New Forest Pony

021816899_r
New Forest Pony
018766804_r
New Forest Pony
022704436_r
New Forest Pony
021839778_r
New Forest Pony

Historia

New Forest ponit ovat kotoisin Etelä-Englannista New Forestin alueelta. Eri lähteiden mukaan siellä on tavattu poneja jo 1000-luvulla. Vielä nykyäänkin alueen metsissä ja nummilla vaeltaa vapaana jopa n. 3000 ponia. NF -ponien kasvatus siittoloissa sekä New Forestin alueella että sen ulkopuolella on lisääntynyt vauhdilla viime vuosikymmeninä. Englannista on myös viety näitä poneja kaikkialle Eurooppaan sekä Pohjois-Amerikkaan ja Australiaan asti. Ensimmäiset ponit tulivat Suomeen 1960-luvulla. Nykyisin se on maamme toiseksi yleisin ponirotu ja kotimainen kasvatus on laadukasta. Rekisteröityjä NF –poneja on maassamme yli 1200 yksilöä. Rodun polveutumisesta ei ole tarkkaa tietoa.

Ulkonäkö

Rotumääritelmän mukaan New Forest -ponin kuuluu olla alle 148 cm korkea, alarajaa ei ole. Ponit voivat olla minkä värisiä tahansa, paitsi eivät kirjavia tai sinisilmäisiä voikkoja. Palominot hyväksytään ainoastaan tammoina tai ruunina. Ruunikon eri sävyt ovat yleisimpiä. Valkoiset merkit ovat sallittuja ainoastaan päässä ja jaloissa. Tyypiltään New Forest –ponien tulisi olla vankkarakenteisia ratsuponeja. Isommat ponit kykenevät kantamaan aikuisia, vaikka ovatkin riittävän kapeita, jotta lapset voisivat ratsastaa niillä. Niillä tulisi olla pitkä ja loiva lapa, voimakas takaosa, vahva luusto, syvä runko, suorat ja hyväasentoiset jalat sekä kovat ja pyöreät hyvälaatuiset kaviot. Pienemmät ponit ovat kevytrakenteisempia ja jalompia.

Luonne ja käyttö

New Forest -ponit ovat iloisia, valppaita ja yhteistyöhaluisia. Ne ovat myös helppoja kouluttaa. New Forest –ponit ovat pääasiassa ratsukäytössä, mutta joskus voi kyseisen rodun edustajia tavata myös esimerkiksi valjakkoajossa.

Lähde: Suomen New Forest –poniyhdistys ry www.newforestponi.com

Suhtautuminen toisiin

New forest -ponit suhtautuvat hyvin toisiin poneihin ja hevosiin ja jopa aasiin mutta kun katsotaan voimme jopa nähdä kuinka New forest poni ei sopeudu muihin. Jotkut New forest ponit ottavat sen pomo asian haltuun niin että näyttaa kuka on pomo.

Laji
Intro_horse
Mainos
Logo-labyrintti