorinnoutajan suurin käyttötarkoitus.

Hoito

Helppohoitoinen koirarotu. Labradorinnoutajat syövät melkein mitä vain ja siksi vanhemmiten lihovat helposti. Turkinhoidoksi riittää harjaus ja pesu tarvittaessa.

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti