Novoeumeces schneideri (Berberinskinkki)

020403745_r
Novoeumeces schneideri (Ber...
019476992_r
Novoeumeces schneideri (Ber...
022396059_r
Novoeumeces schneideri (Ber...
018626302_r
Novoeumeces schneideri (Ber...

Berberinskinkki (Eumeces Schneideri)

Berberinskinkki on peräisin luoteis-Afrikasta läntiseen aasiaan ulottuvalta alueelta.Sen ruumis on pitkä ja jalat lyhyet, väritykseltään se on erittäin näyttävä, vaikkakin se on suurimman osan ajastaan kaivautuneena pohjamateriaaliin.

Voidaan pitää yksinään tai yksi uros ja yksi tai useampi naarasta.Urokset eivät tule keskenään toimeen.Sukupuolen määrittäminen on vaikeaa jopa pidempään harrastaneille joten jos hankit kaveria liskollesi kannattaa aloittaa tutustuttaminen varovaisesti.

Berberinskinkki on helppo pidettävä ja soveltuukin siksi hyvin ensimmäiseksi liskoksi.Se kesyyntyy kohtuu helposti mutta se ei silti ole sylilemmikki. Terraario olisi hyvä olla pohjapinta-alaltaan laaja, korkeudella ei niin suurta merkitystä ole vaikkakin lisko tuntuu pitävän kiipeilystä se ei silti ole kovin hyvä siinä, joten liskon turvallisuuden kannalta ei kiipeilypuita suositella.Pohjalla n.15cm kerros hiekkaa, lämpölamppu sekä uvb-valaistus tärkeää, paras olisi tupla-loisteputki valaisin jossa toisessa uvb ja toisessa tavallinen kirkas putki joilla pystytään jäljittelemään liskon luontaista valaistusta.

Laji
Intro_terrariumanimal
Mainos
Logo-labyrintti