Partacollie

021470446_r
Partacollie
022361592_r
Partacollie
020882603_r
Partacollie
022322318_r
Partacollie

Partacollie on syntynyt arvailujen perusteella Skotlannissa, polveutuen rodusta Polski Owzarek Nizinny (PON). Ihmiset ovat sitä mieltä, että partis on syntynyt kuin itsestään! Partacollieiden jalostus alkoi Englannissa 1940-luvulla. Rotu hyväksyttiin virallisesti 1950-luvun lopulla Englannissa.

Luonteenpiirteisiin kuuluvat iloisuus, älykkyys, valppaus ja toiminnanhaluisuus. Se on miellyttämisen haluinen ja seuraa sekä kiintyy tarkasti omistajaansa. Partacollie soveltuu hyvin lapsiperheisiin ja on ihmisrakas. Partis tulee toimeen muiden koirien kanssa yleensä. Usein rodussa ilmenee paukkuarkoja koiria, joka saattaa muuttua myöhemmin pelokkaaksi ja vaisuudeksi.

Rotu soveltuu lähes mihin tahansa harrastuslajiin. Partacolliet ovat menestyneet sekä SM-, että EM-tasolla ja MM-tasoisia koiriakin on nähty agilityssa. Pelastus- ja palveluskoiraksi se sopeutuu mainiosta, mutta yleensä rodulla on vain vakiharrastajat ja pian pk-oikeutta ei rodulla ehkä enää ole. Syynä on myös, miten rotua on jalostettu: ennen koiran karva ei ollut läheskään yhtä pitkä ja tuuhea kuin nyt. Toko on myös yksi partisten lempilajeista, jossa koirat ovat pärjänneet loistavasti.

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti