Newfoundlandinkoira

022182931_r
Newfoundlandinkoira
020252357_r
Newfoundlandinkoira
019959381_r
Newfoundlandinkoira
022227422_r
Newfoundlandinkoira

Historia

Newfoundlandinkoira muodostui paikallisten intiaanien koirien ja viikinkien mukana tulleiden mustien karhukoirien sekoittuessa. 1500-luvulla eurooppalaiset löysivät nämä suuret koirat Newfoundlandin saarelta. Koirat pystyivät työskentelemään ankarissa oloissa ja niitä käytettiin mm. vesipelastuskoirina. Rodulle yhtenäinen tyyppi saatiin 1800-luvulla.

Ulkonäkö

Newfoundlandinkoira on vahvarunkoinen ja lihaksikas koira. Uroksen säkäkorkeus on 71cm, nartun 66cm. Otsapenger on selvä, muttei jyrkkä. Silmät ovat suhteellisen pienet ja etäällä toisistaan. Newfoundlandinkoiran korvat ovat pienet, kolmiomaiset ja pyöreäkärkiset. Häntä on vahva ja tyvestä leveä, koska newfoundlandinkoira käyttää sitä peräsimenä uidessaan. Karva on kaksinkertainen ja vettähylkivä. Väriltään koira voi olla musta, valkomusta tai ruskea.

Luonne ja käyttö

Newfoundlandinkoira on ystävällinen, kekseliäs ja rauhallinen koira. Koiraa käytetään vesikoirana ja apuna raskaiden taakkojen vetämisessä. Ystävällisyytensä ansiosta newfoundlandinkoira on myös suosittu seurakoira.

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti