Palmuaratti

021797316_r
Palmuaratti

Latinaksi: Aratinga jandaya, (aratinga=pikkuara) Englanniksi useampia nimiä: Jandaya/Jenday Conure/Parakeet, Yellow-headed parakeet Espanjaksi: cotorra jandaya Portugaliksi: Jandaia verdadeira Saksaksi: Jandayasittich Ranskaksi: Conure jandaya

Tietoa on saatavana suomeksi hyvin vähän.

Koillisbrasilialainen lintulaji, (Pará, Maranhão, Pernambuco ja Goiás)

Elää Amazonin sademetsässä ja sen laitamilla. Luonnossa ravintoon kuuluu kasvikset, hedelmät, pähkinät ja erilaiset siemenet.

Koko: nokasta pyrstön päähän n. 30 cm

Lintulajia tavataan luonnossa pareittain tai 10-15 linnun parvissa.

Odotettavissa oleva elinikä vankeudessa eri tietolähteiden mukaan 25-35 vuotta

Suomessa harvinainen lemmikkilintu, esim. USA:ssa yleinen.

Palmuaratti voi olla hyvin kovaääninen. Varsinkin hälyytysääni on erittäin kova.

Nämä linnut ovat leikkisiä, rohkeita ja perusluonteeltaan ystävällisempiä kuin esim. pyrrhura-aratit.

Lemmikkilintuna palmuarattia tulisi suihkutella usein tai pitää kylpyammetta häkissä. Kylpyammeen vesi tulee vaihata päivittäin. Lintulaji on kotoisin sademetsäalueelta ja rakastaa vettä. Linnulle tulee hankkia mahdollisimman suuri häkki ja antaa mahdollisuus vapaana lentämiseen.

Palmuaratit pitävät järsimisestä, eli pieniä pahvilaatikoita, luonnonoksia ja vaikka vanhoja puhelinluetteloita olisi hyvä tarjota tuhottavaksi. Leluiksi tulisi hankkia isoille linnuille tarkoitettuja leluja, joska linnun nokka on samaa kokoluokkaa monen huomattavasti isomman linnun kanssa.

Aratit nukkuvat usein luonnossakin erilaisissa koloissa, palmuaratille on hyvä tarjota nokankestävä nukkumalaatikko tai teltta. Pahvilaatikoita ei kannata käyttää, ne hajoavat tämän ahkeran sisustusarkkitehdin käytössä 2-3 päivässä.

Laji
Intro_bird
Mainos
Logo-labyrintti