Lampropeltis getula californiae (Kalifornian kuningaskäärme)

022584590_r
Lampropeltis getula califor...
020305652_r
Lampropeltis getula califor...
022358555_r
Lampropeltis getula califor...
021652838_r
Lampropeltis getula califor...

Kalifornian kuningaskäärme (Lampropeltis getula californiae) on kotoisin USA:n länsirannikolta. Sitä tavataan luonnossa Kaliforniassa, Pohjois-Oregonissa, Etelä-Utahissa ja Itä-Arizonassa. Kalifornian kuningaskäärme on kuristajakäärme eikä sillä näin ollen ole myrkkyhampaita.


Kalifornian kuningaskäärme kasvaa n. 90-150-senttiseksi ja sen elinikä on jopa 15-20 vuotta, mutta sen on tiedetty elävän jopa 33 vuotiaaksi.

Kalifornian kuningaskäärmeet syövät hiiriä, pieniä rottia, liskoja, sammakoita sekä luonnossa toisia käärmeitä myös myrkyllisiä lajeja kuten Kalkkarokäärmeitä. Terraariossa käärmeelle riittää kuitenkin ravinnoksi pienet jyrsijät. Nuori käärme tulisi ruokkia n. 5-7 päivän välein. Aikuinen käärme voidaan ruokkia n. 2 viikon välein.

Kalifornian kuningaskäärme on suhteellisen helppo käsiteltävä ja sopii sen takia myös vasta-alkajille. Ne tottuvat käsittelyyn helposti eivätkä liiku käsiteltäessä ympäriinsä kuten esimerkiksi Viljakäärmeet. Nuoret yksilöt ovat nopeita liikkeissään ja saattavat puolustautua ja karata helposti kädestä.

Hoidettavuudeltaan Kalifornian Kuningaskäärmeet ovat hyvin samankaltaisia kuin Viljakäärmeet.

Lisää lajista englanniksi: [http://en.wikipedia.org/wiki/California_Kingsnake]

Laji
Intro_terrariumanimal
Mainos
Logo-labyrintti