Landseer

021948348_r
Landseer
022567067_r
Landseer
019739221_r
Landseer
022664039_r
Landseer

Landseer (Continental-European type) on koirarotu, joka on lähtöisin Newfoundlandin saarelta. Suomeen tuotiin ensimmäisen kerran Landseereja vuonna 1977 Englannista.

Ulkonäkö

Landseerit ovat suuria ja pitkäkarvaisia koiria. Niiden turkin väritys on mustavalkoinen. Koiralla on valkoisella pohjalla mustia revitynmuotoisia läiskiä rungossa ja lanneosassa. Pää on aina musta, ja siinä on mielellään valkoinen otsapiirto. Landseerin raajat ovat pidemmät ja runko hieman kevyempi kuin sukulaisrodulla newfoundlandinkoiralla. Landseerilla on tyvestä vahva ja leveä häntä,joka toimii perämelana koiran uidessa sekä varpaiden välissä uimista helpottavat "räpylät".

Luonne ja käyttäytyminen

Landseerit ovat enimmäkseen seurakoiria, mutta niitä voidaan käyttää myös vesipelastuksessa. Landseerilla on luontainen ja vahva pelastusvaisto sekä erinomainen uimataito. Rotua pidetään myös erittäin herkkävaistoisena.Omaan perheeseensä se kiintyy syvästi ja sitä pidetään hyvin lapsirakkaana rotuna. Landseer on myös mukava kaveri harrastuskoiraksi jälkeen, hakuun jne. Ja niitä on alkanut näkyä hiukan enemmän näidenkin harrastusten parissa. Landseer on kovin miellyttämishaluinen, mutta poikkeuksiakin esiintyy.

Alkuperä

Newfoundlandinkoirapentueissa on aina syntynyt mustavalkoisia yksilöitä, joita aluksi hyljeksyttiin. Sir Edewin Landseer ihastui näihin koiriin, ja hänen maailmankuulujen taideteostensa ansioista landseer alkoi vähitellen kiinnostaa. Keski-Euroopassa ryhdyttiin 1900-luvun alussa jalostamaan rotua erilleen mustavalkoisesta newfoundlandinkoirasta. Kehitettiin korkearaajaisempi ja liikunnallisempi rotu vesipelastuskoiraksi, johon rotu edelleenkin hyvin soveltuu. Kasvattajien tavoitteena oli luoda mahdollisimman paljon Landseerin maalausten koirien näköisiä landseereja. Rotu virastettiin vasta vuonna 1960.

Lähde: Wikipedia

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti