Leijonanharjas

015908110_r
Leijonanharjas
022379350_r
Leijonanharjas
022676731_r
Leijonanharjas
020532634_r
Leijonanharjas

Leijonanharjas on kääpiörotu

Aikuisen leijonan painorajat ovat:

1,10kg 0p

1,11 -1,30kg 4p

1,31 -1,70kg 5p

1,71 -1,90kg 4p

yli 1,91kg 0p

Yleistä leijonasta:

Runsas turkkiset leijonaharjakset vaativat turkin harjausta enemmän kuin standardin mukaiset, joilla pään ympärillä oleva turkki on karkeaa ja pysyy takuttomampana. Turkin kunnosta pidetään hyvää huolta harjaamalla turkki läpi kerran kuukaudessa.

Leijonaharjaskaneilla ovat sallittuja kaikki Euroopan kanistandardin mukaiset värit, joita ovat muun muassa luonnonvärisistä luonnonharmaa ja luonnonsininen, yksivärisistä beige ja musta, hunnullisista yksivärisistä madagaskar ja isabella jne. Kuviointeja ovat esimerkiksi soopeli-ja siamsooopeli kuviointi sinisoopeli pohjalla. Leijonanharjas on eri rotu kuin angora tai kääpiöangora.

Useimmiten leijonaharjakset ovat luonteeltaan hyvin rohkeita ja uteliaita. Liikunta kuuluu ehdottomiin suosikkeihin ja kanille onkin järjestettävä tarpeeksi liikkumismahdollisuuksia. Useimmat leijonanharjakset viihtyvät sylissä ja tykkäävät rapsuttelusta.

Leijonalla on oma tyyppi, johon kuuluvat pystyssä olevat, karvaiset ja tanakat korvat. Ihannepituus on 6-7cm. Pään koon tulee sekä uroksella että naaralla olla sopusoinnussa rungonkoon kanssa. Leijonan pää on voimakas, leveäotsainen ja posket ovat täyteläiset. Nenän sivuprofiili on hieman kupera. Kummallakaan sukupuolella ei leukapussi ole sallittu. Leijonan tulee esiintyä arvostelupöydällä.

Leijonan runko on keskipituinen ja voimakas. Kanin tulee seistä tukevasti tassuillaan niin että runko nousee alustasta. Kanilla tulee olla lihaksikas ja pyöreä runko. Leijonan selkä, vatsa, kuono, korvat, sivut, reidet, takaosa ja häntä ovat normaalikarvaiset. Posket, otsa, niska ja rinta ovat pitkäkarvaiset. Nuorella kanilla sallitaan pitkäkarvaisuustaipumusta sivuilla ja takaosassa. Karvanpituus pitkäkarvaisilla osilla tulee olla 5-8cm.

Leijonalla on sallittu kaikki standardin värit ja kuvioinnit.

Laji
Intro_rabbit
Mainos
Logo-labyrintti