Manchesterinterrieri

019889332_r
Manchesterinterrieri
022237469_r
Manchesterinterrieri
019761200_r
Manchesterinterrieri
021514524_r
Manchesterinterrieri

Manchesterinterrieri on Britanniasta kotoisin oleva black and tan-värinen, hyvin vanha terrieri. Ensimmäiset kirjalliset merkinnät rodusta ovat peräisin 1400-luvulta. Virallisen rotumääritelmän se sai vuonna 1924, jolloin rotu sai myös nykyisen nimensä. Alunperin tätä terrieriä käytettiin rotta- ja kanikoirana, nykyisin se on pääasiassa seurakoira.

Ulkonäkö ja turkinhoito

Manssi on tiivisrakenteinen ja voimakas, sirosta olemuksestaan huolimatta vahvarakenteinen ja lihaksikas. Ihannesäkäkorkeus on uroksilla 40 - 41 cm ja nartuilla 38 cm. Sillä on V:n muotoiset, kärjistään silmien yläpuolelle taittuvat korvat ja lyhyt, sileä, kiiltävä, tiivis ja pinnan myötäinen karva. Ainoa hyväksytty väritys on black and tan (musta punaruskein merkein). Turkinhoito on vaivatonta, irtokarvojen pyyhkäisy silloin tällöin riittää hoidoksi.

Luonne ja käyttäytyminen

Manssi on hyvin innokas, reipas, eloisa ja energinen koira, joka nauttii liikkumisesta. Luonteikas koira, joka ikävystyy helposti. Manssilta löytyy oma tahtoa ja temperamenttia ja tyytymättömyytensä se ilmaisee helposti kovalla haukullaan. Se on älykäs ja uskollinen, perheelleen omistautunut ja aina valmis myös puolustamaan rohkeasti kotiaan ja perhettään. Sillä on taipumus valita yksi ihminen erityiseksi ystäväkseen. Vieraita kohtaan manssi on yleensä hieman varauksellinen ja ystävystyy hitaasti.

Käyttö ja harrastukset

Manssien kanssa voi harrastaa koiranäyttelyiden lisäksi mm. agilityä ja tokoakin sen kanssa voi harrastaa, joskin omapäinen koira on haaste kouluttajalleen ja esimerkiksi tokoa harrastava ihminen varmasti tarvitsee manssinsa kanssa huumorintajua ja pitkää pinnaa.

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti