Maltankoira

019042101_r
Maltankoira
022172726_r
Maltankoira
022641409_r
Maltankoira
021617672_r
Maltankoira

Maltankoira on peräisin Keskisen Välimeren alueelta ja sen vastuumaa on Italia. Rodun nimi ei siis liity Maltan saareen mitenkään, vaan viittaa turvapaikkaa tai satamaa tarkoittavaan seemiläiseen sanaan malat. Maltankoiran esi-isät metsästivät tuhojyrsijöitä satamien varastoissa ja laivojen lastiruumissa. Renessanssin aikaan ne olivat naisten suosimia "salonkikoiria".

Ulkonäkö ja turkinhoito

Maltankoira on pieni, valkoinen ja pitkäkarvainen seurakoira, joka kuuluu bichon-koirien sukuun. Muista bichon-perheen koirista maltalaisen erottaa ehkä parhaiten turkistaan, joka on reilusti pidempi ja silkkisempi. Urosten säkäkorkeus on 21 - 25 cm ja narttujen 20 - 23 cm. Värityksenä on puhdas valkoinen, kalpea norsunluunsävy on sallittu. Karva on hyvin pitkää, silkkistä, kiiltävää ja suoraa. Rungon karvan tulee olla jopa säkäkorkeutta pidempää ja laskeutua maahan asti. Maltankoirasta; kuten muistakaan bichon-koirista, ei lähde karvaa aluskarvan puuttumisen takia. Maltalaisen turkkia kuuluu kammata päivittäin ja pestä säännöllisesti, vaikka viikoittain.

Luonne ja käyttäytyminen

Iloinen ja eloisa seurakoira, joka rakastaa huomiota ja seuraa. Helposti kiintyvä ja kuuliainen koira, joka oppii nopeasti. Valpas vahti, joka ilmoittaa kyllä kaikista tulijoista. Mikään himolenkkeilijä se ei ole, vaan pärjää melko vähäisellä liikunnalla.

Käyttö ja harrastukset

Maltankoira on ennen kaikkea seura- ja näyttelykoira. Näyttely-maltalaisen turkki vaatii vielä enemmän huolenpitoa kuin kotikoiran turkki. Jotkut leikkaavat kotikoiransa turkin lyhyeksi helpottaakseen sen hoidettavuutta.

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti