Norfolkinterrieri

022401107_r
Norfolkinterrieri
021276787_r
Norfolkinterrieri
019873874_r
Norfolkinterrieri
022356572_r
Norfolkinterrieri

Norfolkinterrieri ja norwichinterrieri ovat yhden rodun (The Norwich Terrieri) kaksi eri muunnosta. Olennaisena eroavaisuutena on norfolkin luppakorvat ja norwichin pystyt korvat. Vasta vuonna 1964 norfolk erotettiin virallisesti norwichista korvien perusteella ja sai oman rotunimensä. Tosin englantilaiset kasvattajat olivat jo 30-luvulta asti astuttaneet lähinnä vain luppakorvia keskenään ja pystykorvia keskenään.

Ulkonäkö ja turkinhoito

Norfolkki on yksi terrieriryhmän pienimmästä päästä ja sen ihannesäkäkorkeus on 25 - 26 cm. Väreinä on sallittu kaikki punaisen, vehnän, mustaruskean tai harmahtavan (grizzle) sävyt. Valkoiset merkit ovat sallittuja, joskaan eivät toivottavia. Karva on laadultaan kovaa, karkeaa, suoraa ja rungonmyötäistä. Turkki on trimmattava, mutta liiallinen trimmaus ei ole suositeltavaa. Turkki trimmataan nyppimällä noin 2 - 3 kertaa vuodessa ja väliaikoina hoidoksi suositellaan teräskammalla kampaamista silloin tällöin.

Luonne ja käyttäytyminen

Luonteeltaan norfolkki on kuten norwichi; pieni, mutta pippurinen sisupussi, peloton, itsevarma ja valpas. Rakastettava luonne, ei riidanhaluinen. Ulospäin suuntautunut ja avoin, hellyydenkipeä ja seurallinen koira. Eloisa ja toimelias, älykäskin koira, joka kietoo omistajansa helposti pikku tassunsa ympärille. Vaatii pienestä koostaan huolimatta jämäkän tapakasvatuksen.

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti